I don't think there is anyone on this planet that doesn't like nutella. Ok some may not but most can't resist to the sight of it like we do. Especially when it is homemade without the unnecessary add-ons and the preservatives and the bunch of sugar, the consumption is not so much as a sin.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος σ'αυτόν τον πλανήτη που δεν του αρέσει η νουτέλα. Εντάξει κάποιοι μπορεί όχι αλλά οι περισσότεροι δεν μπορούν να αντισταθούν στην θέα της όπως εμείς. Ειδικά όταν είναι σπιτικά χωρίς τα περιττά πρόσθετα και τα συντηρητικά και το βουνό από ζάχαρη, η κατανάλωση δεν είναι και τόσο αμαρτία.
You will need:
Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος σ'αυτόν τον πλανήτη που δεν του αρέσει η νουτέλα. Εντάξει κάποιοι μπορεί όχι αλλά οι περισσότεροι δεν μπορούν να αντισταθούν στην θέα της όπως εμείς. Ειδικά όταν είναι σπιτικά χωρίς τα περιττά πρόσθετα και τα συντηρητικά και το βουνό από ζάχαρη, η κατανάλωση δεν είναι και τόσο αμαρτία.
You will need:
- 4 c raw hazelnuts, unsalted
- 1/2 c cocoa powder unsweetened
- 1/2 c honey or maple syrup
- 1/2 c soy milk
- 1 t vanilla extract
- pinch of salt
Let them cool slightly and wrap with your hands to take the skin off.
Place the hazelnuts in a food processor and process until you have a butter for about 3 minutes.
Add the remaining ingredients and process until combined.
Store in the fridge in an airtight container.
Θα χρειαστείτε:
- 4 κούπες ωμά φουντούκια, ανάλατα
- 1/2 κούπα κακάο χωρίς ζάχαρη
- 1/2 κούπα μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
- 1/2 κούπα γάλα σόγιας
- 1 κ.γ. βανίλια
- πρέζα αλάτι
Αφήστε να κρυώσουν ελαφρά και τυλίξτε με τα χέρια σας για να τα ξεφλουδίσετε τελείως.
Βάλτε τα φουντούκια σ'ένα μίξερ κι επεξεργαστείτε μέχρι να γίνουν σαν βούτυρο για περίπου 3 λεπτά.
Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά κι επεξεργαστείτε μέχρι να ενωθούν.
Αποθηκεύστε στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο.
Tips: Don't overbake the hazelnuts orelse they will be burned. Not the better taste.
The skin doesn't come off of all the hazelnuts so don't worry, just put it inside.
The more you process the smoother it gets. We like the chunks so I don't process it very much. If you like it smooth process it until smooth, about the double time.
You can print the recipe here Healthy chunky nutella
Συμβουλές: Μην παραψήσετε τα φουντούκια αλλιώς θα καούν. Δεν έχουν και την καλύτερη γεύση.
Η φλούδα δεν βγαίνει απ'όλα τα φουντούκια οπότε μην ανησυχείτε, απλά βάλτε τα μέσα.
Όσο περισσότερο το επεξεργάζεστε τόσο περισσότερο λείο κι απαλό γίνεται. Μας αρέσουν τα κομματάκια κι έτσι δεν το επεξεργάζομαι πολύ. Αν το θέλετε λείο επεξεργαστείτε το περίπου τον διπλάσιο χρόνο.
Μπορείτε να εκτυπώσετε την συνταγή εδώ Υγιεινή νουτέλα με κομμάτια
Τέλεια η συνταγή σου Μαρια, θα δοκιμαστεί άμεσα!!! Φιλιααα
ReplyDeleteΣ'ευχαριστώ Σωτηρία ελπίζω να σας αρέσει!
DeleteΈχω και εγώ μια συνταγή αλλά με ζάχαρη φυσικά! νομίζω ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτώ! Thanks!
ReplyDeleteΑχ αυτή τη ζάχαρη προσπαθώ να αποφύγω όσο μπορώ!
DeleteΚαι ειχα κάνει στο πατελθόν αλλα ήταν διαφορετικη η συνταγη.
ReplyDeleteΘα τη δοκιμάσω συντομα
Ελπίζω να σ'αρέσει Αριάδνη!
Deleteδοκιμαστηκε ηδη! και ναι, καταχωρηθηκε ηδη στο βιβλιο μου :)
ReplyDeleteΠότε πρόλαβες! Χαίρομαι που σ'άρεσε!
DeleteΜου αρεσει η εκδοχή σου Μαίρη!!! Πιο υγιεινή από την κλασικη με βουτυρο...
ReplyDeleteΣ'ευχαριστώ πολύ Μαράκι!
DeleteLooks absolutely delicious! I may try this in the future.��
ReplyDelete