I still remember that old traditional jello dessert that my mother made every summer and I loved it so much. I loved it because it was delicious, because it was light, because it was refreshing. Although I liked ice creams too I always preferred that dessert. Now is my turn to make it for my kids who also love it and I'm glad they do. Did I say it is easy too?
Θυμάμαι ακόμα αυτό το παραδοσιακό γλυκό ψυγείου που έφτιαχνε τα καλοκαίρια η μητέρα μου και το λάτρευα τόσο πολύ. Το λάτρευα γιατί ήταν πεντανόστιμο, γιατί ήταν ελαφρύ, γιατί ήταν δροσιστικό. Κι όσο κι αν μου άρεσαν τα παγωτά πάντα προτιμούσα αυτό το γλυκό.Τώρα ήρθε η δική μου σειρά να το φτιάξω στα παιδιά μου που κι αυτά με την σειρά τους το λατρεύουν και χαίρομαι τόσο πολύ. Είπα ότι είναι πανεύκολο ε?
You will need:
In a pan (I used spring form for easiness) lay on the base the cookies that you have dipped them in some milk (not soaked).
Lay the cream above the cookies and place in the refrigerator to cool.
Prepare the jello according to the instructions and let it cool without harden.
Pour slowly the jello above the creme and place in the refrigerator to set.
Ready for serving!
Θα χρειαστείτε:
Σ'ένα πυρεξάκι (εγώ χρησιμοποίησα φόρμα με ανοιγόμενα πλαϊνά για ευκολία)) στρώνετε στην βάση τα μπισκότα πτι-μπερ αφού τα έχετε βουτήξει ελαφρά σε λίγο γάλα (μη μουλιάσουν).
Από πάνω απλώνετε την κρέμα πατισερί και στρώνετε ομοιόμορφα.
Τοποθετήστε το πυρεξάκι στο ψυγείο για να δέσει η κρέμα.
Ετοιμάστε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες κι αφήστε να κρυώσει χωρίς να πήξει.
Ρίξτε σιγά σιγά το ζελέ πάνω στην κρέμα και τοποθετήστε στο ψυγείο για να πήξει.
Έτοιμο για σερβίρισμα!
Some advices. Let the cream cool enough in the refrigerator before you pour the jello so it won't corrupt. Be careful the jello must be cold. You can put it in the refrigerator to cool it faster but I'm always anxious that I will forget it and it will harden, so I leave it in room temperature.
You can make them for a party or as a treat in christening.
You can print the recipe here Jello dessert
Λίγες συμβουλές. Αφήστε την κρέμα να κρυώσει αρκετά στο ψυγείο για να δέσει έτσι ώστε όταν ρίξετε το ζελέ να μη διαλυθεί. Προσοχή το ζελέ να έχει κρυώσει! Ούτε χλιαρό, ούτε κρύο προς λιγάκι ζεστό. Πρέπει να είναι κρύο. Μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο για να κρυώσει πιο γρήγορα αλλά επειδή πάντα με αγχώνει μη το ξεχάσω και πήξει τελείως το αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου.
Ωραία ιδέα επίσης για πάρτυ ή για κέρασμα σε βάπτιση!
Μπορείτε να εκτυπώσετε την συνταγή εδώ Γλυκό ψυγείου με ζελέ
Θυμάμαι ακόμα αυτό το παραδοσιακό γλυκό ψυγείου που έφτιαχνε τα καλοκαίρια η μητέρα μου και το λάτρευα τόσο πολύ. Το λάτρευα γιατί ήταν πεντανόστιμο, γιατί ήταν ελαφρύ, γιατί ήταν δροσιστικό. Κι όσο κι αν μου άρεσαν τα παγωτά πάντα προτιμούσα αυτό το γλυκό.Τώρα ήρθε η δική μου σειρά να το φτιάξω στα παιδιά μου που κι αυτά με την σειρά τους το λατρεύουν και χαίρομαι τόσο πολύ. Είπα ότι είναι πανεύκολο ε?
You will need:
- 1 package cookies petit-beurre (you will use about 2/3 of it)
- 1 package cream patisserie
- 1 package jello
- milk as much as the creme needs to be made
In a pan (I used spring form for easiness) lay on the base the cookies that you have dipped them in some milk (not soaked).
Lay the cream above the cookies and place in the refrigerator to cool.
Prepare the jello according to the instructions and let it cool without harden.
Pour slowly the jello above the creme and place in the refrigerator to set.
Ready for serving!
Θα χρειαστείτε:
- 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ (θα χρησιμοποιήσετε τα 2/3 περίπου)
- 1 συσκευασία κρέμα πατισερί
- 1 φακελάκι ζελέ
- γάλα όσο χρειάζεται για την κρέμα
Σ'ένα πυρεξάκι (εγώ χρησιμοποίησα φόρμα με ανοιγόμενα πλαϊνά για ευκολία)) στρώνετε στην βάση τα μπισκότα πτι-μπερ αφού τα έχετε βουτήξει ελαφρά σε λίγο γάλα (μη μουλιάσουν).
Από πάνω απλώνετε την κρέμα πατισερί και στρώνετε ομοιόμορφα.
Τοποθετήστε το πυρεξάκι στο ψυγείο για να δέσει η κρέμα.
Ετοιμάστε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες κι αφήστε να κρυώσει χωρίς να πήξει.
Ρίξτε σιγά σιγά το ζελέ πάνω στην κρέμα και τοποθετήστε στο ψυγείο για να πήξει.
Έτοιμο για σερβίρισμα!
Some advices. Let the cream cool enough in the refrigerator before you pour the jello so it won't corrupt. Be careful the jello must be cold. You can put it in the refrigerator to cool it faster but I'm always anxious that I will forget it and it will harden, so I leave it in room temperature.
You can make them for a party or as a treat in christening.
You can print the recipe here Jello dessert
Λίγες συμβουλές. Αφήστε την κρέμα να κρυώσει αρκετά στο ψυγείο για να δέσει έτσι ώστε όταν ρίξετε το ζελέ να μη διαλυθεί. Προσοχή το ζελέ να έχει κρυώσει! Ούτε χλιαρό, ούτε κρύο προς λιγάκι ζεστό. Πρέπει να είναι κρύο. Μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο για να κρυώσει πιο γρήγορα αλλά επειδή πάντα με αγχώνει μη το ξεχάσω και πήξει τελείως το αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου.
Ωραία ιδέα επίσης για πάρτυ ή για κέρασμα σε βάπτιση!
Μπορείτε να εκτυπώσετε την συνταγή εδώ Γλυκό ψυγείου με ζελέ
Το απόλυτο καλοκαιρινό μαμαδογλυκό είναι αυτό Μαρία! Κι η μαμά μου μας το 'φτιαχνε με φρυγανιές όμως όχι με μπισκότα. Θα το φτιάξω απο τη δική σου εκδοχή να θυμηθώ τα παιδικά μου καλοκαίρια! Ευχαριστούμε για την συνταγή!
ReplyDeleteΠοια μαμά δεν έχει φτιάξει αυτό το γλυκό???? Νομίζω ότι είναι must κάθε καλοκαίρι και όχι μόνο... Καλοφάγωτο!!!!! :)
ReplyDeleteΑυτή ειναι και για μας η αγαπημένη καλοκαιρινή λιχουδιά. Ειναι δροσερή,ελαφριά και αρέσει σε όλους!
ReplyDeleteαχ βρε Μαρακι τι με κανεις...θα το κανω και αυτο λοιπον!
ReplyDeleteΚαι γω κανω ένα παρόμοιο γλυκάκι Μαράκι! Δροσερή συνταγη ό,τι πρέπει για το καυτό καλοκαιράκι!
ReplyDeleteΦιλια
Καλο μας ξημερωμα
:)
Good one dear . Pls visit my blog too . Am following u .Happy if u will follow me back.
ReplyDeletewww.cookingatmayflower.blogspot.com
Η απόλυτη παιδική- καλοκαιρινή συνταγή^^
ReplyDeleteτο πιο μαδιστικο καλοκαιρινο γλυκο!! το αγαπω απλα!!
ReplyDeleteΑγαπημένο μαμαδίστικο καλοκαιρινό γλυκάκι!!!
ReplyDeleteΔιαχρονική αξία!!!
Φιλάκια
Άμα σου πω ότι δεν το χω δοκιμάσει ποτέ;!
ReplyDeleteΚι αν κρίνω από τα σχόλια, επειδή είναι μαμαδίστικο;; χαχαχα
Καλό βράδυ φιλάκια!!
Πωπω το τέλειο γλυκό των παιδικών μου χρόνων!! Να σκεφτείς ακόμα το κάνω για light και δροσερή καλοκαιρινή απόλαυση!! Well done!!
ReplyDeleteΤο λατρευω το γλυκο αυτο Μαρία!!!! Ειναι το αγαπημένο μικρων και μεγάλων! Και η ιδεα στη στρογγυλη φορμα αντι σε ταψακι, του δινει στυλ:)
ReplyDeleteΕμεις φτιαχνουμε και την μπανανοσοκολατενια εκδοχη: μπισκοτα πτι μπερ σοκολατα (τα τετραγωνα εννοω, οχι με γεμιση), ανθος αραβοσιτου σοκολατα και απο πανω ζελε μπανανα!!! Νταξ, το τρωω μονη μου λεμε!!!
αγαπημένο καλοκαιρινό γλυκό!! το έκανε η γιαγιά μου, η μαμά μου, οι θείες μου και τώρα πλέον κι εγώ!!ε, μη σπάσουμε την παράδοση!!!και ναι, είναι όντως πανεύκολο!!!
ReplyDeleteΤρέχουν τα σάλια μου!!!Δροσερό και πεντανόστιμο το θυμάμαι κι εγώ.Τελικά όλες οι μαμάδες το έφτιαχναν αυτό το γλυκό;
ReplyDeleteΚαι υπέροχο στην εμφάνιση και σίγουρα γευστικότατο και πανεύκολο!! Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή Μαράκι! Φιλιά :**
ReplyDeleteΠαιδικές αναμνήσεις!Πάντα μου άρεσε αυτό το γλυκό!AriadnefromGreece!
ReplyDeleteΚαλοκαιρινή αγαπημένη συνταγή!!! Τόσο δροσερή και ελαφριά!Και αυτο το χρώμα τι τέλειο!!
ReplyDelete