As you all know I love desserts and I like to make and eat sweets and especially chocolate. I can eat a lot of chocolate, I think I'm addicted. I will tell you something but dont't laugh! When I was in highschool, I don't remember which grade, I was eating so many chocolates. My mom in order to scare me told me that chocolates have an ingredient and when you eat them in big quantities it can damage your liver! I was so dump I believed her and stopped eating so many. Actually that was good because if I kept eating those quantities I would be big as a whale now.
Besides desserts there are so many magnificent savory tastes. One of those I discovered recently is parmesan and rosemary biscotti. These savory biscuits ar appropriate for snack when you want to put something in your mouth until lunch or dinner is served.
Ως γνωστόν είμαι γλυκατζού και μ´αρέσει να φτιάχνω και να τρώω γλυκά κι ιδιαίτερα σοκολάτα. Μπορώ να φάω πολύ σοκολάτα, νομίζω οτι είμαι μία εθισμένη πλέον. Θα σας πω κάτι αλλά μη γελάσετε! Όταν ήμουν κάπου στο λύκειο, δε θυμάμαι πρώτη ή δευτέρα, έτρωγα τόσες πολλές σοκολάτες που είχε καταντήσει αηδία. Για να με τρομάξει όμως η μαμά μου μου είπε ότι έχουν ένα συστατικό οι σοκολάτες που αν τρως σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να σου κάνει ζημιά στο συκώτι! Η χαζή την πίστεψα και σταμάτησα να τρώω τόσες πολλές. Καλύτερα δηλαδή γιατί θα συναγωνιζόμουν την φάλαινα όρκα με τους ρυθμούς που έτρωγα!
Όμως δεν υπάρχει μόνο το γλυκό στη ζωή μας αλλά υπάρχουν εξίσου θεσπέσιες αλμυρές γεύσεις. Μία από αυτές που ανακάλυψα πρόσφατα είναι τα μπισκότα παρμεζάνας με δεντρολίβανο. Αυτά τα αλμυρά μπισκότα είναι ιδανικά για σνακ όταν θέλεις να τσιμπήσεις κάτι μέχρι να φας αλλά όχι γλυκό για να μη σου κόψει την όρεξη.
Parmesan and rosemary biscotti
You will need:
Divide the dough in two parts and make logs with about 4cm diameter.
Place the logs in a parchment sheet with enough distance between them and flatten them a bit.
In a preheated oven bake at 180C for 30 minutes or until light golden.
Let them cool completely and cut with a knife about 1,5cm biscotti.
Place them again in the same sheet and bake at 120C for 30 minutes until dry.
Μπισκότα παρμεζάνας με δεντρολίβανο
Θα χρειαστείτε:
Χωρίστε την ζύμη στα δύο και δημιουργήστε μπαστούνια με διάμετρο περίπου 4 εκατοστά.
Βάλτε τα μπαστούνια σε λαδόχαρτο με αρκετή απόσταση μεταξύ τους και πατήστε τα ελαφρά.
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήστε στους 180C για 30 λεπτά ή μέχρι να χρυσαφίσουν.
Αφήστε να κρυώσουν τελείως και κόψτε μ'ένα μαχαίρι σε μπισκότα περίπου 1,5 εκατοστών.
Τοποθετήστε πάλι στο ίδιο χαρτί και ψήστε στους 120C για 30 λεπτά μέχρι να στεγνώσουν τελείως.
The original recipe is from here
Η αρχική συνταγή είναι από εδώ
Linking to: Ef Zin Creations
Besides desserts there are so many magnificent savory tastes. One of those I discovered recently is parmesan and rosemary biscotti. These savory biscuits ar appropriate for snack when you want to put something in your mouth until lunch or dinner is served.
Ως γνωστόν είμαι γλυκατζού και μ´αρέσει να φτιάχνω και να τρώω γλυκά κι ιδιαίτερα σοκολάτα. Μπορώ να φάω πολύ σοκολάτα, νομίζω οτι είμαι μία εθισμένη πλέον. Θα σας πω κάτι αλλά μη γελάσετε! Όταν ήμουν κάπου στο λύκειο, δε θυμάμαι πρώτη ή δευτέρα, έτρωγα τόσες πολλές σοκολάτες που είχε καταντήσει αηδία. Για να με τρομάξει όμως η μαμά μου μου είπε ότι έχουν ένα συστατικό οι σοκολάτες που αν τρως σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να σου κάνει ζημιά στο συκώτι! Η χαζή την πίστεψα και σταμάτησα να τρώω τόσες πολλές. Καλύτερα δηλαδή γιατί θα συναγωνιζόμουν την φάλαινα όρκα με τους ρυθμούς που έτρωγα!
Όμως δεν υπάρχει μόνο το γλυκό στη ζωή μας αλλά υπάρχουν εξίσου θεσπέσιες αλμυρές γεύσεις. Μία από αυτές που ανακάλυψα πρόσφατα είναι τα μπισκότα παρμεζάνας με δεντρολίβανο. Αυτά τα αλμυρά μπισκότα είναι ιδανικά για σνακ όταν θέλεις να τσιμπήσεις κάτι μέχρι να φας αλλά όχι γλυκό για να μη σου κόψει την όρεξη.
Parmesan and rosemary biscotti
You will need:
- 1 3/4 cups all purpose flour
- 1/2 tsp salt
- 1/4 tsp pepper
- 1 tsp baking powder
- 2 springs fresh rosemary, chopped
- 3 1/2 Tsp grated parmesan
- 2 eggs
- 3 Tsp unsalted butter, melted
Divide the dough in two parts and make logs with about 4cm diameter.
Place the logs in a parchment sheet with enough distance between them and flatten them a bit.
In a preheated oven bake at 180C for 30 minutes or until light golden.
Let them cool completely and cut with a knife about 1,5cm biscotti.
Place them again in the same sheet and bake at 120C for 30 minutes until dry.
Μπισκότα παρμεζάνας με δεντρολίβανο
Θα χρειαστείτε:
- 1 3/4 κούπες αλεύρι γοχ
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
- 3 1/2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
- 2 αυγά
- 3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
Χωρίστε την ζύμη στα δύο και δημιουργήστε μπαστούνια με διάμετρο περίπου 4 εκατοστά.
Βάλτε τα μπαστούνια σε λαδόχαρτο με αρκετή απόσταση μεταξύ τους και πατήστε τα ελαφρά.
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήστε στους 180C για 30 λεπτά ή μέχρι να χρυσαφίσουν.
Αφήστε να κρυώσουν τελείως και κόψτε μ'ένα μαχαίρι σε μπισκότα περίπου 1,5 εκατοστών.
Τοποθετήστε πάλι στο ίδιο χαρτί και ψήστε στους 120C για 30 λεπτά μέχρι να στεγνώσουν τελείως.
The original recipe is from here
Η αρχική συνταγή είναι από εδώ
Linking to: Ef Zin Creations
νόστιμα!!! θα επιχειρήσω να φτιάξω!
ReplyDeleteΜΜΜΜΜΜ Πείνασα !!! :)) Ωραία δείχνουν!
ReplyDeleteΔείχνουν υπέροχα, γεια στα χέρια σου!
ReplyDeleteΦιλιά, καλή βδομάδα!
Αρωματικά!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteΜπραβο σου δείχνουν τέλεια :)
πρεπει να μοσχοβολαει παρα πολυ!
ReplyDeleteΠως τα κάνετε όλα και μοιάζουν εύκολα! Ιδιαίτερος γευστικός συνδυασμός παρμεζάνα με δεντρολίβανο
ReplyDeleteΦαίνονται πεντανόστιμα Μαράκι! Θα τα έχω υπόψη. Πολλές καλημέρες :*
ReplyDeleteΜαρία φαίνονται νοστιμότατα και μια που μου αρέσει και η παρμεζάνα ευκαιρία να τα φτιάξω!
ReplyDeleteΆμα βγάλεις το δεντρολίβανο θα φάω κι εγώ λιγουλάκι! Πολλά φιλιά!
ReplyDeleteτελεια! μπορω να τα κανω κριτσινακια Μαρακι?
ReplyDeleteΖήνα μου δεν το έχω δοκιμάσει αλλά υποθέτω πως αν θέλεις να τα κάνεις κριτσινάκια θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική πως θα τα πλάσεις στο 1ο βήμα γιατί όσο λεπταίνει η ζύμη τόσο περισσότερο σπάει. Και φυσικά επειδή θα είναι τόσο λεπτά θα πρέπει να παραλειφθεί το 2ο ψήσιμο.
Deleteδεν το βλέπω να τα κάνω, γιατί το δενδρολίβανο δεν μου αρέσει καθόλου!
ReplyDeleteΕπίσης, προτείνω να μην μας ξαναπείς για αλμυρές συνταγές αλλά μόνο για γλυκές!
Θα είναι σίγουρα πολύ νόστιμα! Στη γλυκιά εκδοχή αυτής της συνταγής εγώ τα κάνω με αμύγδαλο ή γλυκάνισο.
ReplyDeleteΣας ευχαριστώ πολύ!!! Πάντως για όσες έχετε ενδοιασμούς λόγω του δεντρολίβανου να ξέρετε ότι δεν είναι και τόσο έντονη η παρουσία του. Αλλιώς μπορείτε να το παραλείψετε!
ReplyDeleteθα τα δοκιμάσουμε, γιατί ψάχνω συνταγές για αλμυρά μπισκότα!
ReplyDeleteνομίζω πως θα αρέσουν και στα παιδιά
για σιγουριά, για να μην τους ξενίσει το άρωμα του δεντρολίβανου, λέω να βάλω ρίγανη
'ευχαριστούμε!!!
Θα είναι τέλεια και με την ρίγανη! Σ'ευχαριστώ!
Delete