Wednesday, January 2, 2013

Ιταλικό άρωμα

Είμαστε ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, έχουμε φάει μπόλικα γλυκά και φαγητό και περιμένουμε να φάμε κι άλλο και χρειαζόμαστε κάτι ανάλαφρο για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Ως γνωστοί γλυκατζήδες δε θα μπορούσαμε να πούμε όχι σ' ένα ανάλαφρο και δροσιστικό γλυκό εν μέσω των γιορτών. Κι έτσι φτιάξαμε τι άλλο? Πανακότα!

Δεν είναι τόσο δελεαστική και μόνο στην όψη? Φυσικά εδώ είναι χωρίς επικάλυψη, αυτό το αφήνουμε στα γούστα του καθενός!


Με καταγωγή από την γειτονική μας χώρα την Ιταλία, ένα πανεύκολο και ελαφρύ γλυκάκι για να μας συνοδεύσει τα βράδια μας.

Πανακότα

Για τη συνταγή θα χρειαστούμε:
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 500 ml γάλα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 6 φύλλα ζελατίνα
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε χλιαρό νερό ενώ βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη.
Στύβουμε τη ζελατίνα και τη διαλύουμε στο γάλα. Βράζουμε για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος κι αφήνουμε να πάρει βράση ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Βάζουμε το μείγμα σε 4 ατομικά φορμάκια κι αφήνουμε στο ψυγείο για 5 ώρες να δέσουν κι είναι έτοιμο.
Μπορείτε να το συνοδεύσετε με γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα (γιάμι) ή αλλιώς μπορείτε να ετοιμάσετε κάποια σως καραμέλας ή σοκολάτας.
Buon appetito!

post signature

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips