Wednesday, December 26, 2012

Christmas breakfast-Χριστουγεννιάτικο πρωινό

I love to take my breakfast peacefully, without any rush and anxiety trying to beat time for the work. That's why Sunday is my favourite day for one more reason besides not working. Because I can enjoy breakfast along with my family. Ofcourse the christmas breakfast is even more special so I prepared a delicacy to enjoy along with the other daily treats.

It is mini cinnamon rolls and they are so delicious that you can't stop eating.

Τρελαίνομαι να παίρνω το πρωινό μου με την ησυχία μου, χωρίς βιασύνες και χωρίς άγχος πότε θα προλάβω να πάω στην δουλειά. Γι' αυτό και η Κυριακή είναι η αγαπημένη μου μέρα για έναν ακόμη λόγο: γιατί μπορώ να απολαύσω το πρωινό μου παρέα με την οικογένειά μου όοοοοοση ώρα θέλω. Φυσικά το Χριστουγεννιάτικο πρωινό είναι ακόμα πιο ξεχωριστό γι' αυτό ετοίμασα μία λιχουδιά χριστουγεννιάτικη να την απολαύσουμε μαζί με τα υπόλοιπα καθημερινά εδέσματα.

Ονομάζεται μπουκιές κανέλας κι είναι θεσπέσιο, τόσο ώστε να μη μπορείς να σταματήσεις να τρως.



It is very easy to execute. I prepared and baked the night before so I have the morning free without any rush and the only thing I had to do before serving was the glaze that took me 2 minutes only.

For the ingredients you will need:
  • 1 package dough for croissants
  • 3 Tsp brown sugar
  • 1/2 Tsp slightly melted butter
  • 1/2 tsp ground cinnamon
  • 1 tsp all-purpose flour
  • 1/2 cup powdered sugar
  • 2 Tsp milk
In a bowl mix the brown sugar, butter, cinnamon and flour. The butter has to be slightly melted so the mixture will be combined more easily.
Open the dough package and cut the six pieces on the joints to separate them. Spread the cinnamon mixture to the dough and fold like a croissant. Then cut into 4 pieces and place upright on a pan with wax paper. Bake for 10 minutes at 180C in a preheated oven or until golden brown.
Wait to slightly cool. Mix the sugar with milk and pour over the rolls.

You can print the recipe here  Mini cinnamon rolls

Happy baking and Merry Christmas to all!

Και φυσικά πανεύκολο στην ετοιμασία του. Το ετοίμασα και το έψησα από την προηγούμενη βραδιά για να μην καθυστερώ το πρωί που δεν κρατιέμαι να κάτσω στο τραπέζι και να φάω τις μαρμελάδες μου και το πρωί απλά το ζέστανα λιγάκι κι ετοίμασα το γλάσο που ήταν υπόθεση 2 λεπτών.

Κανελομπουκιές

Τα υλικά που χρειάστηκα είναι τα εξής:
  • 1 πακέτο ζύμη κρουασάν γνωστής εταιρείας
  • 3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 κ.σ. ελαφρά λιωμένο βούτυρο
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. γάλα
Σ'ένα μπολ αναμειγνύουμε την μαύρη ζάχαρη, το βούτυρο, την κανέλα και το αλεύρι. Καλό είναι το βούτυρο να είναι λιωμένο ή σε θερμοκρασία δωματίου για να δουλευτεί πιο γρήγορα το μείγμα.
Ανοίγουμε το πακέτο με τη ζύμη κρουασάν κι αμέσως ξετυλίγονται 6 κομμάτια κρουασάν τα οποία κόβουμε στις ενώσεις για να τα ξεχωρίσουμε.
Αλείφουμε τα κρουασάν με το μείγμα κι έπειτα τα τυλίγουμε σαν να θέλουμε να φτιάξουμε κρουασάν. Έπειτα το κάθε κρουασάν το κόβουμε κάθετα σε κομμάτια (εγώ το έκοψα σε 4 αλλά μπορείτε και παραπάνω) και κάθε κομμάτι το βάζουμε όρθιο σ'ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ή μέχρι να χρυσαφίσουν οι άκρες.
Αν το κάνετε την ίδια ημέρα το αφήνετε λίγο να κρυώσει πριν ρίξετε το γλάσο.
Για το γλάσο απλά αναμειγνύετε την ζάχαρη άχνη με το γάλα κι είναι έτοιμο να περιχύσετε τις μπουκίτσες.

Καλές δημιουργίες και Χρόνια Πολλά σε όλους!!!

post signature

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips