Wednesday, October 19, 2016

Gluten free raisins & nuts muffins-Muffins με ξηρούς καρπούς και σταφίδες χωρίς γλουτένη

In this family we are big fan of raisins and nuts and we use them in our food whenever we can. Raisins and nuts are loaded with iron and rich in fiber while some of them contain magnesium, vitamin e and others. No wonder we use them so much either in snack bags to take on the go either inside food like muffins, salads or desserts.

Σ'αυτή την οικογένεια είμαστε μεγάλοι οπαδοί των σταφίδων και των ξηρών καρπών και τα χρησιμοποιούμε μέσα στο φαγητό όμως όποτε μπορούμε. Οι σταφίδες κι οι ξηροί καρποί είναι γεμάτοι με σίδηρο και φυτικές ίνες ενώ κάποια από αυτά περιέχουν μαγνήσιο, βιταμίνη ε και άλλα. Γι'αυτό και τα χρησιμοποιούμε τόσο πολύ είτε σαν σακουλάκια σνακ για να παίρνουμε μαζί μας είτε μέσα στο φαγητό όπως muffins, σαλάτες ή επιδόρπια.



You will need:

  • 500 gram gluten free self rising flour
  • 1/2 cup butter
  • 1/2 cup applesauce
  • 1 cup sugar
  • 3 eggs
  • 1/2 cup raisins
  • 1/2 cup walnuts

In a bowl beat the butter with the sugar until combined.
Add the eggs and the applesauce and beat.
Add the flour while beating until combined.
Fold in the mixture gently the raisins and walnuts.
Divide the mixture in a muffin tin and bake in a preheated oven at 180C for 20-25' or until a toothpick inserted comes out clean.
Let cool for 5' before taking out from the muffin tin and place in a rack to cool completely.



Θα χρειαστείτε:
  • 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
  • 1/2 κούπα βούτυρο
  • 1/2 κούπα σάλτσα μήλου
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1/2 κούπα σταφίδες
  • 1/2 κούπα καρύδια
 Σ'ένα μπολ χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε τα αυγά και την σάλτσα μήλου και χτυπήστε.
Προσθέστε το αλεύρι χτυπώντας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Προσθέστε απαλά τις σταφίδες και τα καρύδια.
Μοιράστε το μείγμα σε μια θήκη για muffins και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 20'-25' ή μέχρι να βάλετε μια οδοντογλυφίδα και να βγαίνει καθαρή.
Αφήστε να κρυώσουν 5' πριν τα βγάλετε από τις θήκες και βάλτε τα σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.



Tips: Instead of raisins you can use dried blueberries or cranberries and you can choose any type of nuts if you don't like walnuts.

You can print the recipe here Gluten free raisins and nuts muffins.


Συμβουλή: Αντί για σταφίδες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα μύρτιλλα ή κράνμπερις και μπορείτε να διαλέξετε όποιο ξηρό καρπό θέλετε αν δεν σας αρέσουν τα καρύδια.

Μπορείτε να εκτυπώσετε την συνταγή εδώ Muffins με ξηρούς καρπούς και σταφίδες χωρίς γλουτένη


post signature

6 comments:

  1. μαζι σας! και εμεις φανατικοι των σταφιδων και οχι μονο! τη σημειωσα τη συνταγη...παω για υλικα :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαίρομαι πολύ όταν ακούω ότι αρέσουν οι σταφίδες και σε άλλους!

      Delete
  2. Σε βάζω στη λίστα της μαγειρικής μου και με την πρώτη ευκαιρία θα κάνω αυτή την συνταγή....μιαμ μιαμ απο τώρα και ειδικά για τα μικρά που έχουμε στο σπίτι..πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είναι ότι πρέπει για τα μικρά κι ειδικά για εκείνα που δεν τρώνε εύκολα ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα.

      Delete
  3. Έχω και σπιτική σάλτσα μήλου ότι πρέπει! Πάνω στην ώρα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Την είδα και το έβαλα στα προσεχώς τώρα που είναι η εποχή τους.

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips