Monday, June 13, 2016

Healthy sugar free cherry pie-Υγιεινή κερασόπιτα χωρίς ζάχαρη

Do you know what is better than pie? Cherry pie! And better than cherry pie is a healthy cherry pie. You deserve to eat your piece of pie but you owe yourself to stay healthy and avoid sugar as much as possible. The moment I finish my lunch it hits me and I need desperately something sweet. I don't have the power to avoid it everyday, so I let myself indulge every now and then. And when I do I try to make healthier choices. One of these is this amazing sugar free cherry pie.

Ξέρετε τι είναι καλύτερο από μια πίτα? Η κερασόπιτα! Και καλύτερο από μια κερασόπιτα είναι μια υγιεινή κερασόπιτα. Σας αξίζει και με το παραπάνω να φάτε την πίτα σας αλλά οφείλετε στον εαυτό σας να παραμείνετε υγιείς και να αποφύγετε την ζάχαρη όσο είναι δυνατόν. Την στιγμή που τελειώνει το γεύμα μου μου έρχεται και θέλω απεγνωσμένα κάτι γλυκό. Δεν έχω την δύναμη να το αποφεύγω κάθε μέρα, γι'αυτό αφήνω τον εαυτό μου να υποκύψει που και που. Κι όταν το κάνω προσπαθώ να κάνω υγιεινές επιλογές. Μία από αυτές είναι αυτή η απίθανη κερασόπιτα χωρίς ζάχαρη.







For the pie crust:
  • 3 cups whole wheat flour
  • 1 t salt
  • 1/2 cup sun oil
  • 1 cup soy milk
For the cherry filling:
  • 4 cups cherries
  • 2 T whole wheat flour
  • 1/4 t cinnamon
  • 1/4 t salt
  • 1 cup honey
In a bowl pour milk and oil and add flour and salt and stir until mixed and shaped into ball. Divide in 2 balls, wrap in plastic and place in fridge for about half an hour.
In the meanwhile prepare the cherries by removing pits, then add flour, cinnamon, salt and honey and stir gently.
Take the dough out from the fridge and roll out in surface dusted lightly with flour to fit your baking dish.
Coat the baking dish with some oil and place carefully the dough while pressing to fit in well.
Prick the dough with a fork
Pour the cherry filling and cover with the other half of dough and seal the edges.
Prick again the dough with a fork.
Bake in a preheated oven at 180C for about 40'.


Για την ζύμη:
  • 3 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κούπα ηλιέλαιο
  • 1 κούπα γάλα σόγιας 
Για την γέμιση:
  • 4 κούπες κεράσια
  • 2 κ.σ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 κούπα μέλι 
Σ'ένα μπολ ρίξτε το γάλα και το λάδι και προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι κι ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν και να σχηματιστεί μια μπάλα. Χωρίστε σε 2 μπάλες, τυλίξτε με διάφανεια και βάλτε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.
Στο μεταξύ προετοιμάστε τα κεράσια βγάζοντας τα κουκούτσια, μετά προσθέστε το αλεύρι, κανέλα, αλάτι και μέλι κι ανακατέψτε μαλακά.
Βγάλτε την ζύμη από το ψυγείο κι ανοίξτε με τον πλάστη σε μια επιφάνεια ελαφρά αλευρωμένη τόσο όσο να χωράει στο ταψάκι σας.
Καλύψτε το ταψάκι σας με λίγο λάδι και τοποθετήστε προσεκτικά την ζύμη ενώ πιέζετε ελαφρά για να ταιριάξει.
Τρυπήστε την ζύμη μ'ένα πηρούνι.
Ρίξτε την γέμιση και καλύψτε με την υπόλοιπη ζύμη και κλείστε καλά τις άκρες.
Τρυπήστε ξανά την ζύμη με το πηρούνι.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 40'.


The cherry pie is not very sweet. Depending on your taste you can add some brown sugar to the cherry filling.

Η κερασόπιτα δεν είναι πολύ γλυκιά. Αναλόγως το γούστο σας μπορείτε να προσθέστε λίγη καστανή ζάχαρη στην γέμιση.


You can print the recipe here Healthy Cherry Pie.

Μπορείτε να εκτυπώσετε την συνταγή εδώ Υγιεινή Κερασόπιτα.

post signature

18 comments:

  1. καλα με εφτιαξες τωρα! γλυκο με κερασια και χωρις ζαχαρη????

    ReplyDelete
  2. wow έχω εντυπωσιαστεί! Περίμενα άπειρα υλικά αλλά τελικά φαίνεται απλή και βατή συνταγή! Γεια στα χέρια σου! Έγινε pin εννοείται!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έχω αλλεργία στις συνταγές με άπειρα υλικά! Σ'ευχαριστώ!

      Delete
  3. Τέλεια συνταγή και απλή - ευχαριστούμε!
    Καλή σου εβδομάδα! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Έλλη μου! Καλή εβδομάδα!

      Delete
  4. Replies
    1. Είναι πανεύκολη να την κάνεις!

      Delete
  5. πωπω τέλεια μου φαίνεται!!! θα τη δοκιμάσω!! καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ'ευχαριστώ Εύη μου! Να μου πεις εντυπώσεις!Φιλάκια!

      Delete
  6. Καλά φαίνεται φοβερή!!!! Και εγώ μια μπουκίτσα θα την ήθελα τώρα!!! Πρωι πρωι!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Για να ξεκινήσει γλυκά η μέρα? Σ'ευχαριστώ! Φιλάκια!

      Delete
  7. Όντως πολύ απλά και λίγα υλικά Μαίρη μου! Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να φτιάξω γλυκό με κεράσια...πρέπει να είναι νόστιμο! Να πάρω μια μπουκίτσα? χιχιχι

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να πάρεις όσες θες! Και να το φτιάξεις σύντομα να δεις τι ωραία που είναι το κερασογλυκό!

      Delete
  8. τελεια !! κ ελαφρυα! αντι γαλα σογιας γαλα αμυγδαλου η νερο μπορωνα βαλω?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλύτερα γάλα αμυγδάλου, δεν είμαι σίγουρη αν θα βγει καλή η ζύμη με το νερό.

      Delete
  9. Δείχνει τέλεια!Είμαι περίεργη αν είναι τόσο νόστιμη όσο φαίνετε Μαρία μου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όχι να το παινευτώ αλλά δεν έμεινε ψίχουλο! Ελπίζω να σ'αρέσει!

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips