Monday, May 16, 2016

Gluten free cheese muffins-Μάφινς με τυρί χωρίς γλουτένη

When you think of muffins you tend to think of a sweet maybe chocolate muffin? Me too yes but recently I discovered the magic of savory muffins. Cheese is one of my favorite food in many forms and muffins are one of the most practical ways to have a snack on the go. When all these come together along with gluten free I couldn't have asked more.

Όταν σκέφτεσαι τα muffins τείνεις να σκέφεσαι ένα γλυκό ίσως σοκολατένιο muffin? Κι εγώ ναι αλλά μόλις πρόσφατα ανακάλυψα την μαγεία των αλμυρών muffins. Το τυρί είναι ένα από τις αγαπημένες μου τροφές σε πολλές μορφές και τα muffins είναι από τους πιο πρακτικούς τρόπους να τρως ένα σνακ εν κινήσει. Όταν όλα αυτά έρχονται χωρίς γλουτένη δε θα μπορούσα να ζητήσω περισσότερα.




You will need:
  • 500 gram self-rising gluten free flour
  • 250 gram melted butter
  • 200 gram yogurt
  • 2 eggs
  • 150 gram shredded cheese
  • Shredded cheese for topping
In a bowl mix the butter, yogurt, eggs and the flour until combined.
Add the shredded cheese and stir softly.
Fill a muffin tin no more than 3/4 and sprinkle with cheese.
In a preheated oven bake at 180C for about 17'-20' or until golden brown.


Θα χρειαστείτε:
  • 500 γραμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
  • 250 γραμ λιωμένο βούτυρο
  • 200 γραμ γιαούρτι
  • 2 αυγά
  • 150 γραμ τριμμένο τυρί
  • Τριμμένο τυρί για επικάλυψη 
Σ'ένα μπολ ανακατέψτε το βούτυρο, το γιαούρτι, τα αυγά και το αλεύρι μέχρι να ενωθούν.
Προσθέστε το τριμμένο τυρί κι ανακατέψτε ελαφρά.
Σ'ένα ταψάκι με θήκες για μάφιν γεμίστε με το μείγμα μέχρι τα 3/4 και πασπαλίστε με τυρί.
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήστε στους 180C για περίπου 17'-20' ή μέχρι να χρυσίσουν.


Tips: Add the cheese of your choice whether it is salty or spicy, like feta cheese. If you want a mild cheese but a little bit salty muffin, add some salt with the flour. You can even add more cheese if you like it.
Butter the muffin tins before you fill with the mixture. Or line with cases but be aware that they don't come off easily from the muffins.

You can print the recipe here Gluten free cheese muffins


Συμβουλές: Προσθέστε το τυρί της επιλογής σας είτε είναι αλμυρό ή πικάντικο. Αν θέλετε κάποιο ήπιο τυρί αλλά κάπως αλμυρό μάφιν, προσθέστε λίγο αλάτι μαζί με το αλεύρι. Μπορείτε να προσθέστε και περισσότερο τυρί αν θέλετε.
Βουτυρώστε το ταψάκι για μάφινς πριν ρίξετε το μείγμα. Ή χρησιμοποιήστε θήκες αλλά προσοχή δεν ξεκολλάνε εύκολα από τα μάφινς.

Μπορείτε να εκτυπώσετε την συνταγή εδώ Μάφινς με τυρί χωρίς γλουτένη

post signature

9 comments:

  1. Νοστιμιές! Προσπαθούμε κ εμείς να κόψουμε την γλουτένη. Θα το δοκιμάσουμε τα τυρένια μάφινς!

    ReplyDelete
  2. αλμυρα μαφιν ομολογω ότι δεν έχω ξαναδοκιμασει. αλλα αφου εχει τυρι....like!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κι όμως υπάρχουν! Και μπορείς να τα εμπλουτίσεις με ότι θες!

      Delete
  3. Αν σου πω ότι έχω αγοράσει αλεύρι χωρίς γλουτενη και έψαχνα μια τέτοια συνταγή! !! Θα την κάνω άμεσα!

    ReplyDelete
  4. εξαιρετική ιδέα!!! Με τυρί μάφιν δεν έχω φάει ποτέ!!!! θα την δοκιμάσω!

    ReplyDelete
  5. Μιαμ μιαμ! Εννοείται θα τα δοκιμάσω! Ότι έχει τυρί το προτιμώ από τα γλυκά χιχιχι!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips