Wednesday, January 27, 2016

Gluten free oat muffins with sesame spread-Muffins βρώμης με ταχίνι χωρίς γλουτένη

Although I have not celiac disease, I have some sensitivity to gluten and sometimes it is hard for me to digest foods. Especially when I'm anxious or nervous. I do try to eat gluten free foods but not strictly. Some may say it is a health fashion some other may say it is not. Well I know for sure that reducing gluten in my diet has relieved from some health issues that couldn't find a solution before.

Going gluten free doesn't mean going without taste. For example these gluten free oat muffins. They are gluten free, they are healthy and they taste so good. Kids have vanished them so the judges are sincere. Plus they are so easy to make. Oh, I love easy recipes.

Παρόλο που δεν έχω κοιλιοκάκη, έχω κάποια ευαισθησία στην γλουτένη και μερικές φορές μου είναι πολύ δύσκολο να χωνέψω τις τροφές. Ειδικά όταν είμαι αγχωμένη και νευρική. Προσπαθώ να καταναλώνω τροφές χωρίς γλουτένη αλλά όχι αυστηρά. Μερικοί μπορούν να πουν ότι είναι άλλη μια τάση δίαιτας και κάποιοι άλλοι όχι. Λοιπόν αυτό που ξέρω στα σίγουρα είναι ότι μειώνοντας την γλουτένη στην διατροφή μου με ανακούφισε από πολλά θέματα υγείας που δεν μπορούσα να βρω κάποια λύση πριν.

Ακολουθώντας μια διατροφή χωρίς γλουτένη δε σημαίνει ότι ακολουθείς και μια άνοστη διατροφή. Για παράδειγμα αυτά τα muffins βρώμης με ταχίνι χωρίς γλουτένη. Είναι χωρίς γλουτένη, είναι υγιεινά  και είναι τόσο νόστιμα. Τα παιδιά τα εξαφάνισαν οπότε οι κριτές ήταν ειλικρινείς. Επιπλέον είναι τόσο εύκολα να τα φτιάξεις. Αγαπώ εύκολες συνταγές.




You will need:
  • 1 egg
  • 1 1/4 cup rice flour
  • 1 cup oats
  • 2 t baking powder gluten free
  • 1/2 t baking soda gluten free
  • 1/2 t salt
  • 1 t cinnamon
  • 3 T sesame spread
  • 2 T honey
  • 1/4 cup unsweetened applesauce
  • 3/4 cup soy milk
Mix the dry ingredients together.
Add the rest ingredients and beat until combined.
In a muffin pan pour the mixture just 3/4 full.
In a preheated oven bake at 180C for 15', or until an inserted toothpick comes out clean.


Θα χρειαστείτε:
  • 1 αυγό
  • 1 1/4 κούπα ρυζάλευρο
  • 1 κούπα βρώμη
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
  • 1/2 κ.γ. σόδα χωρίς γλουτένη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 3 κ.σ. ταχίνι
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1/4 κούπα σάλτσα μήλου
  • 3/4 κούπα γάλα σόγιας
Ανακατέψτε τα στέρεα υλικά μαζί.
Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σ'ένα ταψάκι με θήκες για muffins ρίξτε το μείγμα να καλύψει τα 3/4 της θήκης.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15', ή μέχρι να βάλετε μια οδοντογλυφίδα και να βγει καθαρή.


You can print the recipe here Gluten free oat muffins with sesame spread

Μπορείτε να εκτυπώσετε την συνταγή εδώ Muffins βρώμης με ταχίνι χωρίς γλουτένη





post signature

8 comments:

  1. Οι καλύτεροι κριτές τα παιδιά Μαράκι μου συμφωνώ μαζί σου πάντως ότι έχει σχέση με ταχίνι μου αρέσει πάρα πολύ.Την καλημέρα μου!

    ReplyDelete
  2. Πολύ νόστιμη και υγιεινή συνταγή, το ταχίνι για μένα είναι super τροφή και το αγαπώ!

    ReplyDelete
  3. Πολύ νόστιμη και υγιεινή συνταγή, το ταχίνι για μένα είναι super τροφή και το αγαπώ!

    ReplyDelete
  4. Πολύ εύκολη συνταγή και τα υλικά της σούπερ υγιεινά!!! Και εμείς αγαπάμε τα εύκολα και νόστιμα, άρα μας ταιριάζει γάντι!!!

    ReplyDelete
  5. Μαρία φαίνονται πεντανόστιμα! Θα το βάλουμε στη λίστα μας!
    Καλό απόγευμα!

    ReplyDelete
  6. latreyv kai egv tiw eykolew syntagew. to oti exei brvmh kai taxini...me kerdise!

    ReplyDelete
  7. Υπέροχες φωτογραφίες Μαρία μου. Και η συνταγή σου πολύ χρήσιμη για όσους ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη! Όντως πρέπει να βγαίνουν πολύ νόστιμα.

    ReplyDelete
  8. Μιαμ μιαμ! Φαίνονται τέλεια! Αποθηκεύεται η συνταγή!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips