The last years gluten has become an issue for many discussions with many claiming that is not beneficial for our health, some having a real problem of gluten while others considering this as a new trend especially those gluten-free diets that are all around the web. Whatever the truth is I believe that it doesn't harm to limit gluten from our nutrition
Η γλουτένη τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αντικείμενο πολλών συζητήσεων με αρκετούς να υποστηρίζουν ότι δεν είναι ωφέλιμη στην υγεία μας, με άλλους που έχουν υπαρκτό πρόβλημα δυσανεξίας και με κάποιους άλλους που το θεωρούν μία μόδα ειδικά τις διαίτες χωρίς γλουτένη που κυκλοφορούν ευρέως στο διαδίκτυο. Όποια κι αν είναι η αλήθεια θεωρώ ότι δεν είναι κακό να την περιορίσουμε λίγο στην διατροφή μας.
Η γλουτένη τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αντικείμενο πολλών συζητήσεων με αρκετούς να υποστηρίζουν ότι δεν είναι ωφέλιμη στην υγεία μας, με άλλους που έχουν υπαρκτό πρόβλημα δυσανεξίας και με κάποιους άλλους που το θεωρούν μία μόδα ειδικά τις διαίτες χωρίς γλουτένη που κυκλοφορούν ευρέως στο διαδίκτυο. Όποια κι αν είναι η αλήθεια θεωρώ ότι δεν είναι κακό να την περιορίσουμε λίγο στην διατροφή μας.
You will need:
- 1 egg
- 80 ml water
- 45ml sunflower oil
- 1 ripe banana, blended
- 180 gram honey
- 1/4 t salt
- 150 gram rice flour
- 1 T gluten-free baking powder
- 50 gram gluten-free chocolate chips
Add the rest of the ingredients except the chocolate chips and continue beating until combined.
Add the chocolate chips and gently mix with a spatula.
In a preheated oven bake at 180C for about 12'-15' or until an inserted toothpic comes out clean.
Θα χρειαστείτε:
- 1 αυγό
- 80ml νερό
- 45ml ηλιέλαιο
- 1 μπανάνα ώριμη, λιωμένη
- 180 γρ μέλι
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 150 γρ. ρυζάλευρο
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
- 50 γρ. δάκρυα σοκολάτας χωρίς γλουτένη
Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα δάκρυα σοκολάτας και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε τα δάκρυα σοκολάτας και απαλά ανακατέψτε με μία σπάτουλα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 12'-15' ή μέχρι να εισάγετε μια οδοντογλυφίδα και να βγαίνει καθαρή.
You can print the recipe here Gluten-free chocolate chip muffins
Μπορείτε να εκτυπώσετε την συνταγή εδώ Muffins με κομματάκια σοκολάτας χωρίς γλουτένη.
Πολύ νόστιμα φαίνονται τα κεκάκια!!!!
ReplyDeleteΦιλάκια!!!
Με .. η χωρις γλουτενη τα κεικακια σου φαινονται νοστιμα... και λαχταριστα .....!!!!! να περνας καλα καλό βράδυ ..φιλάκιααααα!!
ReplyDeleteΕίχα ακούσει για την γλουτένη τελευταία αλλά δεν ήξερα πως υπάρχει μπεικιν και σοκολάτα χωρίς γλουτένη!
ReplyDeleteΩραία υλικά έχεις χρησιμοποιήσει (μπανάνα, μέλι, σταγόνες σοκολάτας) και δεν έχει τύχει να δοκιμάσω ποτέ το ρυζάλευρο !! Καλημέρα Μαρία μου!!
Υπάρχουν ναι απλά τα βρίσκεις σε πιο εξειδικευμένα καταστήματα. Πλέον όμως μπαίνουν σταδιακά και στα μεγάλα σούπερ μάρκετ λόγω ζήτησης. Το ρυζάλευρο πχ το βρίσκω στο σούπερ μάρκετ.Σ'ευχαριστώ Ελεάνα!
Deleteκαι μπανανουλα μεσα? θα τα τσακισουν τα μικρα! ευχαριστω μαρακι!
ReplyDeleteΈχω φτιάξει τα πάντα. Εκτός από μάφινς και καπ κεικς. Έχω βέβαια εφοδιαστεί φόρμες και τα πάντα. Ίσως να αποφασίσω να τα δοκιμάσω. Φαίνονται νόστιμα.
ReplyDeleteΝοστιμότατα!!! Έρχομαι από το καφέ!!! Φιλία!!!
ReplyDeleteΦαίνονται υπέροχα και γευστικά!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα!
Φιλιά
Νόστιμα και υγιεινά. Πόσα περίπου muffins βγάζει η συνταγή?
ReplyDelete