Monday, March 16, 2015

Thumbprint cookies-Μπισκότα με μαρμελάδα

There are those days that you just need to start your day sweet. To drink your coffee in peace, to take breakfast relaxing while filling energy for the rest of the day. One of those days I was jealous and I might not succeeded to take my breakfast relaxing, I definitely made it to start sweet with theses delicious thumbprint cookies with apricot jam.

Είναι κάποιες μέρες που θέλεις απλά να ξεκινήσεις γλυκά την μέρα σου. Να πιεις τον καφέ σου ήρεμα, να πάρεις το πρωινό σου χαλαρά γεμίζοντας ενέργεια για την ημέρα. Μια από αυτές τις ημέρες ζήλεψα κι εγώ και μπορεί να μην κατάφερα να πάρω το πρωινό μου χαλαρά, αλλά σίγουρα κατάφερα να ξεκινήσω γλυκά την μέρα μου μ'αυτά τα υπέροχα μπισκότα με μαρμελάδα βερίκοκο.




You will need:
  • 3/4 cup butter, softened
  • 3/4 cup margarine, softened
  • 2 cups flour
  • 3/4 cup powdered sugar
  • 1 t vanilla
  • apricot jam
In a bowl beat the butter with the margarine until fluffy. Add the flour, sugar and vanilla and beat until combined and create a soft dough. If it seems a little bit crumbled don't worry they will combine while rolling.
Take a full tablespoon of dough and shape a ball with hands. Place in a pan with parchment paper and create with your thumb or any round accessory (I used the back of the ice cream scoop) a dent.
With a spoon fill the dent with jam.
Bake in a preheated oven at 180C for about 15 minutes.
Allow them to cool and they are ready.


Θα χρειαστείτε:
  • 3/4 κούπα βούτυρο, μαλακωμένο
  • 3/4 κούπα μαργαρίνη, μαλακωμένη
  • 2 κούπες αλεύρι
  • 3/4 κούπα άχνη ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • μαρμελάδα βερίκοκο
Σ'ένα μπολ χτυπήστε το βούτυρο και την μαργαρίνη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το αλεύρι, την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να ενωθούν και να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη. Αν είναι κομματάκια μην ανησυχείτε με το πλάσιμο θα ενωθούν.
Πάρτε μια κουταλιά από την ζύμη και φτιάξτε μπαλάκια με τα χέρια, τοποθετήστε πάνω στο ταψί που έχετε βάλει αντικολλητικό χαρτί και πατήστε με το δάχτυλό σας ή οποιοδήποτε στρογγυλό αντικείμενο (εγώ χρησιμοποίησα το πίσω μέρος της κουτάλας παγωτού) για να δημιουργήσετε μια γούβα.
Μ'ένα κουτάλι γεμίστε το κενό με μαρμελάδα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στου 180C για 15 λεπτά.
Αφήστε να κρυώσουν κι είναι έτοιμα.


You can print the recipe here Thumbprint cookies

Μπορείτε να εκτυπώσετε την συνταγή εδώ Μπισκότα με μαρμελάδα

post signature

10 comments:

  1. Πολύ ωραία συνταγή μπισκότων. Σου φτιάχνουν το κέφι και μόνο που τα βλέπεις έτσι στρουμπουλά με τη μαρμελάδα μέσα στο κέντρο τους. Ιδανικά για καφέ και γλυκό πρωινό ξεκίνημα!!!

    Καλό μεσημέρι!!!!!!!!

    ReplyDelete
  2. Φαίνονται πεντανόστιμα! Και μόνο που τα είδα, μπήκα στον πειρασμό να τα φτιάξω... έχω και μαρμελαδίτσα βερύκοκο από τα χεράκια της μαμάς μου, οπότε, μια χαρά! Φιλιά Μαίρη

    ReplyDelete
  3. Απλή και εύκολη η συνταγή σου Μαρία μου και νομίζω ότι μπορούμε να προσθέσουμε και οποιαδήποτε άλλη μαρμελάδα θέλουμε έτσι;το λατρεύω το βερίκοκο και με βρίσκεις σύμφωνη ότι το πρωινό πρέπει να μας δίνει ενέργεια...την καλησπέρα μου!

    ReplyDelete
  4. τελεια!!! πολυ μ αρεσουν αυτα τα μπισκοτα!!! απλη συνταγη και σιγουρα πεντανοστιμη!

    ReplyDelete
  5. μμμμμ ωραιο σνακ θα ελεγα! :)

    ReplyDelete
  6. αχ!!! τα λατρεω τα μπισκοτακια αυτα...τα εκανε η θεια μου οταν ημουν μικρη και τα τσακιζα!!! τελεια Μαρακι!

    ReplyDelete
  7. Μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός μαρμελάδας και μπισκότου!! Τέλεια !! Καλημέρα και πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  8. Αν και δεν είμαι οπαδός των μπισκότων, οι φωτογραφίες σου Μαράκι είναι άκρως δελεαστικές για μία δαγκωματιά ;)
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  9. Ααα πολύ μου αρέσουν! Ο τέλειος συνδυασμός! Άσε που έχω και μαρμελάδα βερίκοκο της μαμάς μου!
    Thanksss!

    ReplyDelete
  10. Μου φαίνονται πολυ νόστιμα και θέλω να τα δαγκωσω! Θα τη δοκιμασω τη συνταγή σου! Φιλιααα

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips