Do you like pies? Today we won't make a sweet pie but a savory one with only 4 ingredients, just the right thing for this wintery weather that accompanies us these days. The credits for this mushroom pie belongs to a dearest friend of mine that gave me the inspiration when I needed and told me this easy and delicious recipe. It is perfect for your party, your buffet, the gathering with your friends or your family.
Σας αρέσουν οι πίτες? Σήμερα δε θα φτιάξουμε γλυκιά αλλά αλμυρή πίτα με 4 μόνο υλικά, ότι πρέπει για τον χειμωνιάτικο καιρό που μας συνοδεύει αυτές τις μέρες. Τα εύσημα για την μανιταρόπιτα πάνε σε μια καλή μου φίλη που μου έδωσε τα φώτα όταν το χρειάστηκα και μου έδωσε αυτή τη πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή. Ιδανική για το πάρτυ, το μπουφέ, το τραπέζι με τους φίλους ή τους συγγενείς.
You will need:
Add the heavy cream and let it come to a boil.
Lay the one piece of pie dough in a baking dish and spread all over the hot mixture. Lay upon the other piece of pie dough and seal the edges well.
Bake at 180C for about 30' or until golden brown.
Θα χρειαστείτε:
Ξεπλένετε τα μανιτάρια και τ'αφήνετε να στραγγίξουν καλά. Σε μέτρια φωτιά σε μια κατσαρόλα σωτάρετε τα μανιτάρια και το μπέικον σ'ελάχιστο λάδι για περίπου 20'. Αν θέλετε πιπεριά στην πίτα σας προσθέστε την κομμένη σε λωρίδες 5 λεπτά πριν τελειώσει το σωτάρισμα των μανιταριών.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος κι αφήστε να πάρει βράση.
Απλώστε την ζύμη κουρού στο ταψί και ρίξτε το ζεστό μείγμα πάνω απλώνοντας να πάει παντού. Καλύψτε με το δεύτερο φύλλο της ζύμης και σφραγίστε καλά τις άκρες.
Ψήστε στους 180C για περίπου 30' ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
You can print the recipe here Mushroom pie
Μπορείτε να εκτυπώσετε την συνταγή εδώ Μανιταρόπιτα
Σας αρέσουν οι πίτες? Σήμερα δε θα φτιάξουμε γλυκιά αλλά αλμυρή πίτα με 4 μόνο υλικά, ότι πρέπει για τον χειμωνιάτικο καιρό που μας συνοδεύει αυτές τις μέρες. Τα εύσημα για την μανιταρόπιτα πάνε σε μια καλή μου φίλη που μου έδωσε τα φώτα όταν το χρειάστηκα και μου έδωσε αυτή τη πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή. Ιδανική για το πάρτυ, το μπουφέ, το τραπέζι με τους φίλους ή τους συγγενείς.
You will need:
- 1 package pie dough
- 2 cans mushrooms
- 300 gr bacon, rough chopped
- 200 ml heavy cream
- 1 pepper (optional)
Add the heavy cream and let it come to a boil.
Lay the one piece of pie dough in a baking dish and spread all over the hot mixture. Lay upon the other piece of pie dough and seal the edges well.
Bake at 180C for about 30' or until golden brown.
Θα χρειαστείτε:
- 1 πακέτο ζύμη κουρού
- 2 κονσέρβες μανιτάρια
- 300 γραμ. μπέικον, κομμένο κομματάκια
- 200 γραμ. κρέμα γάλακτος
- ελάχιστο λάδι
- 1 πιπεριά (προαιρετικά)
Ξεπλένετε τα μανιτάρια και τ'αφήνετε να στραγγίξουν καλά. Σε μέτρια φωτιά σε μια κατσαρόλα σωτάρετε τα μανιτάρια και το μπέικον σ'ελάχιστο λάδι για περίπου 20'. Αν θέλετε πιπεριά στην πίτα σας προσθέστε την κομμένη σε λωρίδες 5 λεπτά πριν τελειώσει το σωτάρισμα των μανιταριών.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος κι αφήστε να πάρει βράση.
Απλώστε την ζύμη κουρού στο ταψί και ρίξτε το ζεστό μείγμα πάνω απλώνοντας να πάει παντού. Καλύψτε με το δεύτερο φύλλο της ζύμης και σφραγίστε καλά τις άκρες.
Ψήστε στους 180C για περίπου 30' ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
You can print the recipe here Mushroom pie
Μπορείτε να εκτυπώσετε την συνταγή εδώ Μανιταρόπιτα
ποιος δεν αγαπαει τις πιτες!! τελεια η μανιταροπιτα και πανευκολη!!!! καλημερα!!
ReplyDeleteΛατρεύω τις πίτες και τα μανιτάρια!!! Κι αυτή φαίνεται πεντανόστιμη, Μαρία!!! Θα την δοκιμάσω σίγουρα !!! Καλή σου μέρα και καλή βδομάδα!!!
ReplyDeleteΛατρεύω τα μανιτάρια όπως κ να είναι μαγειρεμένα! Τέλεια η συνταγή Μαρακι
ReplyDeleteΠανέυκολη! Μου αρεσει ο συνδυασμός μπέικον και μανιταριου!
ReplyDeleteΌ,τι πρέπει για να σάς αφήσω δια παντός. Κλαψ (αλλεργία στα μανιτάρια βλέπεις)!
ReplyDeleteΜου αρέσουν πολύ τα μανιτάρια σε όλες τους τις μορφές.
ReplyDeleteΚαλή βδομάδα
Φιλάκια
καλημεραααα
ReplyDeleteΠωπω πρέπει να ναι κολασμένη! Και είναι και πανεύκολη. Αυτή η συνταγή θα αξιοποιηθεί σίγουρα εντός των εορτών Μαράκι. Είναι ότι πρέπει για μπουφέ όπως σωστά είπες! Ευχαριστούμε!
ReplyDeleteΛαχταριστή και εύκολη! τρελαίνομαι για μανιτάρια οπότε θα τη δοκιμάσω σίγουρα!!
ReplyDeleteΜας αρέσουν οι πίτες και τα μανιτάρια και εκτιμούμε πολύ το γεγονός ότι έχει να κάνει μόνο με τόσα λίγα υλικά!!Ευχαριστούμε!!
ReplyDeleteΦτιάχνω κι εγώ κάτι αντίστοιχο... σε πίτα αλλά και σε τάρτα! Αγαπώ πολύ τα μανιτάρια ειδικότερα τα φρέσκα! Καλησπέρα Μαίρη μου...
ReplyDeleteΚαι με φρέσκα γίνεται αλλά συνήθως έχω κονσέρβα σπίτι. Φιλάκια!
DeleteΜμμ λατρεύω τις μανιταροπιτες!!!! Με φύλλο κουρου δεν έχω δοκιμάσει !! Αχ ζήλεψα νυχτιάτικα !!!!
ReplyDeleteΜμμμ...τέλεια!!
ReplyDelete