Monday, November 17, 2014

Honey cookies with jam-Μπισκότα μελιού με μαρμελάδα

I always loved the stuffed cookies with jam. It was my favorite thing in the morning to soak them in the milk and melt in my mouth. But I always believed that it is hard to prepare them but mostly need time to assemble them. Until I found this easy recipe for honey cookies and I thought I should enrich them with some apricot jam. You can try your favorite jam flavor you want but I believe that these cookies were ideal with the apricot jam.

Πάντα μου άρεσαν τα γεμιστά μπισκότα με μαρμελάδα. Το πρωί με το γάλα να τα βουτάω και να λιώνουν στο στόμα ενώ μένει η γλυκάδα τους ήταν το καλύτερό μου. Αλλά πάντα θεωρούσα ότι ήταν δύσκολο να τα ετοιμάσω και κυρίως ότι θέλουν πολύ χρόνο για την συναρμολόγηση. Μέχρι που ανακάλυψα μία πανεύκολη συνταγή με μπισκότα μελιού κι είπα να την εμπλουτίσω με λίγη μαρμελάδα βερίκοκο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια γεύση θέλετε αλλά πιστεύω στα συγκεκριμένα μπισκότα το βερίκοκο ήταν το πιο ιδανικό.


You will need:
  • 1 cup olive oil
  • 130 gr. honey
  • 1/2 cup orange juice
  • 1/2 cup sugar
  • 2 t baking powder
  • 540 gr all purpose flour
  • apricot jam for the filling
Mix the olive oil, honey, orange juice and sugar until well combined. Add slowly the flour and baking powder while mixing with hands until you have a non-sticky dough.
Shape balls with hands in the size of a tablespoon and place in a sheet covered with parchment paper with a distance between them and press them a little bit to flatten.
Bake in a preheated oven at 160C for about 18' until golden brown.
Let them cool, spread the jam in the flat surface and seal with the flat surface of another cookie.


Θα χρειαστείτε:
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 130 γρ. μέλι
  • 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 540 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • μαρμελάδα βερίκοκο για την γέμιση
Μ'ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε καλά το ελαιόλαδο, το μέλι, το χυμό και την ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν κι ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να δημιουργηθεί μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος ενός κουταλιού της σούπας και τα αραδιάζουμε σ'ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί πατώντας τα ελαφρά για να πλατύνουν αφήνοντας κενό ανάμεσά τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 18' μέχρι να ροδίσουν.
Αφήστα τα να κρυώσουν, απλώστε την μαρμελάδα στην επίπεδη (κάτω) επιφάνεια και καπακώστε με την επίπεδη επιφάνεια ενός άλλου μπισκότου.


The recipe is adapted with changes by the magazine Quick & Easy. You can print the recipe here Honey cookies with jam

Η συνταγή είναι τροποποιημένη από την αυθεντική του περιοδικού Εύκολα & Γρήγορα. Μπορείτε να εκτυπώσετε την συνταγή εδώ Μπισκότα μελιού με μαρμελάδα

post signature

10 comments:

  1. Μμμμ λιγώθηκα Μαρία! Αγαπώ όλα τα πτιφουροειδή... Χυμός πορτοκάλι και ελαιόλαδο είναι εγγύηση για αφράτη ζύμη. Είμαι σίγουρη οτι θα λιώνουν στο στόμα! Ευχαριστούμε για τη συνταγή!

    ReplyDelete
  2. Όμορφα και μοσχομυριστά τα μπισκοτάκια σου.

    ReplyDelete
  3. Φαίνεται πολύ εύκολη συνταγή, μάλλον σύντομα θα τη δοκιμάσω!

    ReplyDelete
  4. όμορφα που είναι! Εγω θα τα γεμιζα με πραλίνα., μερεντα ή νουτελα αχαχαχχα
    Καλό ξημέρωμα και καλή εβδομάδα :)

    ReplyDelete
  5. Πολύ ωραία τα γεμιστά μπισκοτάκια σου!!!! Σίγουρα θα είναι πεντανόστιμα!!!!!
    Καλή εβδομάδα!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  6. Φαίνονται τέλεια και η συνταγή πολύ εύκολη με υλικά που έχουμε όλοι!!! Μη σου πω πως θα την δοκιμάσω και σήμερα !!! Έψαχνα μια συνταγή για μπισκότα με ελαιόλαδο !!! Σ' ευχαριστούμε που την μοιράστηκες !!! Καλή σου μέρα και καλή συνέχεια!!!

    ReplyDelete
  7. παω να βρω τα υλικα. οι συνταγες σου Μαρακι μου ειναι αγαπημενες!

    ReplyDelete
  8. Μπισκοτάκια γεμιστά με μαρμελαδίτσα!Τέλεια πρέπει να είναι!!

    ReplyDelete
  9. ελαιόλαδο, μέλι, μαρμελάδα;
    αγαπημένα υλικά, σίγουρα θα τα δοκιμάσουμε!

    ευχαριστούμε!
    Αλεξία

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips