I read somewhere that due to nutella and generally to the demand of hazel praline the demand of hazelnuts has raised in geometric speed. Who can resist in praline? Definitely there are some out there that it doesn't say something but personally I can't do without it. It is something like addiction, I can't explain it.
I use it in desserts, in cakes, in the breakfast I make. But the most favorite of all is to eat it with a spoon from the jat. Yes I know I'm a Peppa! I made you a special breakfast that in fact you can eat any hour in the day you want, with only 4 ingredients. French toast with nutella.
Κάπου διάβασα ότι χάρη στη νουτέλα και γενικώς στη ζήτηση για πραλίνα φουντουκιού έχει αυξήσει και την ζήτηση με γεωμετρικούς ρυθμούς του φουντουκιού. Μα ποιος μπορεί να αντισταθεί στην πραλίνα? Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι εκεί έξω που δεν τους συγκινεί αλλά προσωπικά δεν μπορώ να την αποχωριστώ. Είναι κάτι σαν εθισμός, δεν μπορώ να το εξηγήσω.
Την χρησιμοποιώ στα επιδόρπια, στα κέικ, στο πρωινό που φτιάχνω. Αλλά το περισσότερο αγαπημένο μου απ'όλα είναι να την τρώω με το κουτάλι μέσα από το βαζάκι. Ναι το ξέρω είμαι κι εγώ μία Πέππα! Σας ετοίμασα ένα ξεχωριστό πρωινό που μπορείτε να το φάτε όλες τις ώρες, με 4 μόνο υλικά. Αυγόφετες στο φούρνο με γέμιση νουτέλα.
You will need:
Spread nutella on the 2 slices of toast and seal with the other two slices.
Lay the toasts in the egg mixture until lightly soaked (about 5 seconds) for both sides.
Place the toasts in a pan and bake in a preheated oven for about 20 minutes at 180C or until golden brown.
Θα χρειαστείτε:
Αλείφετε με την νουτέλα τις 2 φέτες ψωμί και κλείνετε με τις άλλες δύο φέτες.
Βουτάτε τα τοστ στο μίγμα αυγού μέχρι να ποτίσουν ελαφρά (περίπου 5 δευτερόλεπτα) κι από τις 2 μεριές.
Τοποθετείτε τα τοστ σ'ένα ταψάκι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά στους 180C ή μέχρι να ροδίσει αρκετά η επιφάνειά τους.
You can print the recipe here French toast with nutella
Μπορείτε να εκτυπώσετε την συνταγή εδώ Αυγόφετες με νουτέλα
I use it in desserts, in cakes, in the breakfast I make. But the most favorite of all is to eat it with a spoon from the jat. Yes I know I'm a Peppa! I made you a special breakfast that in fact you can eat any hour in the day you want, with only 4 ingredients. French toast with nutella.
Κάπου διάβασα ότι χάρη στη νουτέλα και γενικώς στη ζήτηση για πραλίνα φουντουκιού έχει αυξήσει και την ζήτηση με γεωμετρικούς ρυθμούς του φουντουκιού. Μα ποιος μπορεί να αντισταθεί στην πραλίνα? Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι εκεί έξω που δεν τους συγκινεί αλλά προσωπικά δεν μπορώ να την αποχωριστώ. Είναι κάτι σαν εθισμός, δεν μπορώ να το εξηγήσω.
Την χρησιμοποιώ στα επιδόρπια, στα κέικ, στο πρωινό που φτιάχνω. Αλλά το περισσότερο αγαπημένο μου απ'όλα είναι να την τρώω με το κουτάλι μέσα από το βαζάκι. Ναι το ξέρω είμαι κι εγώ μία Πέππα! Σας ετοίμασα ένα ξεχωριστό πρωινό που μπορείτε να το φάτε όλες τις ώρες, με 4 μόνο υλικά. Αυγόφετες στο φούρνο με γέμιση νουτέλα.
You will need:
- 4 toast bread slices without crust
- 3 T nutella
- 2eggs
- 3/4 cups milk
Spread nutella on the 2 slices of toast and seal with the other two slices.
Lay the toasts in the egg mixture until lightly soaked (about 5 seconds) for both sides.
Place the toasts in a pan and bake in a preheated oven for about 20 minutes at 180C or until golden brown.
Θα χρειαστείτε:
- 4 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
- 3 κ.σ. νουτέλα
- 2 αυγά
- 3/4 κούπα γάλα
Αλείφετε με την νουτέλα τις 2 φέτες ψωμί και κλείνετε με τις άλλες δύο φέτες.
Βουτάτε τα τοστ στο μίγμα αυγού μέχρι να ποτίσουν ελαφρά (περίπου 5 δευτερόλεπτα) κι από τις 2 μεριές.
Τοποθετείτε τα τοστ σ'ένα ταψάκι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά στους 180C ή μέχρι να ροδίσει αρκετά η επιφάνειά τους.
You can print the recipe here French toast with nutella
Μπορείτε να εκτυπώσετε την συνταγή εδώ Αυγόφετες με νουτέλα
Η νουτέλα είναι λατρεία, δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν αρέσει σε κάποιον!
ReplyDeleteΥπέροχες οι αυγόφετες που μας ετοίμασες!
Καλό μήνα!
Βάλε με κι εμένα στο fan club της πραλίνας :D
ReplyDeleteκαλο μηνα! φιλακια πολλα!
ReplyDeleteπροτιμω νουτελα απο μερεντα!! αυτες οι αυγοφετες ειναι τελειες!!
ReplyDeleteΜπορώ να ζήσω μόνο με πραλίνα!Υπάρχει κάποιος που διαφωνεί? Αν ναι ας μου δώσει τη πραλίνα του pls:P
ReplyDeleteλιώνωωωωωωωωωω!!!!!!
ReplyDeleteδεν έχω αυγά... γκρρρρρρ.... θα το φτιάξω σίγουρα μέσα στο σκ!
Εμείνε τιποτα και για εμενα;;;
ReplyDeleteΚαλό μας μήνα!
Φιλιά :)
Σκέτος πειρασμός τα τοστακια που ετοίμασες. Καλό μήνα να έχεις.
ReplyDeleteΚαλό μήνα Μαίρη μου !!! με τη γεύση της νουτέλα στο στόμα μου τέτοια ώρα!!!!
ReplyDeleteμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ........τελειο για πρωινο ξυπνημα Σ/Κ ..... αληθεια ειδες τους δικους μου κυκνους?..... http://tsimarisofia.blogspot.gr/2014/09/blog-post.html
ReplyDeleteΤη λατρεύω τη πραλίνα
ReplyDeleteΚαλό μήνα
Φιλάκια ...
Αγαπώ και εγώ! Τρώω με το κουταλάκι απ' ευθείας από το βαζάκι! Δεν έχω φτιάξει ποτέ αυγοφέτες οπότε θα δοκιμάσω σίγουρα!
ReplyDeleteΈνα έχω να πω... σλούρπ!!!
ReplyDeleteαπλο...με λιγα υλικα...και πεντανοστιμο!!!! αχ βρε Μαρακι τι με κανεις πρωι πρωι με τα γλυκακια σου!
ReplyDeleteΛατρέυω πραλίνα και οτιδήποτε την περιλαμβάνει! Πολύ ωραία ιδέα, και προτιμώ το ψήσιμο στο φούρνο, από το τηγάνι που τις κάνουμε συνήθως!
ReplyDelete