As we get used to the daily routine at work, I thought I should treat you today a chocolaty but delicious treat. Oh I forgot to tell you it's easy too. Especially now that time is too limited that in a while I will organize the air I breath. Not to forget to breathe at 3.15.
Κι αφού μπαίνουμε σιγά σιγά (σαν την χελώνα ένα πράμα) σε ρυθμούς ρουτίνας πλέον σην δουλειά, σκέφτηκα να σας γλυκάνω σήμερα με μία σοκολατένια αλλά ελαφριά δημιουργία. Α ξέχασα να σας πω και πανεύκολη. Ειδικά τώρα ο χρόνος είναι τόσο περιορισμένος που πραγματικά σε λίγο θα οργανώνω και τον αέρα που αναπνέω. Μη ξεχάσω να πάρω ανάσα στις 3.15.
So crepes are suitable for a sunday breakfast, for the afternoon cravings, or because you want to eat something sweet but light. You can prepare the mixture from the previous day and put it in the fridge until you use it. They are made extremely easy and quick and they are so delicious and the combinations you can use are hundreds.
Κρέπες λοιπόν ιδανικές για το κυριακάτικο πρωινό, για την απογευματινή λιγούρα, γιατί απλά σου ήρθε να φας κάτι γλυκό αλλά ελαφρύ. Μπορείτε να προετοιμάσετε το μείγμα από την προηγούμενη μέρα και να το βάλετε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε. Γίνονται πραγματικά εύκολα και γρήγορα κι είναι τόσο απολαυστικές ενώ οι συνδυασμοί που μπορείτε να κάνετε άπειροι.
You will need:
In a non-stick pan in medium heat melt 1t butter and pour with a ladle mixture. Shake gently the pan until it makes a thin layer. The crepe is ready when it gets golden brown, you turn it from the other side and when it gets golden brown you take it off.
Spread praline as much as you want at half of the crepe and sprinkle the mashed cookies. Fold in half two times an enjoy.
Για τις κρέπες θα χρειαστείτε:
Σ'ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά λιώστε 1 κ.γ. βούτυρο κι αδειάστε με μια κουτάλα τον χυλό. Απλώστε κουνώντας ελαφρά το τηγάνι ώστε να σχηματιστεί λεπτή στρώση. Η κρέπα είναι έτοιμη όταν έχει πάρει χρώμα, την γυρνάτε από την ανάποδη και μόλις πάρει χρώμα την αποσύρετε από το τηγάνι.
Απλώστε όση ποσότητα πραλίνας φουντουκιού θέλετε στη μισή κρέπα και πασπαλίστε με τριμμένο μπισκότο. Διπλώστε πρώτα στα τέσσερα κι απολαύστε.
You can print the recipe here Crepe with chocolate. The recipe is from the magazine Sweet & Easy.
Μπορείτε να την εκτυπώσετε εδώ Κρέπα σοκολάτα μπισκότο. Η συνταγή είναι από το περιοδικό Γλυκά & Εύκολα.
Κι αφού μπαίνουμε σιγά σιγά (σαν την χελώνα ένα πράμα) σε ρυθμούς ρουτίνας πλέον σην δουλειά, σκέφτηκα να σας γλυκάνω σήμερα με μία σοκολατένια αλλά ελαφριά δημιουργία. Α ξέχασα να σας πω και πανεύκολη. Ειδικά τώρα ο χρόνος είναι τόσο περιορισμένος που πραγματικά σε λίγο θα οργανώνω και τον αέρα που αναπνέω. Μη ξεχάσω να πάρω ανάσα στις 3.15.
So crepes are suitable for a sunday breakfast, for the afternoon cravings, or because you want to eat something sweet but light. You can prepare the mixture from the previous day and put it in the fridge until you use it. They are made extremely easy and quick and they are so delicious and the combinations you can use are hundreds.
Κρέπες λοιπόν ιδανικές για το κυριακάτικο πρωινό, για την απογευματινή λιγούρα, γιατί απλά σου ήρθε να φας κάτι γλυκό αλλά ελαφρύ. Μπορείτε να προετοιμάσετε το μείγμα από την προηγούμενη μέρα και να το βάλετε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε. Γίνονται πραγματικά εύκολα και γρήγορα κι είναι τόσο απολαυστικές ενώ οι συνδυασμοί που μπορείτε να κάνετε άπειροι.
You will need:
- 1 cup of tea flour
- 1 cup of tea milk
- 1 egg
- pinch of salt
- 1 T sugar
- 2 T butter
- praline
- mashed cookies
In a non-stick pan in medium heat melt 1t butter and pour with a ladle mixture. Shake gently the pan until it makes a thin layer. The crepe is ready when it gets golden brown, you turn it from the other side and when it gets golden brown you take it off.
Spread praline as much as you want at half of the crepe and sprinkle the mashed cookies. Fold in half two times an enjoy.
Για τις κρέπες θα χρειαστείτε:
- 1 φλ. τσαγ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 φλ. τσαγ. γάλα
- 1 αυγό
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. βούτυρο
- πραλίνα φουντουκιού
- μπισκότα τριμμένα
Σ'ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά λιώστε 1 κ.γ. βούτυρο κι αδειάστε με μια κουτάλα τον χυλό. Απλώστε κουνώντας ελαφρά το τηγάνι ώστε να σχηματιστεί λεπτή στρώση. Η κρέπα είναι έτοιμη όταν έχει πάρει χρώμα, την γυρνάτε από την ανάποδη και μόλις πάρει χρώμα την αποσύρετε από το τηγάνι.
Απλώστε όση ποσότητα πραλίνας φουντουκιού θέλετε στη μισή κρέπα και πασπαλίστε με τριμμένο μπισκότο. Διπλώστε πρώτα στα τέσσερα κι απολαύστε.
You can print the recipe here Crepe with chocolate. The recipe is from the magazine Sweet & Easy.
Μπορείτε να την εκτυπώσετε εδώ Κρέπα σοκολάτα μπισκότο. Η συνταγή είναι από το περιοδικό Γλυκά & Εύκολα.
Μόλις διάβασα τη συνταγή σου.Τι μου κάνεις βραδιάτικα;Αχ,αχ,αχ!
ReplyDeleteΚρέπα σοκολάτα, όνειρο! Έκανες πολλή καλή δουλειά που ομαδοποίησες όλες τις συνταγές σου!
ReplyDeleteΤις λατρεύω τις κρέπες
ReplyDeleteΦιλάκια ...
Μα τι πράγματα είναι αυτά βραδιάτικα! Νοστιμότατα θα είναι!
ReplyDeleteπω πω με λιγωσες τωρα. χαχα
ReplyDeleteκαλημερα Μαρια μου!
Αχχμμμμ... αχμμμμ... αχμμμμ.... αυτά ήταν τα γλυκάκια που λέγαμε που έτσι απλώς μάς τα δείχνεις, κουβέντα να γίνεται, και δεν τα στέλνεις γιατί νοιάζεσαι για την σιλουέτα μας;;;;; :p
ReplyDeleteαγαπημενο φαγητο...ειτε γλυκια είτε αλμυρη! τελεια συνταγη Μαρακι!
ReplyDeleteΆτιμη γυναίκα! Να με πεθάνεις θες;;;; Κάνω δίαιτα κι εσύ προτείνεις κρέπες που τις λατρεύω;;;; Φεύγω, παρεξηγήθηκα τώρα!! :)))))))))))))))))))))))))))) Μάκια πολλά λιχούδα μου!
ReplyDeleteεχεις βραβειο!
ReplyDeletehttp://ekfrastite.blogspot.gr/2014/05/music-award.html
Δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από μια κρέπα!!!!!!!!!! Ευχαριστούμε για την συνταγή!!!! Φιλιά!!!!!!!!!
ReplyDeleteΚαλά τώρα που αποφάσισανα προσέξω?? Γιατιιιιι?? Θέλω Κρέεεεεπααα σοκολαααατααα!!! :)) Τις λατρέυω!!!!!!
ReplyDeleteΤι μας κάνεις, τι μας κάνεις!
ReplyDeleteΚαι αγαπάμε κρέπες πολύ!!!
Ειδικά με σοκολατένια γέμιση!!
Φιλιά!
Με κολασες βρε Μαρακι ... Και δεν εχω και πραλινα η νουτελα στο σπιτι..
ReplyDeleteΑχ αχ αχ.!
Πολλα φιλια
Οι κρέπες με την σοκολάτα είναι το αδύνατο σημείο μου!!!!
ReplyDeleteΦιλάκια
Νεφέλη
Ουφ τι μου κάνεις πρωί πρωί!!!
ReplyDeleteΚαλή σου μέρααα φιλάκια!!
Νοστιμότατες δείχνουν! Μου άνοιξες την όρεξη και προσπαθώ να απέχω από τα γλυκά αυτές τις μέρες!!
ReplyDeleteΑγαπημένες κρέπες...γιάμι, γιάμι! Τις φτιάχνω κι εγώ πολύ συχνά και χωρίς προσθήκη αυγού... φιλάκια
ReplyDelete