I looooove sweet cookies but every now and then I seek for something savory, so I tried these wonderful savory biscuits, ideal for snacks, to cut small cravings between the meals or to offer to little kids.
Very easy to prepare even with a little waiting in between, these delicious biscuits don't need many ingredients and most of them are usually on hand.
Κι επειδή μπισκότα δεν σημαίνει μόνο γλυκό δοκιμάσαμε κάτι υπέροχα αλμυρά μπισκότα, ιδανικά για σνακ, για να κόψουν τις μικρές λιγούρες ανάμεσα στα γεύματα ή για να προσφέρουμε σε μικρά παιδιά που θέλουν συνέχεια να τρώνε.
Εύκολα στην ετοιμασία τους αν και με λίγη αναμονή στο ενδιάμεσο, αυτά τα νόστιμα μπισκότα δεν θέλουν πολλά υλικά. Συνήθως τα έχουμε όλα σπίτι μας πάντα.
You will need:
On a floured surface work the dough in your hands for 2-3 minutes, then seal it with a wrap and leave in the fridge for about 1 hour.
Place the dough between two sheets wax paper, open with a rolling pin not very thin, cut with any shape of cutter you want and place on a pan on wax paper.
In preheated oven, bake at 180C about 20-25 minutes (it depends on how thick you have opened the dough) or until slightly browned on top.
If you want them more crunchy I would recommend to leave in the oven 5 more minutes.
You can print the recipe here Savory biscuits
Για τα συγκεκριμένα μπισκότα θα χρειαστείτε:
Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια δουλεύετε στα χέρια σας την ζύμη για 2-3 λεπτά κι έπειτα την τυλίγετε σε μεμβράνη κι αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ανοίγετε την ζύμη ανάμεσα σε 2 φύλλα λαδόκολλας, κόβετε με το κουπ πατ και μεταφέρετε σε ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 20-25 λεπτά (εξαρτάται από το πόσο χοντρή έχετε ανοίξει την ζύμη) ή μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια. Αν τα θέλετε λιγάκι πιο τραγανά θα συνιστούσα να τα αφήσετε 5 λεπτάκια παραπάνω.
Κι έτοιμα προς κατανάλωση! Bon appetit! Μπορείτε να εκτυπώσετε την συνταγή εδώ Αλμυρά μπισκότα
Linking to: Ef Zin Creations
Very easy to prepare even with a little waiting in between, these delicious biscuits don't need many ingredients and most of them are usually on hand.
Κι επειδή μπισκότα δεν σημαίνει μόνο γλυκό δοκιμάσαμε κάτι υπέροχα αλμυρά μπισκότα, ιδανικά για σνακ, για να κόψουν τις μικρές λιγούρες ανάμεσα στα γεύματα ή για να προσφέρουμε σε μικρά παιδιά που θέλουν συνέχεια να τρώνε.
Εύκολα στην ετοιμασία τους αν και με λίγη αναμονή στο ενδιάμεσο, αυτά τα νόστιμα μπισκότα δεν θέλουν πολλά υλικά. Συνήθως τα έχουμε όλα σπίτι μας πάντα.
You will need:
- 1 cup grated gruyere or any salty cheese you prefer
- 125 grams butter (softened)
- 1 egg
- 1 1/2 cup all-purpose flour
- 1/2 tsp pepper (I usually use red pepper but you can use anything you want)
- Any herbs you prefer, I used some rosemary
- For the top 1 beaten egg and some salt or cheese
On a floured surface work the dough in your hands for 2-3 minutes, then seal it with a wrap and leave in the fridge for about 1 hour.
Place the dough between two sheets wax paper, open with a rolling pin not very thin, cut with any shape of cutter you want and place on a pan on wax paper.
In preheated oven, bake at 180C about 20-25 minutes (it depends on how thick you have opened the dough) or until slightly browned on top.
If you want them more crunchy I would recommend to leave in the oven 5 more minutes.
You can print the recipe here Savory biscuits
Για τα συγκεκριμένα μπισκότα θα χρειαστείτε:
- 1 κούπα τριμμένη γραβιέρα ή όποιο άλλο αλμυρό τυρί προτιμάτε
- 125 γραμ. βούτυρο (μαλακωμένο)
- 1 αυγό
- 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γ. πιπέρι (εγώ βάζω κόκκινο πιπέρι και συνήθως πάπρικα)
- Δεντρολίβανο ή ότι άλλο βότανο θέλετε
- Για το γαρνίρισμα 1 αυγό χτυπημένο και λίγο αλάτι ή λίγο τυρί
Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια δουλεύετε στα χέρια σας την ζύμη για 2-3 λεπτά κι έπειτα την τυλίγετε σε μεμβράνη κι αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ανοίγετε την ζύμη ανάμεσα σε 2 φύλλα λαδόκολλας, κόβετε με το κουπ πατ και μεταφέρετε σε ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 20-25 λεπτά (εξαρτάται από το πόσο χοντρή έχετε ανοίξει την ζύμη) ή μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια. Αν τα θέλετε λιγάκι πιο τραγανά θα συνιστούσα να τα αφήσετε 5 λεπτάκια παραπάνω.
Κι έτοιμα προς κατανάλωση! Bon appetit! Μπορείτε να εκτυπώσετε την συνταγή εδώ Αλμυρά μπισκότα
Linking to: Ef Zin Creations
καλα αυτη τη συνταγή την σημείωσα! λατρης των τυριων και θα την φτιαξω ΑΜΕΣΑ! THANKS!
ReplyDeleteΝα την φτιάξεις και να μας πεις εντυπώσεις!
DeleteΠολύ θα ήθελα μερικά για τώρα με το καφεδάκι μου Μαρία!! Την κρατώ στα υπόψιν :)
ReplyDeleteΠωπω! Και μένα μου αρέσει ότι περιέχει τυρί και πεινάωωωω και τέτοια ώρα! Σ/Κ έρχεται θα την δοκιμάσω Μαράκι. Σ ευχαριστούμε
ReplyDeleteΤη κράτησα τη συνταγή!!! ;) Θα τη δοκιμάσω γιατί θέλω να έχω για τα πρωινά στη Κρήτη!!!
ReplyDelete