As you can see, I'm making some changes to my writing and my blog. After 1 year and something of blogging I'm trying to become better and more sufficient. Every day is a new day of learning and that's why I'm making them now. It is good to make changes as this makes you feel renewed and take things to another level. I still have so many things to learn and I'm trying to catch up but sometimes time is not enough with two little kids. But I'm doing my best truly.
Today I'm honored to have as a guest Zina from Ef Zin Creations. Zina has this beautiful blog with so many inspiring creations and a variety of subjects making our life more beautiful. Because life is beautiful. Please visit her blog to see for yourself the amazing things she does.
********************************************
Hello!
I'm Zina a new working mom having as a hobby little jeweleries and blogging and today with great pleasure I'm hosted by Maria! And as a working mom, what it would be more useful than a delicious dessert, that doesn't need baking and it is made within 10-15 minutes but unfortunately it gets eaten really quickly! A delicious mille-feuille!
Όπως βλέπετε κάνω μερικές αλλαγές στο γράψιμο μου και στο μπλογκ γενικά. Μετά από 1 χρόνο και κάτι δημοσιεύοντας αναρτήσεις προσπαθώ να γίνω καλύτερη και πιο αποτελεσματική. Κάθε μέρα μαθαίνω και κάτι καινούριο γι'αυτό και κάνω αυτές τις αλλαγές τώρα. Είναι καλό να γίνονται αλλαγές γιατί σε κάνει να νιώθεις ανανεωμένος και πηγαίνεις σε άλλο επίπεδο. Έχω ακόμα πολλά να μάθω και προσπαθώ να προλάβω αλλά μερικές φορές ο χρόνος δεν είναι αρκετός με δύο μικρά παιδιά. Όμως κάνω ότι μπορώ!
Σήμερα έχω την τιμή να φιλοξενώ στο μπλογκ μου την Ζήνα από το Ef Zin Creations. Η Ζήνα έχει ένα υπέροχο μπλογκ με όμορφες δημιουργίες που εμπνέουν και πληθώρα θεμάτων που κάνουν την ζωή μας πιο όμορφη. Γιατί η ζωή είναι όμορφη. Επισκεφτείτε το μπλογκ της Ζήνας για να δείτε μόνοι σας όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα που κάνει.
*******************************************
Γεια σας!
Είμαι η Ζήνα μια νέα μαμά, εργαζόμενη και με χόμπι τα κοσμηματάκια και το blogging και σήμερα είναι μεγάλη μου χαρά να φιλοξενούμαι από τη Μαρία! Και ως εργαζόμενη μαμά, τι πιο χρήσιμο από ένα γλυκάκι νόστιμο, που δε θέλει ψήσιμο, γίνεται μέσα σε 10-15 λεπτά αλλά δυστυχώς τρώγεται εξίσου γρήγορα! Ένα πεντανόστιμο Μιλφέιγ!!!
We will need...
- 2 packages individual pastries
- 1 lt fresh milk
- 10 Tsp corn starch
- 3-4 Tsp confectioner's sugar (it depends on how sweet you want it)
- 1 egg
- 150 gram margarine (or shortening)
- Powdered sugar
- First we cut the pastries on half and place them on the pan.
- In a sauce pan we place the milk on low heat, not to boil. We add the sugar and the egg and we stir. After we add the margarine and corn starch and we stir constantly to make it smooth.
- When our pudding is ready, we spread the half of it above the pastries.
- We cover the pan with a new line of pastries and spread the rest of the pudding.
- We crumble some pastries on top and our dessert is ready. We place at the refrigerator to cool and then we can serve.
Τι θα χρειαστούμε....
- 2 πακέτα Σφολιατίνια
- 1 κιλό φρέσκο γάλα
- 10 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 3-4 κουτ. σούπας λευκή κρυσταλλική ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε)
- 1 αυγό
- 150 γραμ. μαργαρίνη
- Άχνη ζάχαρη
- Αρχικά κόβουμε τα σφολιατίνια στη μέση και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά, χωρίς όμως να το βράσουμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αυγό και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια βάζουμε και τη μαργαρίνη και το κορν φλαουρ. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μη σβολιάσει.
- Όταν η κρέμα μας είναι έτοιμη, απλώνουμε τη μισή ποσότητα πάνω από τα σφολιατίνια.
- Καλύπτουμε πάλι το πυρέξ μας με νέα στρώση από σφολιατίνια και προσθέτουμε εκ νέου κρέμα.
- Θρυμματίζουμε λίγα σφολιατίνια από πάνω και το γλυκό μας είναι έτοιμο! Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και μπορούμε πλέον να το σερβίρουμε.
No...we didn't forget the powdered sugar...we use it while serving. Just spread when the piece of mille-feuille is ready to be served and enjoy!
Bon appetit!!!!
Όχι...δεν ξεχάσαμε την άχνη ζάχαρη...τη χρησιμοποιούμε στο σερβίρισμα! Απλά απλώστε την όταν το κομμάτι του Μιλφέιγ είναι έτοιμο να σερβιριστεί και απολαύστε το!
Καλή σας όρεξη!!!!
*******************************************
Thank you so much Zina for this delicious dessert. I'm definitely going to make it even though I know from the pictures that it is a success. Great for a party or a family gathering too.
Ευχαριστούμε Ζήνα για το υπέροχο γλυκό! Σίγουρα θα το δοκιμάσω αν και φαίνεται από τις φωτογραφίες ότι είναι επιτυχία. Ότι πρέπει για πάρτυ ή οικογενειακή συγκέντρωση.
Με 'γεια την νέα εμφάνιση αλλά και την Αγγλική!! Αγαπημένο γλυκό το μιλ φέιγ!
ReplyDeleteΕυχαριστώ!Κ εγώ τρελαίνομαι για μιλφέιγ!
DeleteΣε ευχαριστω Μαρακι για τη φιλοξενια!!!
ReplyDeleteΕγώ ευχαριστώ! :)
DeleteΥπέροχο γλυκό! Μπράβο Ζίνα μου είσαι πολυτάλαντη!!!
ReplyDeleteΜμμ τέλειο φαίνεται! Χρυσοχέρα φιλοξενεί χρυσοχέρα σήμερα! Μ' αυτά και μ' αυτά μου πέσανε τα ζάχαρα βρε κορίτσια και θα αναστενάξει το ψυγείο βραδιάτικα!
ReplyDeleteΠολύ ωραίο το μιλφέιγ και για χειμώνα και για καλοκαίρι.Kαλορίζικη η νέα εμφάνιση
ReplyDelete