Friday, August 9, 2013

Δροσερό γλυκό με μπανάνα και καραμέλα!

Σαν σήμερα πριν 1 μήνα ακριβώς ήρθε στον κόσμο ο δεύτερος μου γιος. Τα συναισθήματα πολλά και η χαρά απερίγραπτη! Έτσι για μας η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή! Όσες είναι ήδη μανούλες γνωρίζουν τα συναισθήματα κι όσες θα γίνουν απλά θα πω ότι κάθε νέο βήμα του μωρού είναι μια μικρή γιορτή!



Και μιας και η ατμόσφαιρα ήταν χαρούμενη και εορταστική σκέφτηκα πέρα από το οικογενειακό τραπέζι να ετοιμάσω κι ένα γλύκισμα για να κλείσει γλυκά η μέρα μας. Η ζέστη μπόλικη γι' αυτό έπρεπε να σκεφτώ κάτι δροσερό.

Κι έτσι έφτιαξα ένα γλυκό με κρέμα, μπανάνα και καραμέλα! Ο συνδυασμός υπέροχος και από γεύση κάτι παραπάνω από νοστιμότατη.


Η προετοιμασία του αρκετά εύκολη και χωρίς να χρειάζεται πολλά σκεύη και εργαλεία.

Δροσερό γλυκό με μπανάνα και καραμέλα

Για τα υλικά θα χρειαστείτε:
  • 1 1/2 κούπα τριμένο μπισκότο τύπου digestive
  • 1/3 βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • Κρέμα πατισερί
  • 3-4 μπανάνες
  • Σαντιγύ
  • Σιρόπι καραμέλας
Εκτέλεση:

Σ'ένα ρηχό ταψάκι απλώνετε το τριμένο μπισκότο που έχετε ανακατέψει με το βούτυρο και την ζάχαρη και το βάζετε στο φούρνο για 10'-12' στους 180C.
Αφήνετε να κρυώσει το μπισκότο κι ετοιμάζετε την κρέμα πατισερί.
Για όσους βιάζονται μπορούν να πάρουν έτοιμη κρέμα πατισερί σε μορφή σκόνης που ανακατεύεται με γάλα κι είναι έτοιμη. Αλλιώς όσοι έχουν άνεση χρόνου μπορούν να την ετοιμάσουν μόνοι τους.
Σε ρηχά μπολάκια (εμένα μου βγήκαν 6) ρίχνετε 2 κ.σ. από το μίγμα μπισκότου σε κάθε μπολάκι και με ένα μικρό ποτήρι πατήστε το μπισκότο να γίνει μία στρώση.
Από πάνω ρίχνετε από μία γεμάτη κουταλιά κρέμας πατισερί κι απλώνετε σε στρώση κομμένες φέτες μπανάνας.
Έπειτα ρίχνετε μία μικρή στρώση σαντιγύ.
Επαναλαμβάνετε τις στρώσεις με μπισκότο, κρέμα πατισερί, μπανάνα και σαντιγύ. Στην κορυφή απλώνετε όσο σιρόπι καραμέλας επιθυμείτε κι αν θέλετε και τρούφα σοκολάτας.


Εδώ φαίνονται καλύτερα οι στρώσεις του γλυκού. Και να προσθέσω ότι είναι κατάλληλο και για πάρτυ αφού μπορεί να γίνει σε ατομικά μπολάκια κι είναι τόσο εύκολο στη προετοιμασία του. Μπορείτε να το ετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα και να το διατηρήσετε στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα που θα το προσφέρετε!

Καλή όρεξη!

Linking to: Ef Zin Creations


post signature

12 comments:

  1. Το γλυκό φαίνεται τέλειο αλλά εγώ έμεινα να χαζεύω το ποτηρομπώλ που διάλεξες Μαρία, απλά υπέροχο!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαχαχα είναι αντικέ το ποτηρομπώλ!

      Delete
  2. χωρις σαντυγη γινεται??? τελειο!!! θα το δοκιμασω σιγουρα

    ReplyDelete
    Replies
    1. Υποθέτω πως γίνεται γιατί δεν είναι και τόσο μεγάλη η στρώση της σαντιγύ.

      Delete
  3. Λαχταριστό φαίνεται! Εγώ λέω να αντικαταστήσω τη σαντιγί με μια ακόμα δόση καραμέλας και το κρίμα στο λαιμό σου Μαρία!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πωπω εσύ το πήγες σε άλλο επίπεδο αχαχαχα!

      Delete
  4. Πολύ λαχταριστό φαίνεται και θα συμφωνήσω με την Δήμητρα πως το ποτήρι που διάλεξες είναι τέλειο!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να'ναι καλά η γιαγιά με τα ποτήρια της!

      Delete
  5. Πολύ εύκολη και δροσιστική ιδέα !!! Θα το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία !!! Καλό σου απόγευμα!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να το δοκιμάσεις γιατί είναι πεντανόστιμο! Φιλάκια!

      Delete
  6. Πρέπει να είναι τέλειο, θα δοκιμάσω να το φτιάξω οπωσδήποτε!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είναι πολύ νόστιμο και πανάλαφρο!

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips