Monday, January 11, 2016

Truffles from kourampiedes-Τρουφάκια από κουραμπιέδες που περίσσεψαν

Christmas have passed, some have already taken away their decorations and the only thing has left to remember the festive days are some weight we gained. Oh and that forgotten plate with kourabiedes on the buffet. How much more to eat? You made by yourself your favorite recipe and your guests brought you a box as a gift as it is the christmas dessert. It's nice that they cared for you, it is not nice for your silhouette though. At the end there are still some of them and you trully don't want to throw them way or to eat them because you had enough. I won't speak for the gained weight as 2-3 kourabiedes won't make any difference to the numbers.

Τα Χριστούγεννα πέρασαν, ήδη κάποιοι ξεστόλισαν και το μόνο που έμεινε για να θυμόμαστε τις γιορτινές μέρες είναι κάποια κιλάκια παραπάνω. Α κι εκείνο το ξεχασμένο πιάτο με τους κουραμπιέδες πάνω στο μπουφέ. Πόσο να φας πια? Έφτιαξες μόνη σου την αγαπημένη σου συνταγή και σου έφεραν κι ένα κουτί οι επισκέπτες σου γιατί είναι το γλυκό της εποχής. Καλό που σε σκέφτηκαν, όχι τόσο καλό για την σιλουέτα σου όμως. Και στο τέλος περίσσεψαν και πραγματικά δεν θέλεις ούτε να τους πετάξεις αλλά κι ούτε να τους φας γιατί είσαι χορτασμένη. Για τα κιλά ουδέν λόγος, έτσι κι αλλιώς 2-3 κουραμπιέδες παραπάνω δε θ'αλλάξουν κανένα νούμερο.





But if we changed them? If we upcycled them someway different? Some truffles filled with kourabiedes is the best solution not to throw away anything. Tasting them doesn't remind a lot our favorite kourabiedes but these little bites are so sweet that you hardly resist to one only.



Αν όμως τους αλλάζαμε μορφή? Να τους αξιοποιούσαμε κάπως διαφορετικά? Μερικά τρουφάκια γεμιστά με κουραμπιέδες είναι η καλύτερη λύση για να μη πετάξουμε τίποτα. Στην γεύση δε θυμίζουν και πολύ τους αγαπημένους μας κουραμπιέδες αλλά είναι τόσο γλυκές οι μικρές μπουκίτσες που δύσκολα αντιστέκεσαι μόνο σε ένα.


You will need:
  • 120 gr kourabiedes
  • 1 can condensed milk (400 gr)
  • 3 T cocoa powder
  • 2 T butter
  • chocolate flavour strands
In medium heat, in a pan mix the milk with the butter. Add slowly the cocoa powder and mix constantly until it thickens.
Remove from fire and let it cool slightly.
Break the kourabiedes with your hands in small chunks.
Add the chunks into the chocolate mix and mix until combined.
Make balls with your hands and roll on the strands to cover.
Place to the refrigerator to set.



Θα χρειαστείτε:
  • 120 γραμ κουραμπιέδες
  • 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ)
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • τρούφα για επικάλυψη 
Σ'ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε το ζαχαρούχο με το βούτυρο. Προσθέτουμε σιγά σιγά το κακάο κι ανακατεύουμε συνεχώς μεχρι να πήξει το μείγμα.
Αποσύρουμε από την φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά μέχρι να γίνει χλιαρό.
Σπάμε τους κουραμπιέδες με τα χέρια σε μικρά κομμάτια.
Προσθέτουμε τους κουραμπιέδες στο σοκολατένιο μείγμα κι ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
Πλάθουμε μπαλάκια και καλύπτουμε με την τρούφα.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για να δέσουν.



You can print the recipe here Truffles from kourabiedes

Μπορείτε να εκτυπώσετε την συνταγή εδώ Τρουφάκια από κουραμπιέδες




post signature

14 comments:

  1. Μιαμ τι λαχταριστή συνταγή! Λατρεύω τους κουραμπιέδες αλλα όπως είπες κι εσυ πόσο να φάω πια? Ειδικα όταν είμαι η μόνη στο σπίτι που της αρεσουν! Θα το δοκιμάσω, πάω να πάρω ζαχαρούχο! Να εχεις μια καλη εβδομάδα Μαίρη!

    ReplyDelete
  2. μ αρεσουν πολυ τα τρουφακια! :)

    ReplyDelete
  3. τίποτα δεν πάει χαμένο!!! ωραία τα τρουφάκια!!

    ReplyDelete
  4. Αν και στο δικό μας σπίτι δεν περισσεύουν κουραμπιέδες, ωστόσο τη συνταγή και την ιδέα την βρίσκω σούπερ ουάου! Δεν είμαστε για να πετάμε τίποτα σήμερα! Μπράβο Μαρία!

    ReplyDelete
  5. Πολύ καλή ιδέα Μαρία και να σου πω ότι μας περίσσεψαν αρκετοί κουραμπιέδες! Καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
  6. Καθε χρόνο σκεφτομαι, υπαρχουν ατομα που τους ξεμειναν χριστ. γλυκα; Και ομως φέτος αφου ειχαμε πολλά ξέμειναν οι χιονομπαλες. Θα δοκιμασω την συνταγη σου γιατι δεν βλεπω να ενδιεφερετε κανενας να τις καταναλωσει

    ReplyDelete
  7. Μπράβο βρε Μαρία, πολύ λαχταριστά δείχνουν τα τρουφάκια σου, σίγουρα θα έχουν και ωραία γεύση, μη σου πω καλύτερη από τους original κουραμπιέδες. Το καλό με τους κουραμπιέδες είναι ότι δεν χαλάνε εύκολα, οπότε θα βρεθεί και ο χρόνος να τους μετατρέψουμε!

    ReplyDelete
  8. Η είδηση είναι ότι περίσσεψαν!!!
    Καλησπερούδια και φιλιά γλυκά και τρουφένια :)

    ReplyDelete
  9. η καλυτερη ανακύκλωση φιλεναδα! υπεροχη συνταγη! pin pin pin!

    ReplyDelete
  10. Ευτυχώς που υπάρχουν τέτοιες συνταγές για να μην πετάμε τίποτα στο τέλος...την καλησπέρα μου και φιλάκια!

    ReplyDelete
  11. Τι λες τώρα?!!! και εγώ η χαζή έδωσα τους κουραμπίεδες που περίσσεψαν (εγώ ούτε να τους δοκιμάσω, μου την σπάει η τόση άχνη) στην μάνα μου! κρίμα κριμά κρίμα!

    ReplyDelete
  12. Περίσσεψαν κουραμπιέδες;; Όχι σε εμάς :-(
    Παρόλλα αυτά με ενθουσίασαν τα τρουφάκια σου οπότε του χρόνου θα βάλω λίγους στην άκρη!
    Φιλιά πολλά <3

    ReplyDelete
  13. Δεν τους προτιμώ τους κουραμπιέδες αλλά από τα τρουφάκια σου ευχαρίστως θα έτρωγα 1-2 ή και 10-20!
    Γεια στα χέρια σου Μαρία μου!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips