Just before we say goodbye to summer we use the seasonal vegetables and we prepare something quick and easy with eggplants and feta cheese for our lunch or dinner.
Λίγο πριν αποχαιρετίσουμε το καλοκαίρι αξιοποιούμε τα λαχανικά της εποχής και ετοιμάζουμε κάτι γρήγορο με μελιτζάνες και φέτα για το μεσημεριανό μας φαγητό ή δείπνο.
Λίγο πριν αποχαιρετίσουμε το καλοκαίρι αξιοποιούμε τα λαχανικά της εποχής και ετοιμάζουμε κάτι γρήγορο με μελιτζάνες και φέτα για το μεσημεριανό μας φαγητό ή δείπνο.
You will need:
- 4 eggplants
- 1 medium onion, cut
- tomato sauce
- feta cheese for topping
- olive oil
- herbs (rosemary, thyme, oregano)
Grill for 15' and turn upside down in the half of baking.
Take out from the oven, cover with the tomato sauce, the onion and the feta cheese.
Drizzle with some oil and sprinkle some herbs of our choice.
Bake at 180C for 30'-40' until the cheese is melted and the egglants are softened.
Θα χρειαστείτε:
- 4 μελιτζάνες
- 1 κρεμμύδι μέτριο, κόμμενο σε μισοφέγγαρο
- σάλτσα ντομάτας
- τυρί φέτα για επικάλυψη
- λίγο λάδι
- μυρωδικά (δενδρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη)
Ψήνετε στο γκριλ για 15' και στα μισά αναποδογυρίζετε για να ψηθούν κι από την άλλη μεριά.
Βγάζετε από το φούρνο, απλώνετε την σάλτσα ντομάτας, το κρεμμύδι και το τυρί.
Πασπαλίζετε με λίγο λάδι και μυρωδικά και ψήνετε στους 180C για 30'-40' μέχρι να λιώσει το τυρί και να μαλακώσουν οι μελιτζάνες.
You can print the recipe here Eggplants with feta cheese
Μπορείτε να εκτυπώσετε την συνταγή εδώ Μελιτζάνες με τυρί φέτα
Πολύ ωραία συνταγή και πολύ εξυπηρετικό το ότι μπορούμε να την τυπωσουμε! Ευχαριστουμε! Καλημέρα...
ReplyDeleteΣ'ευχαριστώ πολύ Σωτηρία μου!
DeleteΑγαπώ τις μελιτζάνες και όλο το καλοκαίρι τις μαγειρεύω και δεν τις βαριέμαι- ευτυχώς ούτε οι άλλοι στην οικογένεια :)
ReplyDeleteμάλιστα φυλάω αρκετές και στην κατάψυξη για τον χειμώνα.
Γίνονται και πολύ νόστιμη πίτα με τυρί φέτα.
Αυτή η συνταγή είναι πράγματι υπέροχη και πολύ όμορφες οι φωτογραφίες σου.
καλό φθινόπωρο α έχουμε!
Μακάρι να είχα κατάψυξη μεγάλη για να φυλάω και για τον χειμώνα! Σ'ευχαριστώ πολύ!
Deleteτελειο μεζεδακι!!!
ReplyDeleteΣ'ευχαριστώ!
Deleteτελεια!
ReplyDeleteφιλακια πολλα πολλα!
την αγαπη μου παντα!
Σ'ευχαριστώ! Φιλάκια!
Deleteλατρεμενο φαγητο!!!! ψωμακι φρεσκο και μια παγωμενη μπυριτσα παρακαλω!
ReplyDeleteΑ εσύ φαντάστηκες όλο το σκηνικό! Γι'αυτό σε πάω!
DeleteΜια μέρα έφτιαξα κοτόπουλο στη γάστρα με μελιτζάνες πατάτες και φέτα (στο τέλος) κι έγινε υπέροχο! Καλό φθινόπωρο ομορφιά μου, μου έλειψες πολύ!
ReplyDeleteΝομίζω οτιδήποτε γίνεται στην γάστρα είναι υπέροχο! Φιλάκια κοριτσάρα μου!
DeleteΑγαπημένο φαγητό Μαρία μου! Το κάνω και εγώ με μερικές παραλλαγές όπως να ζεματίσω τις μελιτζάνες για να βγάλω τα σποράκια χιχι! Γεια στα χέρια σου!
ReplyDeleteΚαμιά φορά αν δεν βαριέμαι τα βγάζω κι εγώ τα σπόρια για να γίνεται πιο ελαφρύ για το στομάχι. Σ'ευχαριστώ πολύ!
DeleteΣ'ευχαριστώ!
ReplyDelete