Thursday, January 8, 2015

New Year's breakfast-Πρωτοχρονιάτικο πρωινό

Even though New Year's Day has passed days ago I could not avoid to post this due to its incredible easiness. A breakfast suitable not only for New Year's Day but for any day of the year even if we don't have something to celebrate. Breakfast with nutella is a reason by itslf to celebrate.

Λίγο καθυστερημένα αλλά δε μπορούσα να μη το αναρτήσω λόγω της απίστευτης ευκολίας του. Ένα πρωινό κατάλληλο όχι μόνο για την Πρωτοχρονιά αλλά και για οποιαδήποτε μέρα καθημερινή που δεν έχουμε κάτι να γιορτάζουμε. Πρωινό με νουτέλα είναι ένας λόγος από μόνος του να γιορτάζεις.




In the internet there is a version with a a pastry that you make by yourself but when you run out of time you resort in easier aspects.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί μια εκδοχή με την ζύμη να την φτιάχνεις μόνος σου αλλά όταν δεν έχεις χρόνο καταφεύγεις σε άλλες ευκολότερες λύσεις.


You will need:
  • 1 package pastry
  • 4-5 T nutella
In a round pan place parchment paper to fit the bottom.
Cut the pastry to fit the round pan.
Spread the nutella all over the pastry leaving the edges blank.
Place the other piece of pastry above to fit the round pan by cutting the excess pieces.
In the middle of the pastry place gently a glass (or anything round) and cut vertically the pastry.
Twist twice every piece gently and carefully not to be cut from the base (where the glass stands).
Take off the glass and bake in a preheated oven at 180C for 25-30 or until golden brown.


Θα χρειαστούμε:
  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 4-5 κουταλιές νουτέλα
Σ'ένα στρογγυλό ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί ίσα με τον πάτο.
Κόβουμε την σφολιάτα ίσα με τον πάτο του ταψιού.
Απλώνουμε την νουτέλα αφήνοντας τις άκρες κενές.
Τοποθετούμε το άλλο κομμάτι σφολιάτας από πάνω κόβοντας ίσα με τον πάτο του ταψιού.
Στη μέση της σφολιάτας βάζουμε ένα ποτήρι (ή κάτι άλλο στρογγυλό) ανάποδα απλά να ακουμπάει στη σφολιάτα και κόβουμε κάθετα την σφολιάτα μας.
Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι και προσεκτικά να μη κοπεί από την βάση το στριφογυρνάμε 2 φορές.
Βγάζουμε το ποτήρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει.


You can print the recipe here New Year's breakfast

Μπορείτε να εκτυπώσετε την συνταγή εδώ Πρωτοχρονιάτικο πρωινό

post signature

11 comments:

  1. Καλημέρα Μαρία, μου έτρεξαν τα σάλια πρωί πρωί! Πανεύκολη συνταγή ευχαριστούμε ! Φιλιά

    ReplyDelete
  2. την έκανα κι εγώ πριν λίγο καιρό αλλά παιδεύτηκα με το φύλλο μπορώ να πώ...ενώ ήταν νόστιμη είπα ότι δε θα την ξανακάνω....αλλάαααααααα μου έδωσες τη λύση....έτοιμη σφολιάτα παιδί μου...δε θέλει κόπο...θέλει τρόπο!!! Να σαι καλά...γιατί μου το ξαναζήτησαν τα παιδιά και όλο δικαιολογίες έβρισκα για να το αποφύγω...χοχο !!
    Φιλιάα!!

    ReplyDelete
  3. Σλουρπ σλουρπ!!! Αν ξεκινάς το νέο χρόνο με τέτοιες λιχουδιές, εε δεν μπορεί παρά να έχεις 365 ημέρες γλύκα!
    Καλή Χρονιά Μαράκι, με αγάπη, υγεία και δημιουργία! Φιλιά :*

    ReplyDelete
  4. Γλυκά γλυκά και σοκολατένια ξεκίνησες την χρονιά !

    ReplyDelete
  5. αυτα ειναι...σφολιατα και νουτελα! Μαρακι σε λατρευω!

    ReplyDelete
  6. Αφού κόλασε κι εμένα που 4 χρόνια δεν τρώω λευκή ζάχαρη, γλυκά, σοκολάτες κλπ φαντάσου!
    Φαίνεται υπέροχο! Αλλά δεν θα το φάω ./..ποτέ :(
    Φιλιά!♥

    ReplyDelete
  7. Οκ και πάνω που έψαχνα μια δικαιολογία για να ξαναφάω νουτέλα, ενώ είπαμε κομμένα τα γλυκά, πέφτω πάνω στη συνταγή σου, θα το φτιάξω και θα πω ότι το έκανα για το design.......Σοκολατοκόλαση!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  8. ααα το αγαπω!!! καλη ιδεα η ετοιμη σφολιατα!!! σου λυνει τα χερια!

    ReplyDelete
  9. Πωπω νοστιμιά και με έτοιμη σφολιάτα! Πολύ με δελεάζεις!
    Αποθηκεύεται για άμεση δοκιμή μόλις ξαλαφρώσω λίγο από τα κιλά των γιορτών!

    ReplyDelete
  10. Φοβερή ιδέα για ένα ιδιαίτερο πρωινό. Σημειώνεται η συνταγή για τα γιορτινά μας πρωινά!

    ReplyDelete
  11. Καλημέρα, Καλημέρα!!! Ένα ταψί παρακαλώ!! Χάχα!!! Είναι φανταστικό. Το έχω φτιάξει αλλά μπορεί να έβαλα και 10 κουταλιές μερεντα... μμμμ!!!!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips