Even though New Year's Day has passed days ago I could not avoid to post this due to its incredible easiness. A breakfast suitable not only for New Year's Day but for any day of the year even if we don't have something to celebrate. Breakfast with nutella is a reason by itslf to celebrate.
Λίγο καθυστερημένα αλλά δε μπορούσα να μη το αναρτήσω λόγω της απίστευτης ευκολίας του. Ένα πρωινό κατάλληλο όχι μόνο για την Πρωτοχρονιά αλλά και για οποιαδήποτε μέρα καθημερινή που δεν έχουμε κάτι να γιορτάζουμε. Πρωινό με νουτέλα είναι ένας λόγος από μόνος του να γιορτάζεις.
In the internet there is a version with a a pastry that you make by yourself but when you run out of time you resort in easier aspects.
Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί μια εκδοχή με την ζύμη να την φτιάχνεις μόνος σου αλλά όταν δεν έχεις χρόνο καταφεύγεις σε άλλες ευκολότερες λύσεις.
You will need:
Cut the pastry to fit the round pan.
Spread the nutella all over the pastry leaving the edges blank.
Place the other piece of pastry above to fit the round pan by cutting the excess pieces.
In the middle of the pastry place gently a glass (or anything round) and cut vertically the pastry.
Twist twice every piece gently and carefully not to be cut from the base (where the glass stands).
Take off the glass and bake in a preheated oven at 180C for 25-30 or until golden brown.
Θα χρειαστούμε:
Κόβουμε την σφολιάτα ίσα με τον πάτο του ταψιού.
Απλώνουμε την νουτέλα αφήνοντας τις άκρες κενές.
Τοποθετούμε το άλλο κομμάτι σφολιάτας από πάνω κόβοντας ίσα με τον πάτο του ταψιού.
Στη μέση της σφολιάτας βάζουμε ένα ποτήρι (ή κάτι άλλο στρογγυλό) ανάποδα απλά να ακουμπάει στη σφολιάτα και κόβουμε κάθετα την σφολιάτα μας.
Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι και προσεκτικά να μη κοπεί από την βάση το στριφογυρνάμε 2 φορές.
Βγάζουμε το ποτήρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
You can print the recipe here New Year's breakfast
Μπορείτε να εκτυπώσετε την συνταγή εδώ Πρωτοχρονιάτικο πρωινό
Λίγο καθυστερημένα αλλά δε μπορούσα να μη το αναρτήσω λόγω της απίστευτης ευκολίας του. Ένα πρωινό κατάλληλο όχι μόνο για την Πρωτοχρονιά αλλά και για οποιαδήποτε μέρα καθημερινή που δεν έχουμε κάτι να γιορτάζουμε. Πρωινό με νουτέλα είναι ένας λόγος από μόνος του να γιορτάζεις.
In the internet there is a version with a a pastry that you make by yourself but when you run out of time you resort in easier aspects.
Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί μια εκδοχή με την ζύμη να την φτιάχνεις μόνος σου αλλά όταν δεν έχεις χρόνο καταφεύγεις σε άλλες ευκολότερες λύσεις.
You will need:
- 1 package pastry
- 4-5 T nutella
Cut the pastry to fit the round pan.
Spread the nutella all over the pastry leaving the edges blank.
Place the other piece of pastry above to fit the round pan by cutting the excess pieces.
In the middle of the pastry place gently a glass (or anything round) and cut vertically the pastry.
Twist twice every piece gently and carefully not to be cut from the base (where the glass stands).
Take off the glass and bake in a preheated oven at 180C for 25-30 or until golden brown.
Θα χρειαστούμε:
- 1 πακέτο σφολιάτα
- 4-5 κουταλιές νουτέλα
Κόβουμε την σφολιάτα ίσα με τον πάτο του ταψιού.
Απλώνουμε την νουτέλα αφήνοντας τις άκρες κενές.
Τοποθετούμε το άλλο κομμάτι σφολιάτας από πάνω κόβοντας ίσα με τον πάτο του ταψιού.
Στη μέση της σφολιάτας βάζουμε ένα ποτήρι (ή κάτι άλλο στρογγυλό) ανάποδα απλά να ακουμπάει στη σφολιάτα και κόβουμε κάθετα την σφολιάτα μας.
Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι και προσεκτικά να μη κοπεί από την βάση το στριφογυρνάμε 2 φορές.
Βγάζουμε το ποτήρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
You can print the recipe here New Year's breakfast
Μπορείτε να εκτυπώσετε την συνταγή εδώ Πρωτοχρονιάτικο πρωινό
Καλημέρα Μαρία, μου έτρεξαν τα σάλια πρωί πρωί! Πανεύκολη συνταγή ευχαριστούμε ! Φιλιά
ReplyDeleteτην έκανα κι εγώ πριν λίγο καιρό αλλά παιδεύτηκα με το φύλλο μπορώ να πώ...ενώ ήταν νόστιμη είπα ότι δε θα την ξανακάνω....αλλάαααααααα μου έδωσες τη λύση....έτοιμη σφολιάτα παιδί μου...δε θέλει κόπο...θέλει τρόπο!!! Να σαι καλά...γιατί μου το ξαναζήτησαν τα παιδιά και όλο δικαιολογίες έβρισκα για να το αποφύγω...χοχο !!
ReplyDeleteΦιλιάα!!
Σλουρπ σλουρπ!!! Αν ξεκινάς το νέο χρόνο με τέτοιες λιχουδιές, εε δεν μπορεί παρά να έχεις 365 ημέρες γλύκα!
ReplyDeleteΚαλή Χρονιά Μαράκι, με αγάπη, υγεία και δημιουργία! Φιλιά :*
Γλυκά γλυκά και σοκολατένια ξεκίνησες την χρονιά !
ReplyDeleteαυτα ειναι...σφολιατα και νουτελα! Μαρακι σε λατρευω!
ReplyDeleteΑφού κόλασε κι εμένα που 4 χρόνια δεν τρώω λευκή ζάχαρη, γλυκά, σοκολάτες κλπ φαντάσου!
ReplyDeleteΦαίνεται υπέροχο! Αλλά δεν θα το φάω ./..ποτέ :(
Φιλιά!♥
Οκ και πάνω που έψαχνα μια δικαιολογία για να ξαναφάω νουτέλα, ενώ είπαμε κομμένα τα γλυκά, πέφτω πάνω στη συνταγή σου, θα το φτιάξω και θα πω ότι το έκανα για το design.......Σοκολατοκόλαση!!!!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteααα το αγαπω!!! καλη ιδεα η ετοιμη σφολιατα!!! σου λυνει τα χερια!
ReplyDeleteΠωπω νοστιμιά και με έτοιμη σφολιάτα! Πολύ με δελεάζεις!
ReplyDeleteΑποθηκεύεται για άμεση δοκιμή μόλις ξαλαφρώσω λίγο από τα κιλά των γιορτών!
Φοβερή ιδέα για ένα ιδιαίτερο πρωινό. Σημειώνεται η συνταγή για τα γιορτινά μας πρωινά!
ReplyDeleteΚαλημέρα, Καλημέρα!!! Ένα ταψί παρακαλώ!! Χάχα!!! Είναι φανταστικό. Το έχω φτιάξει αλλά μπορεί να έβαλα και 10 κουταλιές μερεντα... μμμμ!!!!
ReplyDelete