You are making preparations for a party and you are doing all by yourself because a) you're trying to keep on a budget b) homemade is more delicious and you know what you are eating c) you want to show off your cooking skills d) you discovered some incredible recipes and now is the opportunity to try them. Whatever is the reason I'm sure you have a lot to do if you are going to invite friends. Many guests means more work for you to be done.
But I have for you an incredibly easy recipe that your guests are going to love and most of all you won't get tired to prepare it. Straws with parmesan and rosemary. With just 4 ingredients!
Ετοιμάζεις πάρτυ και τα φτιάχνεις όλα μόνη σου γιατί α) κάνεις οικονομία? β) το σπιτικό είναι πιο νόστιμο και ξέρεις και τι τρως? γ) θέλεις να δείξεις τις μαγειρικές σου ικανότητες? δ) ανακάλυψες κάτι συνταγές ωραίες και βρήκες ευκαιρία να τις δοκιμάσεις? Όποιος κι αν είναι ο λόγος σίγουρα έχεις πολλά να κάνεις αν καλέσεις κόσμο στο σπίτι. Όσο περισσότεροι καλεσμένοι τόσο περισσότερος φόρτος για σένα.
Σου έχω όμως μία απίθανα εύκολη συνταγή που θα ξετρελάνεις τους πάντες και το κυριότερο δε θα σε κουράσει καθόλου να την ετοιμάσεις. Σφολιατίνια παρμεζάνας με δενδρολίβανο. Με 4 μόνο υλικά!
You will need:
Sprinkle above the mustard some rosemary and the grated parmesan.
Fold in half, the blank half should cover the other half with the parmesan and tap gently with your hands or with a rolling pin to seal it.
Cut lengthwise stripes, twist carefully and place in a pan covered with wax paper, leaving some gap between them.
Bake for 15' or until golden brown.
And they are ready to eat.
Θα χρειαστείτε:
Απλώστε πάνω στη μουστάρδα το δενδρολίβανο και την τριμμένη παρμεζάνα.
Διπλώστε στα δύο την ζύμη, το κενό μέρος να καλύψει το μέρος με την παρμεζάνα και πατήστε ελαφρά με τα χέρια σας ή τον πλάστη για να ενωθούν.
Κόψτε κατά μήκος λωρίδες, στρίψτε προσεκτικά και τοποθετήστε σε ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας κάποιο κενό ανάμεσα.
Ψήστε για 15' ή μέχρι να χρυσίσουν.
Κι είναι έτοιμα για φάγωμα.
At home they were all eaten before they could cool. As for the rosemary you will use as much as you want depending on your taste, and if some of you doesn't like rosemary you can use something else instead. Also I used the regular mustard, but you could use a more spicy version if you like.
You can print the recipe here Straws with parmesan and rosemary
Στο σπίτι δεν πρόλαβαν να κρυώσουν και φαγώθηκαν όλα. Δενδρολίβανο θα χρησιμοποιήσετε όσο θέλετε αναλόγως τα γούστα, κι επειδή ξέρω ότι κάποιες θα γκρινιάξουν με το δενδρολίβανο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο αρωματικό. Επίσης μουστάρδα χρησιμοποίησα την απλή, αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε μια πιο πικάντικη εκδοχή αν σας αρέσει.
Μπορείτε να εκτυπώσετε την συνταγή εδώ Σφολιατίνια παρμεζάνας με δενδρολίβανο
But I have for you an incredibly easy recipe that your guests are going to love and most of all you won't get tired to prepare it. Straws with parmesan and rosemary. With just 4 ingredients!
Ετοιμάζεις πάρτυ και τα φτιάχνεις όλα μόνη σου γιατί α) κάνεις οικονομία? β) το σπιτικό είναι πιο νόστιμο και ξέρεις και τι τρως? γ) θέλεις να δείξεις τις μαγειρικές σου ικανότητες? δ) ανακάλυψες κάτι συνταγές ωραίες και βρήκες ευκαιρία να τις δοκιμάσεις? Όποιος κι αν είναι ο λόγος σίγουρα έχεις πολλά να κάνεις αν καλέσεις κόσμο στο σπίτι. Όσο περισσότεροι καλεσμένοι τόσο περισσότερος φόρτος για σένα.
Σου έχω όμως μία απίθανα εύκολη συνταγή που θα ξετρελάνεις τους πάντες και το κυριότερο δε θα σε κουράσει καθόλου να την ετοιμάσεις. Σφολιατίνια παρμεζάνας με δενδρολίβανο. Με 4 μόνο υλικά!
You will need:
- 1 package pastry
- 1 cup grated parmesan
- mustard
- rosemary
Sprinkle above the mustard some rosemary and the grated parmesan.
Fold in half, the blank half should cover the other half with the parmesan and tap gently with your hands or with a rolling pin to seal it.
Cut lengthwise stripes, twist carefully and place in a pan covered with wax paper, leaving some gap between them.
Bake for 15' or until golden brown.
And they are ready to eat.
Θα χρειαστείτε:
- 1 συσκευασία ζύμη σφολιάτας
- 1 κούπα παρμεζάνα τριμένη
- μουστάρδα
- δενδρολίβανο
Απλώστε πάνω στη μουστάρδα το δενδρολίβανο και την τριμμένη παρμεζάνα.
Διπλώστε στα δύο την ζύμη, το κενό μέρος να καλύψει το μέρος με την παρμεζάνα και πατήστε ελαφρά με τα χέρια σας ή τον πλάστη για να ενωθούν.
Κόψτε κατά μήκος λωρίδες, στρίψτε προσεκτικά και τοποθετήστε σε ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας κάποιο κενό ανάμεσα.
Ψήστε για 15' ή μέχρι να χρυσίσουν.
Κι είναι έτοιμα για φάγωμα.
At home they were all eaten before they could cool. As for the rosemary you will use as much as you want depending on your taste, and if some of you doesn't like rosemary you can use something else instead. Also I used the regular mustard, but you could use a more spicy version if you like.
You can print the recipe here Straws with parmesan and rosemary
Στο σπίτι δεν πρόλαβαν να κρυώσουν και φαγώθηκαν όλα. Δενδρολίβανο θα χρησιμοποιήσετε όσο θέλετε αναλόγως τα γούστα, κι επειδή ξέρω ότι κάποιες θα γκρινιάξουν με το δενδρολίβανο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο αρωματικό. Επίσης μουστάρδα χρησιμοποίησα την απλή, αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε μια πιο πικάντικη εκδοχή αν σας αρέσει.
Μπορείτε να εκτυπώσετε την συνταγή εδώ Σφολιατίνια παρμεζάνας με δενδρολίβανο
Εξαιρετικός Μουντιαλομεζές Μαρία! Μπαίνει στα πολύ προσεχώς (μη τελειώσει και το Μουντιάλ και μείνουμε απο δικαιολογίες..). Ευχαριστούμε και Καλή βδομάδα! :-)
ReplyDeleteΤρελαίνομαι για τέτοιες νοστιμιές! Σίγουρα θα τα τιμήσουμε!
ReplyDeleteΕίναι από τα σνακ που φτιάχνονται γρήγορα και τρώγονται ακόμα γρηγορότερα!!!!
ReplyDeleteΦιλάκια
συμφωνω!!!!
DeleteΠανεύκολο σνακ και πρέπει να είναι και νόστιμο έτσι? Μαίρη μου, φρέσκο δενδρολίβανο έβαλες?
ReplyDeleteΦρέσκο έβαλα Μαράκι ναι!
Deleteκαλημερα γλυκια μου!
ReplyDeleteκαλο μηνα να εχεις!
Φαίνονται πεντανόστιμα
ReplyDeleteΦιλάκια ...
Μαρακι γι αυτό με τρελαινεις!!!! 4υλικα κ τέλος!!!! Αγαπώ τη συνταγή σου κ την ετοιμαζω ηδη!!! Γτ τα παξιμαφακια παρμεζανας τα έχουμε ηδη λατρέψει!!!!
ReplyDeleteΦιλιααααα
αυτα ειναι! 4 υλικα, εισαι θεα! στα υποψη η συνταγη!
ReplyDeleteΠραγματικά είναι από τις καλύτερες λύσεις για πάρτι! Καλό Μήνα!
ReplyDeleteΝοστιμότατο φαίνεται! Έγινε pin για δοκιμή το συντομότερο! Thanks Μαρία!
ReplyDeleteΠωπω και πεινάω! την σημείωσα τη συνταγή, μου φαίνεται πολύ καλή και για βραδινό!
ReplyDelete