Καλή εβδομάδα! Μπήκαμε στην τελική ευθεία για το Πάσχα. Νηστεύετε δεν νηστεύετε εγώ σας έχω κάτι πεντανόστιμο. Ντολμαδάκια γιαλαντζί! Τα λατρεύω κι είναι ιδανικά για οποιαδήποτε περίσταση. Στο μπουφέ, στο οικογενειακό τραπέζι, την ώρα που μαγειρεύεις και σου έρχεται λιποθυμία από την πείνα, το απόγευμα που έχεις μια λιγούρα αλλά δεν ξέρεις τι να φας και φυσικά δε θέλεις να φας ακόμα βραδινό! Εννοείται προτιμούμε τα σπιτικά ντολμαδάκια κι όχι τα έτοιμα!
Ντολμαδάκια γιαλαντζί
Θα χρειαστείτε:
Καλή απόλαυση!
Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε και τις υπόλοιπες νηστίσιμες συνταγές εδώ!
Ντολμαδάκια γιαλαντζί
Θα χρειαστείτε:
- 1/4 κ. αμπελόφυλλα
- 3 λεμόνια
- Άνιθο
- Μαϊντανό
- 1/2 κ. ρύζι καρολίνα
- 1/2 κ. κιμά (αν νηστεύετε τον παραλείπετε)
- 1 φρέσκο μεσαίο κρεμμύδι
- 3 μικρά ξερά κρεμμύδια
- Ζεματάμε τα αμπελόφυλλα για 2-3 λεπτά
- Σε μία μέτρια κατσαρόλα και μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε ελάχιστα τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε μέχρι ν'αρχίσει να "κολλάει".
- Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον άνιθο, τον μαϊντανό και τον χυμό των 2 λεμονιών κι ανακατεύουμε.
- Κλείνουμε την φωτιά, προσθέτουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε καλά.
- Τυλίγουμε τα ντολμαδάκια (είναι λίγο χρονοβόρο αυτό).
- Στη χύτρα βάζουμε μία στρώση αμπελόφυλλα κάτω για να μη "πιάσουν" και βάζουμε τα ντολμαδάκια προσεκτικά και στριμωγμένα κι από πάνω ένα πιάτο να τα καλύπτει.
- Ρίχνουμε τόσο νερό όσο χρειάζεται για να καλυφθεί το πιάτο που έχουμε βάλει και προσθέτουμε τον χυμό 1 λεμονιού.
- Βράζουμε στην χύτρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 20-25 λεπτά.
Καλή απόλαυση!
Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε και τις υπόλοιπες νηστίσιμες συνταγές εδώ!
Α, μου αρέσουν πάρα πολύ, αλλά...κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο δυο!! Φιλιά καμάρι μου!
ReplyDeleteΤα ντολμαδάκια τα λατρεύω!!!
ReplyDeleteΦιλιά
Νεφέλη
Τρελαίνομαι για αυτές τις μπουκιές!!!!!!Καλό Πάσχα! Φιλιά!
ReplyDeleteΜαρακι..Στην Κυπρο τα λεμε κουπέπια και τα λατρευω. ΔΕς εδώ :) http://kypriakes-syntages.blogspot.com/2010/12/blog-post_06.html
ReplyDeleteΤρελαίνομαι για ντολμαδάκια .
ReplyDeleteΦιλάκια ...
Τα αγαπημένα μου!!!!! (χωρίς κιμά)
ReplyDeleteΦιλάκια και καλό ξημέρωμα!!!
Καλή εβδομάδα Μαράκι και ευχαριστούμε για την όμορφη συνταγή!
ReplyDeleteΤα ντολμαδάκια γιαλαντζί δεν λείπουν ποτέ τέτοιες ημέρες απ το τραπέζι μας.. Πολίτες και Σμυρναίοι, βλέπεις...
Πολλά φιλιά!
Ντολαμαδακια γιαλαντζί αγαπημένα. Πάντα τα εφτιαχνε η μαμά μου και τα φτιάχνω κι εγώ που και που. ίνονται ιδανικά για ελαφρύ βραδινό γεύμα συνοδευμένα με γιαούρτι. Φιλιά και καλές γιορτές.
ReplyDeleteπολυ καλη συνταγη!
ReplyDeleteΛατρεμένο φαγητό με ιδιαίτερη και ελαφριά γεύση...όπως και η Νίκη κι εγώ τα τρώω πάντα με γιαούρτι και συνήθως παγωμένα από το ψυγείο!
ReplyDeleteντολμαδακια????? τα τρωμα τη Μεγαλη Πεμπτη και η ητερα μου βαζει κ λιγο καροτο μεσα. Τελεια συνταγη Μαρακι!
ReplyDeleteτα λατρευω κι οσο πιο πολύ το λεμόνι τόσο το καλύτερο (για μενα)!!
ReplyDeleteΛατρεύω τα ντολμαδάκια, εχθές έφτιαξα μια κατσαρόλα.
ReplyDeleteΑπλά...λατρεία!
ReplyDeleteΠολύ ωραία είναι!!!!!!!!!!!
ReplyDeletemononai.blogspot.gr
fetoula.blogspot.gr
Τελικά δεν είμαι η μόνη που τρελαίνεται για ντολμαδάκια!!! Χαίρομαι που "συμπάσχετε" μαζί μου!!!! Φιλάκια σε όλες!!!
ReplyDelete