Wednesday, February 19, 2014

Strawberry cheesecake mousse-Φράουλα με γεύση τσιζκέικ

This year on Valentine's Day I decided not to make dessert with chocolate! I had found a promissing delicious chocolate recipe but I thought I should make a revolution. Ok I wasn't rebel enough as I used the most usual fruit of this specific day, strawberry! But the fact that it seemed so light and cool persuaded me even more faster to give it a try.

Φέτος την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αποφάσισα να μη φτιάξω κάτι σοκολατένιο! Έτσι για σπάσιμο! Είχα βρει μία πολλά υποσχόμενη σοκολατένια συνταγή σκέτη κόλαση αλλά είπα να πάω κόντρα στο ρεύμα. Καλά όχι και πολύ κόντρα γιατί χρησιμοποίησα το σύνηθες φρούτο αυτής της ημέρας, την φράουλα! Το ότι φαινόταν πιο δροσιστικό και ανάλαφρο μ΄έπεισε ακόμα πιο γρήγορα να το προτιμήσω.




For the recipe you will need:
  • 1/4 cup water
  • 1 piece gelatin
  • 220 gram cream cheese, softened
  • 2 cups sliced strawberries, plus extra for garnish
  • 1/2 cup powdered sugar
  • 1 cup heavy cream
Dissolve gelatin into the water as it says in the package. In a blender mix the gelatin with cream cheese, strawberries and powdered sugar until combined.
Beat the heavy cream until stiff peaks form. Fold gently into the strawberry mixture.
Divide mousse in dessert bowls. Let in the refrigerator for at least 4 hours or overnight.
Garnish with strawberry pieces or any topping you want.

You can print it here Strawberry cheesecake mousse. The recipe is slightly modified from here.


Μους φράουλα τσιζκέικ

Για την συνταγή θα χρειαστείτε:
  • 1/4 κούπα νερό
  • 1 φύλλο ζελατίνη
  • 220 γραμ τυρί κρέμα, μαλακωμένο
  • 2 κούπες κομμένες φράουλες, συν έξτρα για το γαρνίρισμα
  • 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
Διαλύστε την ζελατίνη στο νερό όπως αναφέρει η συσκευασία. Σ'ένα μίξερ χτυπήστε τη ζελατίνη με το τυρί κρέμα, τις φράουλες και την ζάχαρη άχνη μέχρι να ενωθούν.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφιχτή. Ανακατέψτε την απαλά μέσα στο μείγμα φράουλας.
Μοιράστε την μους σε μπολάκια επιδόρπιου. Αφήστε στο ψυγείο τουλάχιστον για 4 ώρες ή όλη νύχτα.
Γαρνίρετε με κομμάτια φράουλας ή ότι άλλο θέλετε.

Η συνταγή είναι ελαφρά τροποποιημένη βάσει αυτής Μους φράουλας

post signature

39 comments:

  1. Θα πάρω ένα ποτηράκι!!! Υπέροχο φαίνεται Μαρία μου!
    Καλό βράδυ, φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αχ είναι Σοφία και πολύ ελαφρύ! Φιλάκια!

      Delete
  2. Αχχχ! θέλω ένα ποτηράκι ΤΩΡΑ! Τι μου κάνεις βρε Μαράκι :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαχαχα Χριστίνα μου άργησες! Φιλάκια!

      Delete
  3. αχ πολύ ωραίο φαίνεται!!!! μου αρέσουν πολύ πολύ οι φράουλες και ας μη συνοδεύονται από κάτι σοκολατένιο!! φιλάκια

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κι εγώ λατρεύω φράουλες! Φιλάκια!

      Delete
  4. Δεν θα πάρω τώρα, τα βράδια προσέχω, θα περάσω αύριο πρωί πρωί :)))) Γεια στα χέρια σου! Φιλάκια γλυκιά μου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πέρνα όποτε μπορείς! Φιλάκια!!!

      Delete
  5. maraki να εισαι καλα...μου ανοιξες την ορεξη βραδιατικα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έλα βρε είναι εύκολο!!! Φιλάκια!

      Delete
  6. Δροσερό, ανάλαφρο, υπέροχο!!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όπως τα λες Έλενα! Φιλάκια!

      Delete
  7. Αν έμεινε κανένα, ευχαρίστως θα πάρω κι εγώ ένα! Στα γλυκά δε λέω όχι!
    Με γλύκανες βραδιάτικα Μαρία μου! Καλό ξημέρωμα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κι εσύ γλυκατζού Μαράκι? Φιλάκια!

      Delete
  8. Μμμ ακουγεται νοστιμο και ευκολο! :)

    ReplyDelete
  9. ooo τελεια συνταγη!
    ευχαριστουμε πολυ!
    φιλακια!

    ReplyDelete
  10. καλημέρα!! συμφωνω μπουχτισαμε σοκολατες εκεινη τη μερα!! τελειο το γλυκο σου αναλαφρο και δροσιστικο αλλα που να βρουμε φραουλες φεβρουάριο μηνα!!! μαλλον με καμια μαρμελαδα ή γλυκο κουταλιου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλέ τα σ/μ είναι γεμάτα! Καλά από γεύση δεν είναι και οι καλύτερες αλλά τρώγονται! Για γλυκά πάντως είναι καλά! Φιλάκια!

      Delete
  11. Υπέροχο επιδόρπιο, ελαφρύ, αρωματικό και νοστιμότατο. Κι ότι θα αγόραζα φράουλες!
    Καλημέρα!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να τι θα κάνεις με τις φράουλες! Φιλάκια!

      Delete
  12. Πρέπει να ήταν απολαυστικότατο Μαρία. Την καλημέρα μου & καλό τσίκνισμα :)

    ReplyDelete
  13. Νοστιμότατο φαίνεται!!! Καλημέρα!

    ReplyDelete
  14. Φαίνεται πανεύκολο και λατρεύω τη φράουλα!
    Ευχαριστούμε Μαράκι για την υπέροχη συνταγή!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είναι πολύ εύκολο και γρήγορο! Φιλάκια!

      Delete
  15. Ευτυχώς που προτίμησες φραουλένιο , έτσι για σπάσιμο , μου αρέσει γιατί είναι ανάλαφρο .
    Θα πάρω τη συνταγή , το γλυκό το πήραν οι προηγούμενες κυρίες.....
    Τα φιλιά μου

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ε ναι σκέφτηκα όχι πάλι σοκολάτα!!! Φιλάκια Νικόλ μου!

      Delete
  16. Πάντως κρατήθηκες στο πνεύμα της ημέρας! Φράουλες - τι άλλο! Φαίνεται τέλειο. Καλό βράδυ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ε μην τα ισοπεδώσουμε όλα αχαχαχα! Φιλάκια!

      Delete
  17. Απαράδεχτη! Εσύ χωρίς σοκολάτα;;;;; Αίσχος μαντάμ! :))))))))))) Πολλά φραουλένια φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είδες πως ξέπεσα??? Ντροπή μου!!! Φιλάκια!!

      Delete
  18. μμμ Φαίνεται πολύ νόστιμο!! Ωραία ιδέα!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να το δοκιμάσεις Κατερίνα! Φιλάκια!

      Delete
  19. Κι εγώ εθισμένη στη σοκολάτα αλλά χρειάζεται που και που καμιά αλλαγή! Σωστή η μικρή! Καλύτερα φράουλες παρά σοκολάτες! Φιλάκια!

    ReplyDelete
  20. Καλημέρα Μαρία,

    Συγχαρητήρια για το blog σου! Η δημιουργικότητά σου φαίνεται από τις γαστρονομικές σου προτάσεις!

    Βλέπουμε οτι έχεις πολλές και ενδιαφέρουσες συνταγές και θα θέλαμε να σου παρουσιάσουμε το http://www.psaksesintages.gr, μία ιστοσελίδα στη οποία οι χρήστες μας έχουν τη δυνατότητα να ψάχνουν ανάμεσα σε περισσότερες από 33.000 συνταγές από τα πιο δημοφιλή ελληνικά blogs και sites.

    Στο Psaksesintages.gr έχουμε επίσης δημιουργήσει το τμήμα TOP BLOGS ΣΥΝΤΑΓΩΝ, μία λίστα με τα πιο δημοφιλή blogs στην οποία μπορείς κι εσύ να προσθέσεις το δικό σου.

    Οι επισκέπτες μας θα μπορούν να ψάχνουν συνταγές στη σελίδα μας δημιουργώντας υψηλά επίπεδα επισκεψιμότητας για τα blogs που είναι εγγεγραμμένα.
    Και το καλύτερο είναι οτι εσύ δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τίποτα γιατί στο Psaksesintages.gr τα πάντα είναι δωρεάν!

    Το Psaksesintages.gr ανήκει σε μία μεγάλη οικογένεια με σελίδες συνταγών από την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, τη Χιλή, την Αμερική, την Πορτογαλία και πολλές άλλες χώρες!

    Εσύ θα ήθελες να γίνεις μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας; Σίγουρα θα συναντήσεις και αρκετούς διαδικτυακούς σου φίλους στη σελίδα μας!

    Μπορείς επίσης να μας βρεις στο www.facebook.com/Psaksesintages και στο www.twitter.com/psaksesintages

    Ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή σου. Είμαστε στη διάθεσή σου για οτιδήποτε χρειαστείς!

    Με εκτίμηση
    Απόστολος Ζέρβας


    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ πολύ για τα θετικά σας σχόλια! Έχω επισκεφτεί πολλές φορές την ιστοσελίδα σας κι είναι πραγματικά πολύ αξιόλογη! Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση!

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips