You are sitting in the couch when suddenly you crave for something sweet! You are looking in the pantry, inside the fridge, here and there but you find nothing. Not even a tiny piece of chocolate! You have two choices: Either you get dressed to go to the patisserie and take soething or you make something on your own! The third choice of not eating dessert is out of question!
So you find a package of refrigerated crescent rolls, so something is going to happen! Then you take out the sugar because dessert without sugar can't be done. Then you take out the cinnamon because it is a favorite ingredient. So how we are supposed to combine those two and fill the crescent rolls? I think some butter is the key thing for the situation.
And then we made cinnamon crescent rolls! Ready in 25 minutes, the time you wanted to get dressed, go to the patisserie, choose something, wait in the line, come back and wear your pyjama's again. Plus we made a saving! It's harsh time and we have to think about it!
Κι εκεί που κάθεσαι σου έρχεται ξαφνικά μια λιγούρα! Κι όχι τίποτα άλλο αλλά ακόμα περιμένουμε έγκριση για την Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας! Και ψάχνεις στα ντουλάπια, ψάχνεις στο ψυγείο, από δω κι από κει αλλά δε βρίσκεις τίποτα. Ούτε ένα δα ξεχασμένο σοκολατάκι! Έχεις δύο επιλογές: Ή θα ντυθείς να πας στο ζαχαροπλαστείο να πάρεις κάτι ή θα φτιάξεις κάτι μόνος σου! Την τρίτη επιλογή του να μη φάμε γλυκό δεν την υπολογίζουμε καν!
Βρίσκεις λοιπόν ένα πακέτο έτοιμα κρουασάν, σε καλό δρόμο είμαστε! Μετά βγάζεις την ζάχαρη γιατί γλυκό χωρίς ζάχαρη δεν γίνεται, γίνεται? Μετά βγάζεις και την κανέλα γιατί είναι αγαπημένο συστατικό. Εντάξει όμως κάπως πρέπει να τα δέσουμε αυτά τα δύο για να τα κολλήσουμε στο κρουασάν. Λίγο βουτυράκι νομίζω είναι ότι πρέπει για την περίσταση. Πάλι θα το ρίξουμε έξω!
Και με τα πολλά φτιάξαμε κρουασάν με κανέλα! Έτοιμα σε 25 λεπτά όσο δηλαδή θα χρειαζόσουν να ντυθείς, να πας στο ζαχαροπλαστείο, να διαλέξεις, να περιμένεις στο ταμείο, να επιστρέψεις και να φορέσεις πάλι πυτζάμες. Συν του ότι κάναμε και οικονομία! Δύσκολοι καιροί, πρέπει να το προσέξουμε αυτό!
You will need:
Open up the crescent rolls and spread about 2 T of the mixture on every piece.
Roll them up carefully sealing the ends.
Place on a baking sheet in ungreased sheet and bake in a preheated oven at 180o C for about 15 minuted or until golden brown.
In a bowl combine the glaze ingredients and pour it over the crescent rolls.
You can print the recipe here Cinnamon crescent rolls
You can leave the glaze if you don't want it very sweet. It is equally delicious and without it!
And be careful how you roll the crescent roll! Begin to roll it from the wide side and not from the peak of the triangle (as I did and I'm always doing because I get confused).
The recipe is modified from here Cinnamon crescent rolls
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Σ'ένα μπολ χτυπήστε με το μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη και την κανέλα μέχρι να ενωθούν.
Χωρίστε τα κρουασάν κι απλώστε σε κάθε κομμάτι περίπου 2 κ.σ. μίγματος.
Τυλίξτε τα προσεκτικά για να δημιουργήσετε ένα κρουασάν πατώντας στο τέλος τις άκρες του.
Τοποθετήστε σ'ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν καφετί χρώμα.
Σ'ένα μπολάκι αναμίξτε τα υλικά του γλάσου και ρίξτε πάνω στα κρουασάν.
Μπορείτε να παραλείψετε το γλάσο αν δε το θέλετε πολύ γλυκό. Είναι εξίσου νόστιμο και χωρίς αυτό!
Και προσοχή πως τυλίγετε το κρουασάν! Ξεκινήστε να τυλίγετε από την φαρδιά πλευρά κι όχι από την κορυφή του τριγώνου (όπως έκανα και κάνω συνέχεια με τα κρουασάν γιατί μπερδεύομαι).
Μπορείτε να την εκτυπώσετε εδώ Κρουασάν με κανέλα. Η συνταγή είναι τροποποιημένη βάσει αυτής εδώ Cinnamon crescent rolls
So you find a package of refrigerated crescent rolls, so something is going to happen! Then you take out the sugar because dessert without sugar can't be done. Then you take out the cinnamon because it is a favorite ingredient. So how we are supposed to combine those two and fill the crescent rolls? I think some butter is the key thing for the situation.
And then we made cinnamon crescent rolls! Ready in 25 minutes, the time you wanted to get dressed, go to the patisserie, choose something, wait in the line, come back and wear your pyjama's again. Plus we made a saving! It's harsh time and we have to think about it!
Κι εκεί που κάθεσαι σου έρχεται ξαφνικά μια λιγούρα! Κι όχι τίποτα άλλο αλλά ακόμα περιμένουμε έγκριση για την Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας! Και ψάχνεις στα ντουλάπια, ψάχνεις στο ψυγείο, από δω κι από κει αλλά δε βρίσκεις τίποτα. Ούτε ένα δα ξεχασμένο σοκολατάκι! Έχεις δύο επιλογές: Ή θα ντυθείς να πας στο ζαχαροπλαστείο να πάρεις κάτι ή θα φτιάξεις κάτι μόνος σου! Την τρίτη επιλογή του να μη φάμε γλυκό δεν την υπολογίζουμε καν!
Βρίσκεις λοιπόν ένα πακέτο έτοιμα κρουασάν, σε καλό δρόμο είμαστε! Μετά βγάζεις την ζάχαρη γιατί γλυκό χωρίς ζάχαρη δεν γίνεται, γίνεται? Μετά βγάζεις και την κανέλα γιατί είναι αγαπημένο συστατικό. Εντάξει όμως κάπως πρέπει να τα δέσουμε αυτά τα δύο για να τα κολλήσουμε στο κρουασάν. Λίγο βουτυράκι νομίζω είναι ότι πρέπει για την περίσταση. Πάλι θα το ρίξουμε έξω!
Και με τα πολλά φτιάξαμε κρουασάν με κανέλα! Έτοιμα σε 25 λεπτά όσο δηλαδή θα χρειαζόσουν να ντυθείς, να πας στο ζαχαροπλαστείο, να διαλέξεις, να περιμένεις στο ταμείο, να επιστρέψεις και να φορέσεις πάλι πυτζάμες. Συν του ότι κάναμε και οικονομία! Δύσκολοι καιροί, πρέπει να το προσέξουμε αυτό!
You will need:
- 1 can refrigerated crescent rolls
- 70 gram butter, in room temperature
- 1/3 cup brown sugar
- 1 T cinnamon
- 1/3 cup powdered sugar
- 1 t vanilla
- 1-2 T milk
Open up the crescent rolls and spread about 2 T of the mixture on every piece.
Roll them up carefully sealing the ends.
Place on a baking sheet in ungreased sheet and bake in a preheated oven at 180o C for about 15 minuted or until golden brown.
In a bowl combine the glaze ingredients and pour it over the crescent rolls.
You can print the recipe here Cinnamon crescent rolls
You can leave the glaze if you don't want it very sweet. It is equally delicious and without it!
And be careful how you roll the crescent roll! Begin to roll it from the wide side and not from the peak of the triangle (as I did and I'm always doing because I get confused).
The recipe is modified from here Cinnamon crescent rolls
Υλικά που θα χρειαστείτε:
- 1 πακέτο έτοιμα κρουασάν για ψήσιμο
- 70 γραμ. βούτυρο μαλακωμένο
- 1/3 κούπα μαύρη ζάχαρη
- 1 κ.σ. κανέλα
- 1/3 κούπα άχνη ζάχαρη
- 1 κ.γ. βανίλια
- 1-2 κ.σ. γάλα
Σ'ένα μπολ χτυπήστε με το μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη και την κανέλα μέχρι να ενωθούν.
Χωρίστε τα κρουασάν κι απλώστε σε κάθε κομμάτι περίπου 2 κ.σ. μίγματος.
Τυλίξτε τα προσεκτικά για να δημιουργήσετε ένα κρουασάν πατώντας στο τέλος τις άκρες του.
Τοποθετήστε σ'ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν καφετί χρώμα.
Σ'ένα μπολάκι αναμίξτε τα υλικά του γλάσου και ρίξτε πάνω στα κρουασάν.
Μπορείτε να παραλείψετε το γλάσο αν δε το θέλετε πολύ γλυκό. Είναι εξίσου νόστιμο και χωρίς αυτό!
Και προσοχή πως τυλίγετε το κρουασάν! Ξεκινήστε να τυλίγετε από την φαρδιά πλευρά κι όχι από την κορυφή του τριγώνου (όπως έκανα και κάνω συνέχεια με τα κρουασάν γιατί μπερδεύομαι).
Μπορείτε να την εκτυπώσετε εδώ Κρουασάν με κανέλα. Η συνταγή είναι τροποποιημένη βάσει αυτής εδώ Cinnamon crescent rolls
Πόσοοοοοοοοοοο μ'αρέσει το ζεστό κρουασάν βουτύρου!!!!!!!
ReplyDeleteΚαι αυτό αφού έχει και κανέλα θα μμου αρέσει περισσότερο!
Είναι το άτιμο κόλαση! Φιλάκια!
DeleteΣυμφωνώ απολύτως πως δεν δεχόμαστε την 3η επιλογή!! Αχ τι μάς κάνεις μεσημεροαπογευματιάτικα!!
ReplyDeleteΧαίρομαι που συμφωνείς ότι αποκλείουμε την 3η επιλογή αχαχαχα
DeleteΜμμμμ,πολύ νόστιμη η συνταγή σου Μαρία μου!!!Λατρεύω τήν κανέλα!!!Θά τήν δοκιμάσω!!!Καλό απόγευμα!!Φιλάκια!!!
ReplyDeleteΝα την δοκιμάσεις γιατί εκτός από νόστιμη είναι κι εύκολη! Φιλάκια!
DeleteΚαλώς σε βρίσκω κι' εγώ Μαρία!!!!
ReplyDeleteΣεργιάνισα λίγο στο blog σου και το βρήκα πολύ ενδιαφέρον και θα το επισκέπτομαι συχνά!!!!
Τα γλυκά κρουασανάκια φαίνονται λαχρταριστά!!!!!
Φιλιά πολλά!!!!!
Γεια σου Αρετή! Χαίρομαι που σου άρεσε και το μπλογκ και τα κρουασανάκια! Φιλάκια!
DeleteΩχ! Δεν έχω έτοιμα κρουασάν...αλλά και να είχα δεν πρέπει να φάω! Φάτε μάτια ψάρια λοιπόν... Λαχταριστικότατα φαίνονται! (που την βρήκα την λέξη)
ReplyDeleteΧριστίνα η γλωσσολόγος!!! Χαχαχα
DeleteΗ αλήθεια είναι Μαρία μου πως τώρα που διάβασα τη συνταγή μου ήρθε μια λιγούρα!!Σίγουρα θα τα φτιάξω μου αρέσει πολύ η κανέλα!!Φιλάκια!!!
ReplyDeleteΝα τα φτιάξεις Σόφι μου! Είναι ιδανικά για την λιγούρα!
DeleteΚαλώς σε βρήκα!!!! Ωραία τα κρουασάν σου!!!
ReplyDeleteΓεια σου Βάσω! Σ'ευχαριστώ πολύ!
Deleteστειλε μου ενα!!! τελειο! οτι πρεπει για τον απογευματινο χουχουλιαρικο καφε!!
ReplyDeleteΠες μου που και πότε!!!
DeleteΜμμμμ τι νόστιμα που δείχνουν! Ωραία η ιδέα σου Μαρία μου, μας έδωσες απίθανη λύση, για την άξαφνη λιγούρα! Φιλάκια!
ReplyDeleteΜ'έχει σώσει πολλές φορές! Φιλάκια!
DeleteΚοίτα τι νοστιμιά προέκυψε στο πιτς φυτίλι!
ReplyDeleteΤέλεια!
Φιλιά, καλό απόγευμα!
Και με υλικά που έχουμε πάντα! Προσωπικά τα κρουασανάκια τα έχω μόνιμα στο ψυγείο!
DeleteΌλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω κι εγώ, μη νομίζεις! Δεν έφαγα ούτε εγώ σοκολάτα σήμερα, έφαγα όμως μερέντα! Πολλά φιλιά λιχούδη μου! :))
ReplyDeleteΜωρέ άμα έχω λιγούρα και μερέντα και ότι θες τρώω!! Φιλάκια! :)
DeleteΠρέπει να είναι πεντανόστιμα! Ευχαριστούμε, θα το δοκιμάσω! Φιλιά!
ReplyDeleteΕίναι! Και μπορείς να το προσαρμόσεις στα γούστα σου αναλόγως πόσο γλυκό το θες ή όχι! Φιλάκια!
DeleteΌμορφη συνταγή.
ReplyDeleteΦιλάκια ...
Σ'ευχαριστώ Μαρία Έλενα! Φιλάκια!
Deleteλαχταριστο λαχταριστο! :)
ReplyDeleteκαλημερα!
Σ'ευχαριστώ φίλη μου! Φιλάκια!
DeleteΜμμμ λαχταριστό!
ReplyDeletehttp://beautyfollower.blogspot.gr
Είναι είναι!
DeleteΜας έχεις τρελάνει με τις συνταγές σου! Κάθε φορά που έρχομαι εδώ μου τρέχουν τα σάλια στο πάτωμα...και είμαι και ακόμη στη δουλειά όχι τίποτα άλλο...
ReplyDeleteΑχ, πάω σπίτι να βρω να φάω κάτι γλυκό :-))) (άλλο που δεν ήθελα...)
Πολλά φιλιά!
Χαχαχα κι εγώ όλο ευκαιρίες ψάχνω για να φάω γλυκό! Φιλάκια!
DeleteΝα είχα ένα τώρα θα ήταν ότι έπρεπε.
ReplyDeleteΑχ κι εγώ θα ήθελα αλλά τελείωσαν :(
DeleteΑχ τι μου κάνεις τώρα ρε Μαρία.. είναι τόσο νόστιμα αυτά τα κρουασανάκια με
ReplyDeleteτην κανέλα... θέλω, αλλά δεν κάνει :( Φιλάκια, καλό σκ και καλό μήνα !!
Έλα βρε Lyriel ένα δεν πειράζει!!!
DeleteΑχχ τι μας κάνεις!! Το πόσο θα πηγαίνανε τώρα αυτά με το ζεστό καφέ μου δε λέγεται!! Πρέπει να μοσχομύρισε όλο το σπίτι από την κανέλα!!
ReplyDeleteΝαι ήταν τέλεια! Μύρισε όλο το σπίτι!
Delete