Wednesday, November 27, 2013

A happy day (Part2)-Μια χαρούμενη ημέρα (Μέρος 2ο)

So after making the almond cake for my son's nameday I decided to make some easy truffles because as I've already said I was in a creative mood. But since I had very little time to create I had to something extremely easy and ofcourse really fast. So I found this recipe with these delicious truffles with sweetened milk and nuts.

Κι αφού ετοίμασα την τούρτα αμυγδάλου για την ονομαστική εορτή του γιου μου αποφάσισα να φτιάξω μερικά τρουφάκια αφού όπως είπα ήδη ήμουν σε οίστρο δημιουργίας. Αλλά μιας κι ο χρόνος μου ήταν αρκετά περιορισμένος έπρεπε να βρω κάτι απίστευτα εύκολο αλλά κυρίως πολύ γρήγορο. Έτσι βρήκα αυτή τη συνταγή με τα υπέροχα τρουφάκια από ζαχαρούχο γάλα και ξηρούς καρπούς. 



For the truffles will need:
  • 200 gr crumbled cookies like petit-beure
  • 2 cups chopped walnuts
  • 150 gr butter, room temperature
  • 1 can sweetened milk (400ml)
  • 2 cups chopped walnuts (for the covering)
In a bowl combine the crumbled cookies and the walnuts.
Add the butter and milk and stir with a spoon until combined.
Make balls with the mixture and roll in the walnuts, that you have already placed in a plate, to cover them.
Place in small cases and put in the fridge to set.

You can print it here Truffles and the original recipe is from the magazine Sweet & Easy.

Θα χρειαστείτε:
  • 200 γραμ μπισκότα τύπου πτι-μπερ τριμμένα (περίπου 1 πακέτο)
  • 2 κούπες τριμμένα καρύδια
  • 150 γραμ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο (400ml)
  • 2 κούπες τριμμένα καρύδια (για την επικάλυψη)
Σ'ένα μπολ ανακατέψτε τα μπισκότα με τα καρύδια.
Προσθέστε το βούτυρο και το γάλα κι ανακατέψτε μ'ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Πλάστε μπαλάκια με το μείγμα και κυλίστε στα τριμμένα καρύδια που έχετε βάλει σ'ένα ρηχό πιάτο μέχρι να καλυφθούν εξωτερικά.
Τοποθετήστε σε μικρά χαρτάκια και βάλτε λίγη ώρα στο ψυγείο να σταθούν.

Μπορείτε να εκτυπώσετε την συνταγή εδώ Τρουφάκια. Η αυθεντική συνταγή είναι από το περιοδικό Γλυκά & Εύκολα τροποποιημένη.

post signature

17 comments:

  1. Πανεύκολη δείχνει η συνταγή και αυτά τόσο νόστιμα! να χαίρεσαι τον μικρό!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ´ευχαριστω πολυ! Κι εσυ να χαιρεσαι τα παιδακια σου!

      Delete
  2. Να χαίρεσαι τον μικρό σου! Πολύ νοστιμα και εύκολα φαίνονται!

    ReplyDelete
  3. Να χαίρεσαι τον γιόκα σου! Ωραία που δείχνουν τα γλυκάκια σου! Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  4. καλημερα καλη μου φιλη!
    πεντανοστιμα δειχνουν!
    φιλακια

    ReplyDelete
  5. πάνω που σκεφτόμουν τι να κάνω τόσα καρύδια που έχω! τέλεια!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τωρα βρηκες τι θα τα κανεις! Περιμενω εντυπωσεις!

      Delete
  6. Να χαίρεσαι το αγόρι σου. Οτι εχει να κάνει με τρουφάκια είναι Must. Θα τα δοκιμάσουμε.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ´ευχαριστω πολυ! Τελικα τα τρουφακια σωζουν σε πολλες περιστασεις!

      Delete
  7. Χρόνια πολλά να χαίρεσαι τον γιο σου!! Ό,τι καλύτερο με υγεία!!
    Αχ τι ωραία που φαίνονται τα τρουφάκια σου, είμαι και γλυκατζού!!
    Καλό βράδυ!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Κατερίνα μου!

      Delete
  8. Maraki να τον χαιρεσαι!!! και τι μας κανεις πρωι πρωι????

    ReplyDelete
  9. Τέλεια! Θα τα δοκιμάσω σίγουρα! Φαντάζομαι οτι το καρύδι μπορεί να αντικατασταθεί και με άλλους ξηρούς καρπούς. Ευχαριστούμε για την ιδέα Μαρία! Καλό μήνα!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips