Christmas without cookies aren't Christmas, so to get into the mood we decided to make some little santa cookies instead of the usual family cookies that we make every year.
Λοιπόν κι επειδή γιορτές χωρίς μπισκότα δεν πάει όπως και να το κάνουμε, είπαμε να μπούμε στο κλίμα κι αντί για τα συνηθισμένα μπισκότα να φτιάξουμε μπισκοτάκια Αγιοβασιλάκια!
Aren't they cute? With little kids the whole preparation becomes a wonderful and joyfull activity. Firstly, you make your favourite recipe for vanilla cookies. I used this recipe I found Butter cookies
I prepared the dough according to the recipe and then I splitted in half. On the 1 part I used food coloring from Wilton, the Christmas Red. It's more preferrable to use paste instead of liquid color if you want the result to be really bright and not pale. If you want pastel colors the liquid is what you need.
With a round cutter I made the faces. For the hat, no I didn't have hat cutter, I took the strawberry cutter, I made the shapes and cut the stalks with the round cutter to fit the faces. Apparently you can do many things combining different cutters to get the shape you want.
Simply put the hat with the face and during baking it will stick and the little santas will be ready. Ok not exactly ready, we need to decorate them with icing. For the icing I used a very simple recipe. I only 1 cup icing sugar, 1 1/2 Tsp milk and some vanilla powder. The ratio may vary a little but you will see how thick it is your icing or watery. If it is too thick add drop by drop milk until the consistency is ideal. If it is too watery add spoon by spoon icing sugar. For the external lines we need the icing to be thick so it doesn't run. This is how are the little santa after making the outlines waiting to fill the inside.
Δεν είναι πολύ χαριτωμένα? Παρέα με μικρά παιδιά η διαδικασία γίνεται παιχνίδι. Αρχικά φτιάχνετε την αγαπημένη σας συνταγή μπισκότων. Εγώ χρησιμοποίησα αυτή εδώ την συνταγή Μπισκότα βουτύρου . Αφού λοιπόν ετοίμασα την ζύμη την χώρισα στα 2 και στο 1 μέρος πρόσθεσα κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και συγκεκριμένα της Wilton το Christmas Red. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε πάστα αντί για σταγόνες όταν θέλετε έντονα χρώματα γιατί πραγματικά το αποτέλεσμα είναι τελείως διαφορετικό. Αν θέλετε πιο απαλά χρώματα οι σταγόνες είναι το ιδανικό.
Το πρόσωπο το έκοψα με στρογγυλό κουπ πατ και για τον σκούφο έκανα το εξής μιας και δεν είχα κουπ πατ σκούφου φυσικά! Πήρα ένα κουπ πατ φράουλα κι όπως ήταν ανάποδα, δλδ το κοτσανάκι προς τα κάτω, έκοψα την ζύμη και με το στρογγυλό κουπ πατ έκοψα το κάτω μέρος για να εφαρμόζει στο πρόσωπο και ιδού ο σκούφος!!!
Απλά βάζετε το πρόσωπο με τον σκούφο μαζί και στο ψήσιμο κολλάνε μόνα τους. Μετά φτιάχνουμε το γλάσο για το μούσι και τον σκούφο. Αυτή τη φορά έφτιαξα ένα ελάχιστα διαφορετικό γλάσο αλλά το ίδιο εύκολο! Το γλάσο περιέχει 1 κούπα ζάχαρη άχνη, 1 1/2 κουταλιά γάλα και λίγη βανίλια. Εγώ έβαλα την σκόνη βανίλια κι όχι το υγρό, αλλά αν βάλετε υγρό θα βάλετε λιγότερο γάλα. Η αναλογία φυσικά μπορεί να διαφέρει λιγάκι, αυτό θα το δείτε στο μάτι πόσο ρευστό είναι ή παχύ. Για τις εξωτερικές γραμμές θέλουμε το γλάσο να είναι πιο παχύ για να μην τρέξει. Κάπως έτσι ήταν τα Αγιοβασιλάκια μας όταν πέρασα το περίγραμμα.
Then we fill them with runny icing to spread more easily. The eyes were made with color pens suitable for food.
Οι γραμμές δεν χρειάζονται να είναι ίσιες ειδικά για το μούσι! Μετά τα γεμίζουμε με λίγο πιο ρευστό γλάσο για να απλώνεται πιο εύκολα. Τα μάτια τα ζωγράφισα με στυλό ζαχαροπλαστικής που περιέχει χρώμα κατάλληλο για φάγωμα.
Here are the little Santa cookies in their packages tied with red and green ribbon ready to be gifted. The only thing that's missing is the christmas plate to finish the decoration of the gift.
Εδώ τα Αγιοβασιλάκια μας είναι στη συσκευασία τους δεμένα με κόκκινες και πράσινες χριστουγεννιάτικες κορδέλες έτοιμα για δωράκια. Μας λείπει μόνο το Χριστουγεννιάτικο πιατάκι που θα τα φιλοξενήσει.
Λοιπόν κι επειδή γιορτές χωρίς μπισκότα δεν πάει όπως και να το κάνουμε, είπαμε να μπούμε στο κλίμα κι αντί για τα συνηθισμένα μπισκότα να φτιάξουμε μπισκοτάκια Αγιοβασιλάκια!
Aren't they cute? With little kids the whole preparation becomes a wonderful and joyfull activity. Firstly, you make your favourite recipe for vanilla cookies. I used this recipe I found Butter cookies
I prepared the dough according to the recipe and then I splitted in half. On the 1 part I used food coloring from Wilton, the Christmas Red. It's more preferrable to use paste instead of liquid color if you want the result to be really bright and not pale. If you want pastel colors the liquid is what you need.
With a round cutter I made the faces. For the hat, no I didn't have hat cutter, I took the strawberry cutter, I made the shapes and cut the stalks with the round cutter to fit the faces. Apparently you can do many things combining different cutters to get the shape you want.
Simply put the hat with the face and during baking it will stick and the little santas will be ready. Ok not exactly ready, we need to decorate them with icing. For the icing I used a very simple recipe. I only 1 cup icing sugar, 1 1/2 Tsp milk and some vanilla powder. The ratio may vary a little but you will see how thick it is your icing or watery. If it is too thick add drop by drop milk until the consistency is ideal. If it is too watery add spoon by spoon icing sugar. For the external lines we need the icing to be thick so it doesn't run. This is how are the little santa after making the outlines waiting to fill the inside.
Δεν είναι πολύ χαριτωμένα? Παρέα με μικρά παιδιά η διαδικασία γίνεται παιχνίδι. Αρχικά φτιάχνετε την αγαπημένη σας συνταγή μπισκότων. Εγώ χρησιμοποίησα αυτή εδώ την συνταγή Μπισκότα βουτύρου . Αφού λοιπόν ετοίμασα την ζύμη την χώρισα στα 2 και στο 1 μέρος πρόσθεσα κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και συγκεκριμένα της Wilton το Christmas Red. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε πάστα αντί για σταγόνες όταν θέλετε έντονα χρώματα γιατί πραγματικά το αποτέλεσμα είναι τελείως διαφορετικό. Αν θέλετε πιο απαλά χρώματα οι σταγόνες είναι το ιδανικό.
Το πρόσωπο το έκοψα με στρογγυλό κουπ πατ και για τον σκούφο έκανα το εξής μιας και δεν είχα κουπ πατ σκούφου φυσικά! Πήρα ένα κουπ πατ φράουλα κι όπως ήταν ανάποδα, δλδ το κοτσανάκι προς τα κάτω, έκοψα την ζύμη και με το στρογγυλό κουπ πατ έκοψα το κάτω μέρος για να εφαρμόζει στο πρόσωπο και ιδού ο σκούφος!!!
Απλά βάζετε το πρόσωπο με τον σκούφο μαζί και στο ψήσιμο κολλάνε μόνα τους. Μετά φτιάχνουμε το γλάσο για το μούσι και τον σκούφο. Αυτή τη φορά έφτιαξα ένα ελάχιστα διαφορετικό γλάσο αλλά το ίδιο εύκολο! Το γλάσο περιέχει 1 κούπα ζάχαρη άχνη, 1 1/2 κουταλιά γάλα και λίγη βανίλια. Εγώ έβαλα την σκόνη βανίλια κι όχι το υγρό, αλλά αν βάλετε υγρό θα βάλετε λιγότερο γάλα. Η αναλογία φυσικά μπορεί να διαφέρει λιγάκι, αυτό θα το δείτε στο μάτι πόσο ρευστό είναι ή παχύ. Για τις εξωτερικές γραμμές θέλουμε το γλάσο να είναι πιο παχύ για να μην τρέξει. Κάπως έτσι ήταν τα Αγιοβασιλάκια μας όταν πέρασα το περίγραμμα.
Then we fill them with runny icing to spread more easily. The eyes were made with color pens suitable for food.
Οι γραμμές δεν χρειάζονται να είναι ίσιες ειδικά για το μούσι! Μετά τα γεμίζουμε με λίγο πιο ρευστό γλάσο για να απλώνεται πιο εύκολα. Τα μάτια τα ζωγράφισα με στυλό ζαχαροπλαστικής που περιέχει χρώμα κατάλληλο για φάγωμα.
Here are the little Santa cookies in their packages tied with red and green ribbon ready to be gifted. The only thing that's missing is the christmas plate to finish the decoration of the gift.
Εδώ τα Αγιοβασιλάκια μας είναι στη συσκευασία τους δεμένα με κόκκινες και πράσινες χριστουγεννιάτικες κορδέλες έτοιμα για δωράκια. Μας λείπει μόνο το Χριστουγεννιάτικο πιατάκι που θα τα φιλοξενήσει.
Χάζεψα!!!!
ReplyDeleteΕίναι υπέροχα!!! Μπράβο κορίτσι μου!
Ειρήνη
Σ'ευχαριστώ πολύ Ειρήνη μου!!!
Delete