Our little truffles were a success and they were all disappeared before the weekend. But on the weekend we were expecting some visits and once again we had nothing to offer. So I thought I should make something like a ckae but a little bit different.
And then I found a recipe exactly as I wanted and here is the result, our biscuit cake.
Κι αφού ετοιμάσαμε τα γλυκάκια μας για την γιορτή του μονάκριβού μου, μέχρι να φτάσουμε στο Σαββατοκύριακο τελείωσαν! Τι να κάνουμε είμαστε και λίγο γλυκατζήδες! Γι' αυτό έπρεπε να ετοιμάσουμε κι άλλο γλυκό για τις επισκέψεις μας που θα έρχονταν το Σάββατο και φυσικά για τον μπαμπά μας που δεν πρόλαβε να φάει ούτε ένα!
Το μπισκοτογλυκό μας έτοιμο για σερβίρισμα!
And here it is a piece of cake to see how it is on the inside.
Κι εδώ ένα κομμάτι για να δείτε πως είναι μέσα!
It is very light, not very sweet and that's make it appropriate for younger people to eat. You will find the recipe here Biscuit cake
I made a few adjustments to the original recipe as I was missing some of the ingredients. Instead of vanilla pudding I used patisserie cream because that was the only available on the house at that moment and the double amount of the whipped cream. Also I didn't soak the vanilla wafers into cocoa as the recipe asked but in milk. No matter what the cake turned out delicious. But to tell you the truth next time I will make it in a rectangle pan and not in a round one as it is more convienient.
Go for some experiments!
Πολύ ελαφρύ, καθόλου γλυκό οπότε μπορούν να το ευχαριστηθούν κι οι μικροί μας φίλοι άνετα!
Την συνταγή θα την βρείτε εδώ Μπισκοτογλυκό της στιγμής
Αν κι εγώ χρησιμοποίησα αντί για κρέμα στιγμής βανίλια που λέει η συνταγή κρέμα πατισερί γιατί αυτή είχα διαθέσιμη και αντί για ένα φακελάκι γκαρνί που αναφέρει χρησιμοποίησα δύο γιατί το έκανα σε ταψάκι 28 εκ. μεγαλύτερο από την πρωτότυπη συνταγή. Επίσης τα μπισκότα δεν τα βούτηξα σε κακάο όπως αναφέρει αλλά σε σκέτο γάλα. Πάντως βγήκε πεντανόστιμο! Να σας πω την αλήθεια όμως βολεύει περισσότερο ένα ορθογώνιο κι όχι ένα στρογγυλό για να μπαίνουν σε σειρά τα μπισκότα πτι-μπερ που χρειάζονται για την εκτέλεση της!
Καλές δημιουργίες!
And then I found a recipe exactly as I wanted and here is the result, our biscuit cake.
Κι αφού ετοιμάσαμε τα γλυκάκια μας για την γιορτή του μονάκριβού μου, μέχρι να φτάσουμε στο Σαββατοκύριακο τελείωσαν! Τι να κάνουμε είμαστε και λίγο γλυκατζήδες! Γι' αυτό έπρεπε να ετοιμάσουμε κι άλλο γλυκό για τις επισκέψεις μας που θα έρχονταν το Σάββατο και φυσικά για τον μπαμπά μας που δεν πρόλαβε να φάει ούτε ένα!
Το μπισκοτογλυκό μας έτοιμο για σερβίρισμα!
And here it is a piece of cake to see how it is on the inside.
Κι εδώ ένα κομμάτι για να δείτε πως είναι μέσα!
It is very light, not very sweet and that's make it appropriate for younger people to eat. You will find the recipe here Biscuit cake
I made a few adjustments to the original recipe as I was missing some of the ingredients. Instead of vanilla pudding I used patisserie cream because that was the only available on the house at that moment and the double amount of the whipped cream. Also I didn't soak the vanilla wafers into cocoa as the recipe asked but in milk. No matter what the cake turned out delicious. But to tell you the truth next time I will make it in a rectangle pan and not in a round one as it is more convienient.
Go for some experiments!
Πολύ ελαφρύ, καθόλου γλυκό οπότε μπορούν να το ευχαριστηθούν κι οι μικροί μας φίλοι άνετα!
Την συνταγή θα την βρείτε εδώ Μπισκοτογλυκό της στιγμής
Αν κι εγώ χρησιμοποίησα αντί για κρέμα στιγμής βανίλια που λέει η συνταγή κρέμα πατισερί γιατί αυτή είχα διαθέσιμη και αντί για ένα φακελάκι γκαρνί που αναφέρει χρησιμοποίησα δύο γιατί το έκανα σε ταψάκι 28 εκ. μεγαλύτερο από την πρωτότυπη συνταγή. Επίσης τα μπισκότα δεν τα βούτηξα σε κακάο όπως αναφέρει αλλά σε σκέτο γάλα. Πάντως βγήκε πεντανόστιμο! Να σας πω την αλήθεια όμως βολεύει περισσότερο ένα ορθογώνιο κι όχι ένα στρογγυλό για να μπαίνουν σε σειρά τα μπισκότα πτι-μπερ που χρειάζονται για την εκτέλεση της!
Καλές δημιουργίες!
No comments:
Post a Comment