Easter is colorful, full of intense colors, springy and mostly festive. Sometimes the weather isn't truly helpful but I don't think this matters to anyone as spring is here and especially when we know that summer is coming.
This mood with the intensive colors is following me the last days and especially since I decorated our home with Easter elements. I want to add more but I had a really strong desire for a spring dessert.
Το Πάσχα είναι πολύχρωμο, γεμάτο έντονα χρώματα, ανοιξιάτικο και κυρίως εορταστικό. Κάποιες φορές ο καιρός δεν βοηθάει ιδιαίτερα αλλά δε νομίζω ότι πτοεί κανέναν όταν η άνοιξη είναι στα πόδια μας κι ειδικά όταν ξέρουμε ότι ακολουθεί το καλοκαίρι.
Αυτή η διάθεση με έντονα χρώματα με ακολουθεί τις τελευταίες μέρες και κυρίως απ'όταν στόλισα το σπίτι με τα πασχαλινά μας. Θέλω να προσθέσω κι άλλα ακόμα αλλά είχα μια λιγούρα για ανοιξιάτικο γλυκό.
I prepared a banana coconut tart in orange colors to be in the mood of the days, in little time as this dessert except from attractive appearance it is also quick to make it.
Ετοίμασα μία τάρτα μπανάνα-καρύδα με πορτοκαλί χρώμα για να είμαστε στο πνεύμα των ημερών, σε πολύ λίγη ώρα γιατί εκτός από ωραία εμφάνιση είναι και γρήγορη.
You will need:
Bake in a preheated oven at 180C for 5 minutes and let it cool.
Prepare the instant pudding according to the package.
Slice the bananas at about 2-3cm each and place one next to the other above the tart base.
After you cover all of it spread the pudding and straighten with a spatula.
In a bowl add the coconut and some drops of color and mix well with a spatula. Add color until you reach the desired shade.
Sprinkle the coconut flakes above the pudding.
Place it in the refrigerator for 2-3 hours.
Θα χρειαστείτε:
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 5 λεπτά και αφήνετε να κρυώσει.
Ετοιμάζετε την κρέμα στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες.
Κόβετε τις μπανάνες σε μικρές φέτες 2-3 εκ και βάζετε στην σειρά πάνω στην βάση της τάρτας.
Αφού καλύψετε όλη την βάση απλώνετε την έτοιμη κρέμα και ισιώνετε την επιφάνεια με μία σπάτουλα.
Σ'ένα μπολ ρίχνετε την καρύδα και λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ανακατεύετε καλά με μία σπάτουλα κι αναλόγως το χρώμα που θέλετε να πετύχετε προσθέτετε κι άλλο χρώμα.
Απλώνετε την καρύδα πάνω στην επιφάνεια της τάρτας.
Τοποθετείτε την τάρτα στο ψυγείο κι αφήνετε 2-3 ώρες να σταθεί.
You can print the receipe here Banana coconut tart
Μπορείτε να εκτυπώσετε την συνταγή εδώ Τάρτα μπανάνας με καρύδα
But we didn't finish here. I had some time left and I decided to make some oreo pops in spring mood.
Αλλά δεν τελειώσαμε εδώ. Μου είχε μείνει λίγος χρόνος ακόμα κι αποφάσισα να ετοιμάσω και μερικά oreo pops σε ανοιξιάτικη διάθεση.
I have made them in the past again and again and they are the kind of dessert that I know definitely that there is nothing left next day.
Τα έχω φτιάξει στο παρελθόν ξανά και ξανά κι είναι από τα γλυκά που ξέρω ότι δε θα μείνει κομμάτι την επόμενη μέρα.
This mood with the intensive colors is following me the last days and especially since I decorated our home with Easter elements. I want to add more but I had a really strong desire for a spring dessert.
Το Πάσχα είναι πολύχρωμο, γεμάτο έντονα χρώματα, ανοιξιάτικο και κυρίως εορταστικό. Κάποιες φορές ο καιρός δεν βοηθάει ιδιαίτερα αλλά δε νομίζω ότι πτοεί κανέναν όταν η άνοιξη είναι στα πόδια μας κι ειδικά όταν ξέρουμε ότι ακολουθεί το καλοκαίρι.
Αυτή η διάθεση με έντονα χρώματα με ακολουθεί τις τελευταίες μέρες και κυρίως απ'όταν στόλισα το σπίτι με τα πασχαλινά μας. Θέλω να προσθέσω κι άλλα ακόμα αλλά είχα μια λιγούρα για ανοιξιάτικο γλυκό.
I prepared a banana coconut tart in orange colors to be in the mood of the days, in little time as this dessert except from attractive appearance it is also quick to make it.
Ετοίμασα μία τάρτα μπανάνα-καρύδα με πορτοκαλί χρώμα για να είμαστε στο πνεύμα των ημερών, σε πολύ λίγη ώρα γιατί εκτός από ωραία εμφάνιση είναι και γρήγορη.
You will need:
- 1 package petit-beure cookies
- 50 gr melted butter
- 3-4 medium bananas
- 1 package instant pudding
- milk as needed for the pudding
- 100 gr coconut flakes
- baking color
Bake in a preheated oven at 180C for 5 minutes and let it cool.
Prepare the instant pudding according to the package.
Slice the bananas at about 2-3cm each and place one next to the other above the tart base.
After you cover all of it spread the pudding and straighten with a spatula.
In a bowl add the coconut and some drops of color and mix well with a spatula. Add color until you reach the desired shade.
Sprinkle the coconut flakes above the pudding.
Place it in the refrigerator for 2-3 hours.
Θα χρειαστείτε:
- 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
- 50 γραμ. βούτυρο λιωμένο
- 3-4 μέτριες μπανάνες
- 1 φακελάκι κρέμα στιγμής
- γάλα όσο χρειάζεται η κρέμα στιγμής
- 100 γραμ καρύδα
- χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 5 λεπτά και αφήνετε να κρυώσει.
Ετοιμάζετε την κρέμα στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες.
Κόβετε τις μπανάνες σε μικρές φέτες 2-3 εκ και βάζετε στην σειρά πάνω στην βάση της τάρτας.
Αφού καλύψετε όλη την βάση απλώνετε την έτοιμη κρέμα και ισιώνετε την επιφάνεια με μία σπάτουλα.
Σ'ένα μπολ ρίχνετε την καρύδα και λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ανακατεύετε καλά με μία σπάτουλα κι αναλόγως το χρώμα που θέλετε να πετύχετε προσθέτετε κι άλλο χρώμα.
Απλώνετε την καρύδα πάνω στην επιφάνεια της τάρτας.
Τοποθετείτε την τάρτα στο ψυγείο κι αφήνετε 2-3 ώρες να σταθεί.
You can print the receipe here Banana coconut tart
Μπορείτε να εκτυπώσετε την συνταγή εδώ Τάρτα μπανάνας με καρύδα
But we didn't finish here. I had some time left and I decided to make some oreo pops in spring mood.
Αλλά δεν τελειώσαμε εδώ. Μου είχε μείνει λίγος χρόνος ακόμα κι αποφάσισα να ετοιμάσω και μερικά oreo pops σε ανοιξιάτικη διάθεση.
I have made them in the past again and again and they are the kind of dessert that I know definitely that there is nothing left next day.
Τα έχω φτιάξει στο παρελθόν ξανά και ξανά κι είναι από τα γλυκά που ξέρω ότι δε θα μείνει κομμάτι την επόμενη μέρα.
Ωραίο επιδόρπιο για το πασχαλινό τραπέζι και όχι μόνο, αρωματικό, χρωματιστό και άψογα εκτελεσμένο από τα χεράκια σου Μαρία!
ReplyDeleteΚαλε Μαρία μου; αυτό μας ανοιξε την όρεξη τι ωραιο γλυκο ειναι αυτό; και απο οτι διαβασα τα υλικα και την συνταγή είναι απο τα γρηγορα ... μπραβο ... να είσαι καλα ... φιλακιαααα!!!
ReplyDeleteΗ τάρτα σου μπαίνει στα υπόψη! αν και δεν είμαι φίλος της μπανάνας στα γλυκά οι φωτογραφίες σου με έπεισαν!
ReplyDeleteΜαράκι μου με τέτοια υλικά σίγουρα η γεύση της τάρτας θα είναι πολύ νόστιμη και για τα ορεο φυσικά...καλή εβδομάδα!
ReplyDeleteΠανεύκολη! Και ακούγεται πεντανόστιμη! Τρελλαίνομαι για καρύδα! Φιλιά!
ReplyDeleteΒάσω, η μαμά πρωτάρα
και η τουρτα και τα κεικ ποπς υπεροχα!!!! μπραβο!!! και πανευκολη η τουρτιτσα οτι πρεπει!
ReplyDeleteΠολύ εντυπωσιακά τα γλυκά σου Μαίρη μου!! Φιλιά πολλά!!
ReplyDeleteΥπέροχο το γλυκό σου και πράγματι πασχαλινό με πολύ όμορφο χρώμα!!!!
ReplyDeleteΦιλιά!
Υπέροχη τάρτα και πολύ εύκολη. Το χρώμα που έδωσες στην καρύδα φανταστικό. Τόσο πασχαλινό και ανοιξιάτικο!
ReplyDeleteΚαλοφάγωτη! Πολλά φιλιά, Νίκη
τελειο!!!! το χρωμα εκπληκτικο και αν κρινω απο τα υλικα πρεπει να ειναι πεντανοστιμο! αλλα θα δοκιμασω και τα oreo σου φιλεναδα!!!!
ReplyDeleteΜαράκι το χεις με τη μαγειρική! Πολύ ωραίο γλυκό! Μ' αρέσει ο συνδυασμός μπανάνα καρύδα! Αυτό το χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα με προβλημάτισε. Δεν έχω βρεί ποτέ στα σούπερ Μάρκετ που συχνάζω (πως τα λέω).. Θα το ψάξω όμως. Ευχαριστούμε πολύ για την υπέροχη γλυκιά πρόταση!
ReplyDeleteΜε έπεισες και θέλω βατό δοκιμάσω σίγουρα!!! Λαχταριστο και εύκολο... τέλειος συνδυασμός!!!
ReplyDeleteΜε έπεισες και θέλω βατό δοκιμάσω σίγουρα!!! Λαχταριστο και εύκολο... τέλειος συνδυασμός!!!
ReplyDeleteΓεια στα χέρια σου Μαίρη μου! Φαίνονται λαχταριστά!
ReplyDeleteΠραγματικά πανέξυπνη ιδέα να χρωματίσεις την καρύδα!
Τι ευφάνταστη τάρτα Μαίρη μου! Μου άρεσαν τα χρώματα! Φαντάζομαι και στη γεύση είναι τέλεια! Κι όντως πολύ εύκολη! Καλημέρα
ReplyDelete