Monday, September 9, 2013

Λουλούδια από κορδέλες!

Πολύ χρήσιμα σαν αξεσουάρ και πολύ οικονομικά αφού γίνονται με πολύ απλά υλικά που σίγουρα ο καθένας μας έχει στο σπίτι του. Έτσι για ένα δωράκι της τελευταίας στιγμής είναι το καταλληλότερο διακοσμητικό. Ο λόγος περί λουλουδιών από κορδέλες!


Το συγκεκριμένο λουλουδάκι το χρησιμοποίησα για μία από τις Πασχαλιάτικες λαμπάδες που έφτιαξα φέτος κι ενθουσιάστηκα τόσο πολύ από την απλότητά του και τον λίγο χρόνο που χρειάστηκα για να το δημιουργήσω.

Τα υλικά που χρειάζεστε είναι κορδέλα σε ότι μέγεθος θέλετε (αναλόγως πόσο "πυκνό" θέλετε να βγει το λουλούδι σας), ένα κουμπί για το κέντρο του λουλουδιού και κόλλα σιλικόνη ή βελόνα και κλωστή.

Κόβετε περίπου 5-7 λωρίδες κορδέλας τόσο ώστε όταν το διπλώνετε στα 2 να προκύπτουν 2 πέταλα λουλουδιού. Παίρνετε την μία λωρίδα κι όπως είναι φέρνετε τις 2 άκρες της στη μέση σαν να θέλετε να κάνετε φιόγκο. Το κολλάτε με την σιλικόνη ή το ράβετε με την κλωστή. Πάνω στη πρώτη λωρίδα τοποθετείτε κάθετα άλλη μία λωρίδα και φέρνετε τις άκρες της στη μέση και την κολλάτε ή την ράβετε πάνω στην 1η λωρίδα. Συνεχίζετε με τις υπόλοιπες λωρίδες και στο τέλος βάζετε και το κουμπί. Αν έχετε και κάποιο παλιό κουμπί της γιαγιάς το αποτέλεσμα θα είναι πιο ρομαντικό.

post signature

2 comments:

  1. Πολύ όμορφο. Και πρακτικό. Θα προτιμησω την ραφη από το κολλημα.

    ReplyDelete
  2. Κι εγώ προτίμησα την ραφή μιας και το πιστόλι σιλικόνης μου τα είχε φτύσει. Δεν το συνιστώ για απλή κόλλα!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips