Monday, March 21, 2016

Healthy banana bread-Υγιεινό κέικ μπανάνας

Banana was always one of my favorite fruits and my little ones love it. I think that it is the most acceptable fruit in the kids' world and we all know how picky they can be from time to time. Generally, I'm pretty lucky to say that my kiddos like fruits and I have almost no complains when I give them as a snack. Sometimes they even ask for it. Ok not all fruits but the most common. Adding fruits in snacks is surely a plus for those who are a little bit weird. This banana bread is the perfect trick to eat some more bananas plus it is healthy.

Οι μπανάνες ήταν πάντα ένα από τα αγαπημένα μου φρούτα και τα μικρά μου τις αγαπούν. Νομίζω ότι είναι το πιο διαδεδομένο φρούτο στον κόσμο των παιδιών κι όλοι ξέρουμε πόσο εκλεκτικά μπορούν να γίνουν ενίοτε. Γενικά, είμαι πολύ τυχερή και το λέω ότι στα παιδιά μου αρέσουν τα φρούτα και δεν έχω παράπονα όταν τους τα δίνω σαν σνακ. Μερικές φορές μου το ζητάνε κι από μόνα τους. Εντάξε όχι όλα τα φρούτα αλλά τα πιο συνηθισμένα. Προσθέτοντας φρούτα στα διάφορα σνακ είναι σίγουρα ένα συν για όσους είναι λιγάκι περίεργοι. Αυτό το κέικ μπανάνας είναι το τέλειο καμουφλάρισμα για  να φάτε μερικές ακόμα μπανάνες συν ότι είναι υγιεινό.





You will need:
  • 3 overripe bananas, mashed
  • 1/3 cup vegetable oil
  • 3/4 cup dark brown sugar
  • 2 eggs
  • 2 cups whole wheat flour
  • 1 t baking soda
  • pinch of salt 
In a bowl beat the mashed bananas with the oil, sugar and eggs until combined.
Add the flour, the soda and the salt and beat until combined.
Pour the mixture in a loaf pan with partchment paper.
Bake in a preheated oven at 180C for 45'-50' or until a toothpick inserted in comes out clean.


Θα χρειαστείτε:
  • 3 ώριμες μπανάνες, λιωμένες
  • 1/3 κούπα ηλιέλαιο
  • 3/4 κούπα σκούρα καφέ ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κ.γ. σόδα
  • πρέζα αλάτι 
Σ'ένα μπολ χτυπήστε τις μπανάνες με το λάδι, την ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να ενωθούν.
Προσθέστε το αλεύρι, την σόδα και το αλάτι μέχρι να ενωθούν.
Ρίξτε το μείγμα σ'ένα μακρόστενο ταψάκι που έχετε βάλει λαδόκολλα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45'-50' ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα.



Tips: The banana bread isn't so sweet but that is because you can take a slice and spread jam, peanut butter or praline spread. If you want it more sweet just add some more sugar.

You can print the recipe here Healthy banana bread


Συμβουλές: Το κέικ μπανάνας δεν είναι τόσο γλυκό αλλά αυτό είναι επειδή μπορείτε να πάρετε μια φέτα και να απλώσετε μαρμελάδα, φυστικοβούτυρο ή πραλίνα. Αν το θέλετε περισσότερο γλυκό απλά προσθέστε λίγη ζάχαρη παραπάνω.

Μπορείτε να εκτυπώσετε την συνταγή εδώ Υγιεινό κέικ μπανάνας



post signature

10 comments:

  1. Ενδιαφέρουσα συνταγή Μαρία μου! Μπαίνει στη to do list μου! Καλή εβδομάδα! Πολλά φιλιάαααα

    ReplyDelete
  2. Αλεύρι ολικής μπανάνες,ηλιελαιο και σκούρα ζάχαρη είναι τα υλικά που δίνουν μια ανάλαφρη γεύση αλλά και υγιεινη συνάμα Μαρακι μου...υπέροχη ή συνταγή σου!

    ReplyDelete
  3. Φαίνεται πολύ όμορφη η συνταγή σου!!!
    Καλή βδομάδα!!!
    Φιλάκια!!!

    ReplyDelete
  4. Τα υλικά του κέικ είναι αυτά που χρησιμοποιώ για να είναι υγιεινό ένα κέικ !!!
    Μου αρέσει που φροντίζεις τα μικρά σου με υγιεινά προιόντα Μαίρη μου!!
    Φιλιά

    ReplyDelete
  5. η αληθεια ειναι ότι τελευταια εφαγα πρωτη φορα κεικ μπανανας! οποτε θα δοκιμασω σιγουρα κ το δικο σου :)

    ReplyDelete
  6. Πολύ ωραία η συνταγή σου Μαρία! Δεν έχει τύχει ποτέ να φτιάξω γλυκό με ολικής αλλά θα το δοκιμάσω γιατί τρελαίνομαι για τα φρούτα στα γλυκά!

    ReplyDelete
  7. πολύ ωραία συνταγή!!! και η μπανάνα πρέπει να ταιριάζει απίστευτα!! ευχαριστούμε πολύ!

    ReplyDelete
  8. Και εγω αγαπωω... τις μπανανεςς!!! φαινεται πολυ ωραιο ... θα το δοκιμασωωω!!!

    ReplyDelete
  9. το ονειρεύομαι ήδη για πρωινό με μαρμελάδα! Μιαμ μιαμ!

    ReplyDelete
  10. Ωραία συνταγή και για κολατσιό στο Νηπειαγωγείο. Να σαι καλα Μαιρούλα

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips