Monday, July 7, 2014

Jello dessert-Γλυκό ψυγείου με ζελέ

I still remember that old traditional jello dessert that my mother made every summer and I loved it so much. I loved it because it was delicious, because it was light, because it was refreshing. Although I liked ice creams too I always preferred that dessert. Now is my turn to make it for my kids who also love it and I'm glad they do. Did I say it is easy too?

Θυμάμαι ακόμα αυτό το παραδοσιακό γλυκό ψυγείου που έφτιαχνε τα καλοκαίρια η μητέρα μου και το λάτρευα τόσο πολύ. Το λάτρευα γιατί ήταν πεντανόστιμο, γιατί ήταν ελαφρύ, γιατί ήταν δροσιστικό. Κι όσο κι αν μου άρεσαν τα παγωτά πάντα προτιμούσα αυτό το γλυκό.Τώρα ήρθε η δική μου σειρά να το φτιάξω στα παιδιά μου που κι αυτά με την σειρά τους το λατρεύουν και χαίρομαι τόσο πολύ. Είπα ότι είναι πανεύκολο ε?


You will need:
  • 1 package cookies petit-beurre (you will use about 2/3 of it)
  • 1 package cream patisserie
  • 1 package jello
  • milk as much as the creme needs to be made
Prepare the cream according to the instructions.
In a pan (I used spring form for easiness) lay on the base the cookies that you have dipped them in some milk (not soaked).
Lay the cream above the cookies and place in the refrigerator to cool.
Prepare the jello according to the instructions and let it cool without harden.
Pour slowly the jello above the creme and place in the refrigerator to set.
Ready for serving!


Θα χρειαστείτε:
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ (θα χρησιμοποιήσετε τα 2/3 περίπου)
  • 1 συσκευασία κρέμα πατισερί
  • 1 φακελάκι ζελέ
  • γάλα όσο χρειάζεται για την κρέμα
Ετοιμάζετε την κρέμα πατισερί σύμφωνα με τις οδηγίες.
Σ'ένα πυρεξάκι (εγώ χρησιμοποίησα φόρμα με ανοιγόμενα πλαϊνά για ευκολία)) στρώνετε στην βάση τα μπισκότα πτι-μπερ αφού τα έχετε βουτήξει ελαφρά σε λίγο γάλα (μη μουλιάσουν).
Από πάνω απλώνετε την κρέμα πατισερί και στρώνετε ομοιόμορφα.
Τοποθετήστε το πυρεξάκι στο ψυγείο για να δέσει η κρέμα.
Ετοιμάστε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες κι αφήστε να κρυώσει χωρίς να πήξει.
Ρίξτε σιγά σιγά το ζελέ πάνω στην κρέμα και τοποθετήστε στο ψυγείο για να πήξει.
Έτοιμο για σερβίρισμα!


Some advices. Let the cream cool enough in the refrigerator before you pour the jello so it won't corrupt. Be careful the jello must be cold. You can put it in the refrigerator to cool it faster but I'm always anxious that I will forget it and it will harden, so I leave it in room temperature.
You can make them for a party or as a treat in christening.
You can print the recipe here Jello dessert

Λίγες συμβουλές. Αφήστε την κρέμα να κρυώσει αρκετά στο ψυγείο για να δέσει έτσι ώστε όταν ρίξετε το ζελέ να μη διαλυθεί. Προσοχή το ζελέ να έχει κρυώσει! Ούτε χλιαρό, ούτε κρύο προς λιγάκι ζεστό. Πρέπει να είναι κρύο. Μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο για να κρυώσει πιο γρήγορα αλλά επειδή πάντα με αγχώνει μη το ξεχάσω και πήξει τελείως το αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου.
Ωραία ιδέα επίσης για πάρτυ ή για κέρασμα σε βάπτιση!
Μπορείτε να εκτυπώσετε την συνταγή εδώ Γλυκό ψυγείου με ζελέ

post signature

17 comments:

  1. Το απόλυτο καλοκαιρινό μαμαδογλυκό είναι αυτό Μαρία! Κι η μαμά μου μας το 'φτιαχνε με φρυγανιές όμως όχι με μπισκότα. Θα το φτιάξω απο τη δική σου εκδοχή να θυμηθώ τα παιδικά μου καλοκαίρια! Ευχαριστούμε για την συνταγή!

    ReplyDelete
  2. Ποια μαμά δεν έχει φτιάξει αυτό το γλυκό???? Νομίζω ότι είναι must κάθε καλοκαίρι και όχι μόνο... Καλοφάγωτο!!!!! :)

    ReplyDelete
  3. Αυτή ειναι και για μας η αγαπημένη καλοκαιρινή λιχουδιά. Ειναι δροσερή,ελαφριά και αρέσει σε όλους!

    ReplyDelete
  4. αχ βρε Μαρακι τι με κανεις...θα το κανω και αυτο λοιπον!

    ReplyDelete
  5. Και γω κανω ένα παρόμοιο γλυκάκι Μαράκι! Δροσερή συνταγη ό,τι πρέπει για το καυτό καλοκαιράκι!
    Φιλια
    Καλο μας ξημερωμα
    :)

    ReplyDelete
  6. Good one dear . Pls visit my blog too . Am following u .Happy if u will follow me back.
    www.cookingatmayflower.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Η απόλυτη παιδική- καλοκαιρινή συνταγή^^

    ReplyDelete
  8. το πιο μαδιστικο καλοκαιρινο γλυκο!! το αγαπω απλα!!

    ReplyDelete
  9. Αγαπημένο μαμαδίστικο καλοκαιρινό γλυκάκι!!!
    Διαχρονική αξία!!!
    Φιλάκια

    ReplyDelete
  10. Άμα σου πω ότι δεν το χω δοκιμάσει ποτέ;!
    Κι αν κρίνω από τα σχόλια, επειδή είναι μαμαδίστικο;; χαχαχα

    Καλό βράδυ φιλάκια!!

    ReplyDelete
  11. Πωπω το τέλειο γλυκό των παιδικών μου χρόνων!! Να σκεφτείς ακόμα το κάνω για light και δροσερή καλοκαιρινή απόλαυση!! Well done!!

    ReplyDelete
  12. Το λατρευω το γλυκο αυτο Μαρία!!!! Ειναι το αγαπημένο μικρων και μεγάλων! Και η ιδεα στη στρογγυλη φορμα αντι σε ταψακι, του δινει στυλ:)
    Εμεις φτιαχνουμε και την μπανανοσοκολατενια εκδοχη: μπισκοτα πτι μπερ σοκολατα (τα τετραγωνα εννοω, οχι με γεμιση), ανθος αραβοσιτου σοκολατα και απο πανω ζελε μπανανα!!! Νταξ, το τρωω μονη μου λεμε!!!

    ReplyDelete
  13. αγαπημένο καλοκαιρινό γλυκό!! το έκανε η γιαγιά μου, η μαμά μου, οι θείες μου και τώρα πλέον κι εγώ!!ε, μη σπάσουμε την παράδοση!!!και ναι, είναι όντως πανεύκολο!!!

    ReplyDelete
  14. Τρέχουν τα σάλια μου!!!Δροσερό και πεντανόστιμο το θυμάμαι κι εγώ.Τελικά όλες οι μαμάδες το έφτιαχναν αυτό το γλυκό;

    ReplyDelete
  15. Και υπέροχο στην εμφάνιση και σίγουρα γευστικότατο και πανεύκολο!! Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή Μαράκι! Φιλιά :**

    ReplyDelete
  16. Παιδικές αναμνήσεις!Πάντα μου άρεσε αυτό το γλυκό!AriadnefromGreece!

    ReplyDelete
  17. Καλοκαιρινή αγαπημένη συνταγή!!! Τόσο δροσερή και ελαφριά!Και αυτο το χρώμα τι τέλειο!!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips