Monday, February 22, 2016

Whole wheat oat muffins-Muffins ολικής άλεσης με βρώμη

I just love the mornings that I don't need to prepare my breakfast and believe me I can't make it throughout the day without breakfast. It is your fuel to fill your daily tasks so never forget it. Fortunately my kids are fanatic with breakfast as much as I do. If only I had my mom too to prepare it for me and bring it on the table. Just kidding.

So how about some breakfast muffins ready to be eaten? Now you don't have any excuse if you are late on work, you just grab one or two or three and go. Plus they are so easy to make. Actually you can eat them all the time as a snack or when you crave for something sweet. This healthy version isn't sweet but you can add some sugar if you want, preferrable brown to stay as healthy as it can be. As a family we try to reduce the refined sugar to the minimum and we feel great with it. You can substitute with brown sugar, honey or agave nectar. Or probably stevia but I'm not so into it and I avoid it in general.

Λατρεύω τα πρωινά που δεν χρειάζεται να ετοιμάσω το πρωινό μου και πιστέψτε με δεν μπορώ να βγάλω την μέρα χωρίς πρωινό. Είναι το καύσιμό σας για να ολοκληρώσετε τις ημερήσιες δουλειές σας γι'αυτό μη το ξεχνάτε ποτέ. Ευτυχώς τα παιδιά μου είναι φανατικά με το πρωινό όσο κι εγώ. Μόνο να είχα κι εγώ την μανούλα μου να μου το ετοιμάζει για μένα και να μου το φέρνει στο τραπέζι. Αστειεύομαι φυσικά.

Λοιπόν τι θα λέγατε για muffins πρωινού έτοιμα να φαγωθούν? Τώρα δεν έχετε καμιά δικαιολογία αν έχετε αργήσει για την δουλειά, απλά παίρνετε ένα ή δύο ή τρία και φεύγετε. Επιπλέον είναι τόσο εύκολά να γίνουν. Για την ακρίβεια μπορείτε να τα φάτε όλες τις ώρες σαν σνακ ή όταν λιγουρεύεστε κάτι γλυκό. Αυτή η υγιεινή εκδοχή δεν είναι πολύ γλυκιά αλλά μπορείτε να προσθέσετε λίγη ζάχαρη αν θέλετε, προτιμότερη η καφέ για να μείνει όσο πιο υγιεινή γίνεται. Σαν οικογένεια προσπαθούμε να μειώσουμε την επεξεργασμένη ζάχαρη στο ελάχιστο και νιώθουμε υπέροχα με αυτό. Μπορείτε να την αντικαταστήσετε με καφέ ζάχαρη, μέλι ή σιρόπι αγαύης. Ή πιθανότατα με στέβια αλλά δεν το έχω καθόλου οπότε την αποφεύγω γενικότερα.



You will need:
  • 1 egg
  • 1 cup whole wheat flour
  • 3/4 cup oats
  • 1/2 cup soy milk
  • 1/2 cup honey or agave nectar
  • 1/4 cup yogurt
  • 1 t baking soda
  • 1 t baking powder
  • pinch of salt 
In a bowl mix all the ingredients until combined.
Divide the batter to a muffin pan filling each by 3/4.
In a preheated oven bake at 180C for 17'-20' or until a toothpick inserted comes out clean.




Θα χρειαστείτε:

  • 1 αυγό
  • 1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
  • 3/4 κούπα βρώμη
  • 1/2 κούπα γάλα σόγιας
  • 1/2 κούπα μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 1/4 κούπα γιαούρτι
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • λίγο αλάτι 
Σ'ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν.
Γεμίστε τις θήκες muffins σ'ένα ταψάκι μέχρι τα 3/4.
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήστε στους 180C για 17'-20' ή μέχρι να βάλετε μια οδοντογλυφίδα και να βγει καθαρή.






You can print the recipe here Whole wheat oat muffins

Μπορείτε να εκτυπώσετε την συνταγή εδώ Muffins ολικής άλεσης με βρώμη






post signature

6 comments:

  1. Ιδανική συνταγή για δυνατό ξεκίνημα της ημέρας μας (ειδικά αν είναι Δευτέρα)! Φιλιάαα

    ReplyDelete
  2. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτή την εγκυμοσύνη εκτίμησα το πρωινό.
    Αφενός μου δίνει την ενέργεια που χρειάζομαι, αφετέρου πιστεύω ότι το πρωινό ευθύνεται που δεν έχω γίνει ακόμα σαν βοδάκι! :)
    Θα την δοκιμάσω την συνταγή σου!

    ReplyDelete
  3. τελεια ιδεα και τελευταια και εμεις το εχουμε γυρισει στα πιο υγιεινα! ευχαριστω για τη συνταγη :)

    ReplyDelete
  4. Τέλειο πρωινό και δυναμωτικό! Thanks Μαρία!

    ReplyDelete
  5. Και δυναμωτικό και υγιεινό και απαλλαγμένο από πολλές θερμίδες. Τέλεια συνταγή Μαρία μου! Καλό μήνα!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips