Wednesday, July 2, 2014

Activity parks-Πάρκα δραστηριοτήτων

Despite the summer bucket list where you can spend some time with the kids and entertain them while learning, a good idea for entertainment for everyone are the activity parks. If the weather is good you can visit them all year round, not only in the summer. Every one with its special beauty they try to occupy the kids through their sport and art activites and learn at the same time. I have gathered here a list with the activity parks in Athens or nearby. Some of them are available for social events, party or christening, after communication with them. Definitely it is something original and different from the usuals.

Πέρα από τις καλοκαιρινές δραστηριότητες που μπορείς να περάσεις ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά και να τα απασχολήσεις δημιουργικά μαθαίνοντας παράλληλα, ωραία ιδέα απασχόλησης μικρών αλλά και μεγάλων είναι τα πάρκα δραστηριοτήτων. Αν έχει καλό καιρό μπορείς να τα επισκεφθείς όλο τον χρόνο κι όχι μόνο το καλοκαίρι. Καθένα με την δική του ομορφιά, μέσα από τις αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες απασχολούν τους μικρούς μας φίλους ενώ παράλληλα μαθαίνουν. Εδώ έχω συγκεντρώσει μία λίστα με πάρκα δραστηριοτήτων στον Νομό Αττικής ή κοντά σε αυτόν. Κάποια από αυτά είναι διαθέσιμα και για κοινωνικές εκδηλώσεις, πάρτυ ή βάπτιση, κατόπιν συνεννόησης. Κάτι πρωτότυπο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα σίγουρα.

1. Attica Zoo Park-Αττικό Ζωολογικό Πάρκο




Ένα ζωολογικό πάρκο τεραστίων διαστάσεων στα Σπάτα με 350 διαφορετικά είδη θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους. Έχει διάφορες δραστηριότητες που ανανεώνονται συνεχώς και μπορούν οι λιλιπούτειοι φίλοι μας να απασχοληθούν. Ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες.
Η τιμή του εισιτηρίου είναι στα 15€ αλλά έχει διάφορες προσφορές που μπορείτε να επωφεληθείτε, με οικογενειακό πακέτο, ετήσια κάρτα και stroller fridays (κάθε Παρασκευή η μαμά που συνοδεύει το μωρό στο καρότσι πληρώνει μειωμένο εισιτήριο).


2. Adventure Park


Πιο κοντά στη φύση δεν γίνεται. Ένα πάρκο παιδικών δραστηριότητων στη Μαλακάσα με έμφαση στη περιβαλλοντική εκπαίδευση και δράση. Ενδείκνυται για ηλικίες από 3 ετών και πάνω.
Η τιμή για απλή είσοδο είναι 2€ κι επιπλέον για κάποιες συγκεκριμένες δραστηριότητες ενώ υπάρχουν πακέτα δραστηριότητων αναλόγως την ηλικία του παιδιού στα 25€.


3. Action Park


Ένας υπαίθριος χώρος στον Άγιο Κοσμά με εγκαταστάσεις ειδικά διαμορφωμένες για παιδιά με πολλές δραστηριότητες. Ενδείκνυται για ηλικίες από 4 ετών και πάνω αλλά υπάρχει δυνατότητα και μικρότερης ηλικίας να συμμετάσχουν κάνοντας πικ νικ ή κολυμπώντας στη θάλασσα.
Η είσοδος είναι δωρεάν, κάθε δραστηριότητα κοστίζει 4-5€ ενώ το all day pass κοστίζει 10€.


4. Community Park-Πολιτιστικό Πάρκο


Ένας τεράστιος καταπράσινος χώρος στα Μεσόγεια όπου οι μικροί φίλοι μας μπορούν να επισκεπτούν το Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας, την βιβλιοθήκη καθώς και να συμμετάσχουν σε διάφορα καλλιτεχνικά δημιουργικά εργαστήρια, ενώ μπορείτε απλά να περπατήσετε στην φύση και να κάνετε πικ νικ.
Η είσοδος κοστίζει 2€. Οι δραστηριότητες που είναι προαιρετικές κοστίζουν 2€ ενώ υπάρχουν και ξεναγήσεις με Πόνυ ή χωρίς που κοστίζουν παραπάνω.


5. Speed Park


Για τα τολμηρά παιδιά (αλλά και τολμηρούς γονείς) υπάρχει η πίστα καρτ στον Ασπρόπυργο με προηγμένα συστήματα και σύγχρονες εγκαταστάσεις για την εκμάθηση καρτ και των κανόνων ασφαλείας. Ενδείκνυται για ηλικίες από 8 και πάνω.
Το εισιτήριο ξεκινάει από 12€ ενώ κάθε Πέμπτη είναι Ημέρα του Πελάτη κι έχει μειωμένο εισιτήριο.


6. Blanos Sports Park


Στα Σπάτα υπάρχει ένας πολυχώρος που είναι ιδανικός για μικρά και μεγάλα παιδιά καθώς διαθέτει αίθουσες μπιλιάρδου, bowling, πινγκ πονγκ αλλά και παιδότοπο. Τους χειμερινούς μήνες λειτουργεί και παγοδρόμιο.


7. The Ranch


Ένας πολυχώρος στο Σοφικό Κορινθίας με πολλές αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Μπορείτε να εξερευνήσετε την φύση ή να κάνετε βόλτα με την άμαξα, να ξεγνοιάσετε στις Μουσικές βραδιές ή να περιποιηθείτε τα ζώα στη Φάρμα. Ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες κι είναι ιδανικό για οικογένειες.
Το εισιτήριο κοστίζει 6€ και περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες. Κάποιες δραστηριότητες που αφορούν ομαδικά αθλήματα γίνονται κατόπιν συνεννόησης.


8. Parnitha Sports Park-Αθλητικό Πάρκο Πάρνηθας


Εκτός από τις πολλές αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, εντός του κέντρου υπάρχει το Μουσείο παλαιών επαγγελμάτων όπου πραγματοποιείται και το εργαστήρι αγγειοπλαστικής και μπορείς να συμμετάσχεις κατόπιν συνεννόησης. Μπορείτε να διοργανώσετε πάρτυ ή πικ νικ ή να επισκεφθείτε τα γύρω μοναστήρια και σπήλαια ενώ μπορείτε να κάνετε και πεζοπορία. Ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες (κάποιες δραστηριότητες είναι για παιδιά από 3 χρονών και πάνω).
Οι τιμές των δραστηριοτήτων διαφέρουν ενώ έχουν διάφορες προσφορές που μπορείτε να επωφεληθείτε.


Εσείς που πάτε τα παιδιά σας? Ή ακόμα κι εσείς που δεν έχετε παιδιά έχετε να μας προτείνετε κάτι?

post signature

5 comments:

  1. οκ...στο Αττικο εχω παει και στο Σαλουν..τα αλλα δεν τα ηξερα καν! ευχαριστω!!!

    ReplyDelete
  2. Στο Αττικο πήγα και εγω για επίσκεψη! Είναι τελειααα

    ReplyDelete
  3. Πολύ θέλω να πάω στο Αττικό!
    Καλημέρα & καλό μήνα Μαράκι :*

    ReplyDelete
  4. Τόσο όμορφα μέρη για εκτόνωση και χαλάρωση έχουμε!! Πόσες φορές έχω πει να πάω σε αυτό στα Σπάτα!!! Αντε να με δω!!! Χαχαχα!!
    Φιλάκια!!

    ReplyDelete
  5. Έχω πάει στο Σοφικό πριν μερικά χρόνια και δεν ήθελα να φύγω. Νομίζεις πως ζεις σε άλλη χώρα σε άλλη εποχή. Υπέροχες προτάσεις για εξορμήσεις. Καλημέρα Μαράκι :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips